Kistapolca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2019. (XI. 15.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 16
a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 10/2019. (XI. 15.) önkormányzati rendelete módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
1. §
A rendelet 2. § (2) és (3) bekezdésében a jogszabályszerkesztésről szóló IRM rendeletnek szerint alkalmazható szerkezeti egység megjelölés nem volt megfelelő, pontot nem tartalmazott. A bekezdést az IRM rendeletnek történő megfelelés érdekében módosítottuk.
2. §
A Baranya Megyei Kormányhivatal BA/4/1367-2/2021. számú levelében tájékoztatást adott a Mötv. 44. §-t érintő önkormányzati rendeleti szabályozás felülvizsgálatának szükségességéről. Ennek megfelelően a (3) bekezdésbe beillesztettük a Mötv. 44. §-ának megfelelő szabályozást.
3. §
A szakasz a jogszabályszerkesztésről szóló IRM rendeletnek szerint alkalmazható szerkezeti egység megjelölés szempontjából nem volt megfelelő,. A szakaszt az IRM rendeletnek történő megfelelés érdekében módosítottuk, a bekezdés megjelölést töröltük.
4. §
A rendelet 1. melléklete módosul. A melléklet típusait és sorszámozását a jogszabályszerkesztésről szóló IRM rendeletnek történő megfelelés érdekében módosítottuk.
5. §
A jogszabályszerkesztésről szóló IRM rendelet értelmében az önkormányzati rendeletnek melléklete lehet, függeléke viszont nem. Ezért a függelékre utaló bekezdést bekezdést töröltük.