Kisherend Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011. (VI. 17.) önkormányzati rendelete

Elismerő oklevelek alapításáról

Hatályos: 2011. 06. 17

Kisherend Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011. (VI. 17.) önkormányzati rendelete

Elismerő oklevelek alapításáról

2011.06.17.

Kisherend Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, és az Alkotmány 44/A. § (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv 1. §.(6) bekezdés a.) pontjában és a 16. § (1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján az önkormányzati elismerő oklevelek alapításáról a következőket rendeli el.

Általános rendelkezések

1. § (1) a Képviselő-testület annak érdekében, hogy Kisherend községben vagy Kisherend község hírnevéért kiemelkedő munkát végzett, illetve Kisherend község ügyét előbbre vivő személyeket méltó kitüntetésben és elismerésben részesíthesse, személyüket és tevékenységüket megfelelőképpen értékelje, valamint az ifjúság tanulmányi eredményét, igyekezetét, és szorgalmát elismerje az alábbi elismerő okleveleket alapítja:

a) Kisherend közösségéért, környezetünk rendben tartásáért végzett önzetlen munkáért

oklevél.
b) Kisherend jó tanulója oklevél.

Részletes rendelkezések

2. § (1) Kisherend közösségéért, környezetünk rendben tartásáért végzett önzetlen munkáért oklevél: kaphatja olyan bárhol élő személy, aki munkájával, anyagi, szellemi és bárminemű áldozatával Kisherend község ügyét előbbre vitte, jelentőset tett a község boldogulásáért akár egyszer egy kiemelkedő cselekedettel vagy folyamatosan végzett munkája eredményeként.

(2) Az oklevelet és az ahhoz tartozó 5000.- Ft értékű tárgyjutalmat minden évben az augusztus 20-i települési ünnepségen adja át a polgármester.

(3) A az oklevél odaítélésére a képviselő-testület tagja tehet javaslatot írásban a polgármesternél.

(4) A beérkezett javaslatok alapján az érdemérem odaítéléséről a képviselő-testület az adott év július hónapban tartandó képviselő-testületi ülésén egyszerű szótöbbséggel határoz.

(5) Az elismert személyeket az ünnepség előtt két héttel értesíteni kell.

(6) Évente legfeljebb öt fő részesíthető ez elismerésben.

3. § (1) Kisherend község jó tanulója oklevél: kaphatja az a Kisherendi állandó lakos

Egerági Általános Iskolába járó tanuló, aki 4.00 vagy e feletti tanulmányi átlagot ért el az adott tanévben.
(2) Évente két alsó tagozatos, és két felső tagozatos tanulónak adható az elismerés.
(3) Az oklevelet és az ahhoz tartozó 5000.- Ft pénzjutalmat az iskolaigazgató javaslatára a polgármester adja át az iskolai évzáró ünnepségen.

Közös szabályok

4. § Az oklevél kötelezően tartalmazza az adományozás indokait, a kiállítás keltét, az okirat számát, az elismert személy nevét és születési adatait valamint a polgármester aláírását és pecsétjét.

5. §

Átmeneti és záró rendelkezések

(1) A 3. § szerinti oklevelet alapításának évét követően első alkalommal a 2012. évi tanévzáró ünnepségen a polgármester adja át.
(2) A rendelet a kihirdetésének napján lép hatályba.
(3) A rendelet kihirdetéséről a helyben szokásos módon a körjegyző gondoskodik.

Köves Sándor
polgármester

Dr. Tóth Attila
körjegyző