Illocska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2020 (VIII.4.) önkormányzati rendelete

a települési támogatások rendszeréről szóló 2/2016. (IV.22.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 04- 2021. 03. 24

Illocska Községi Önkormányzat képviselő-testülete a települési támogatások rendszeréről szóló 2/2016. (IV.22.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban R.) az alábbiak szerint módosítja:

  

  1. § A R. 9. §-a az alábbi alponttal egészül ki:


bc) beiskolázási támogatás


  1. § A R. „Rendkívüli települési támogatások és köztemetés” című III. Fejezete az alábbi 14. „Beiskolázási támogatás” ponttal egészül ki:


14. Beiskolázási támogatás


17. § (1) A Képviselő-testület évente egy alkalommal a beiskolázási költségek enyhítése érdekében az Illocska településen lakcímmel rendelkező, általános iskolai, szakmunkás vagy középfokú, illetve felsőfokú – nappali tagozatos - tanulmányokat folytató diákok részére beiskolázási támogatást nyújthat kérelemre, vagy hivatalból, az önkormányzat mindenkori költségvetési lehetőségeihez igazodva.

(2) A beiskolázási támogatás összege a mindenkori hatályos költségvetés alapján rendelkezésre álló forrás mértékétől függ, de minden tanuló esetében azonos összegű támogatást jelent.

(3) A beiskolázási támogatás kifizetésének feltétele – függetlenül attól, hogy kérelemre, vagy hivatalból indult eljárás - a szakmunkás, középfokú illetve felsőfokú tanulmányokat folytatók esetében az iskolalátogatási igazolás bemutatása. A hivatalból nyújtott beiskolázási támogatás esetén az iskolalátogatási igazolás bemutatása a Magyarbólyi Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolába járó tanulók esetében csak akkor kötelező, ha egyéb információk alapján a tanulói jogviszony fennállása megkérdőjelezhető. Ebben az esetben a támogatás csak a bemutatott iskolalátogatási igazolás ellenében fizethető ki a támogatott részére.

(4) Kérelemre indult igénylés esetén minden tanuló részéről kötelező iskolalátogatási igazolást csatolni.

(5) A beiskolázási támogatás megállapításához a család jövedelemigazolásait nem kell becsatolni.

(6) Beiskolázási támogatásban minden tanuló évente kizárólag egyszer részesülhet, függetlenül attól, hogy a beiskolázási támogatás megállapítása hivatalból, vagy kérelemre történt.

(7) A beiskolázási támogatás igényelhető az erre rendszeresített formanyomtatványon, legkésőbb minden év szeptember 15. napjáig, ezen határidő jogvesztő, ezen időpont után benyújtott kérelmeket a képviselő-testület érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.


  1. § Jelen módosító rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.


Illocska, 2020. augusztus 3.



………………………………………..                     ………………………………………

Juhos József polgármester                                        dr. Szarkándi Zita jegyző



Záradék: a rendelet 2020. augusztus 04-én, Illocska település hirdető tábláin a helyben szokásos módon kihirdetésre került.



                                                                                       ………………………………………

                                                                                               Horváth Szabina aljegyző