Bosta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XI. 15.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 16- 2021. 11. 16

Bosta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2021. (XI. 15.) önkormányzati rendelete

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.11.16.

Bosta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva

1. § A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet a következő 4/A. §-sal egészül ki:

„4/A. § (1) A testületi ülésre napirendi pont előterjesztésére a polgármester vagy az általa megbízott személy vagy a jegyző jogosult.

(2) A képviselő-testület elé kerülő előterjesztés lehet:

a) az éves munkatervben meghatározott napirendi pontból, vagy aktuális feladatból, vagy pályázatból, vagy beruházásból következő, érdemi döntést igénylő javaslat,

b) jogszabály által előírt kötelezően megtárgyalandó feladat,

c) tájékoztató vagy beszámoló jellegű anyag.

(3) Az érdemi döntést igénylő javaslat irányulhat:

a) önkormányzati rendelet megalkotására,

b) határozat meghozatalára.

(4) A képviselő-testület ülésére előterjesztést szóban vagy írásban lehet tenni.

(5) Az írásos előterjesztést a testületi ülések meghívójához mellékelni kell. Halaszthatatlan, indokolt esetben a polgármester engedélyezheti az írásban foglalt előterjesztésnek, határozati javaslatnak közvetlenül az ülés előtti vagy az ülésen történő kiosztását, ebben az esetben az előterjesztést az előterjesztő személynek részletesen ismertetni kell.

(6) Nem kell írásos előterjesztést készíteni, ha a napirend témája egyszerű és szóban előadható.

(7) Kötelező írásos előterjesztést készíteni önkormányzati beruházások, rendeletek vagy nagyobb pénzügyi kiadással járó döntések meghozatalával kapcsolatosan.”

2. § A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet 11. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) Az önkormányzat rendeleteit a Nemzeti Jogszabálytáron való közzététellel kell kihirdetni.”

3. § A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet 17. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Bosta Községi Önkormányzat Polgármestere a munkáját társadalmi megbízatásban látja el.”

4. § (1) A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet 20. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A jegyző gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról. Ennek keretében az Mötv. 81. §-ában felsoroltakon kívül:)

„a) előkészíti a képviselő-testület elé kerülő írásbeli előterjesztéseket,”

(2) A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet 20. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A jegyzői tisztség betöltetlensége vagy tartós akadályoztatása esetén - legfeljebb hat hónap időtartamra - a jegyzői feladatokat az aljegyző látja el.”

5. § A képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2015. (IV.21.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet