Ózdfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3 /2013. (VIII. 28.) rendelete

A közterület filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 09. 01

Ózdfalu   Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében és a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény ( a továbbiakban: Mgtv.) 37. § (4)-(5)  bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. §

 (1) A mozgóképről szóló törvény szerinti filmalkotás forgatása céljából történő   közterület-használat (a továbbiakban: filmforgatási célú közterület-használat)  a Baranya Megyei Kormányhivatallal megkötött hatósági szerződés alapján   történhet.


(2) Az  Mgtv. szerinti filmforgatás célú közterület-használat vonatkozásában a

közterület - használattal összefüggő, Mgtv.-ben meghatározott , képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.


 (3)  A rendelet hatálya Ózdfalu  község közigazgatási területére terjed ki.

A  közterületeket az 1. számú melléklet tartalmazza

2.§

 (1) A filmforgatási célú közterület-használat időtartama nem haladhatja meg a 30 napot.

(2) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot  az akadály elhárulása után azonnal, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően ,kell újra biztosítani .


(3) A közterület lezárásának időpontjáról az érintetteket a lezárást megelőzően legalább 3 nappal, igazolható módon értesíteni kell.

3.§

A filmforgatás során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.



4.§


 (1)      Meg kell tagadni a hatósági szerződés jóváhagyását annak a kérelmezőnek, akinek a közterület-használati szerződése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül jogellenes közterület-használat, vagy díjfizetési hátralék miatt szűnt meg, vagy jóváhagyott hatósági szerződésétől eltérően szabálytalanul használta a közterületet, vagy a megállapított díjat nem fizette meg, vagy annak, aki a kérelem benyújtását megelőző 3 éven belül közterület-használati hozzájárulás nélkül használta a közterületet


(2) Nem hagyható jóvá a hatósági szerződés, ha  megküldésének időpontjában a közterületre vonatkozóan érvényes közterület-használati szerződés van .


 (3) Amennyiben a közterületre vonatkozóan már közterület-használat iránt kérelmet

nyújtottak be a már benyújtott kérelem az elbírálás során elsőbbséget élvez.

5.§


(1) A közterület filmforgatási célú használatáért fizetendő díj:

  1. forgatási helyszín esetében:  200 Ft/m2/nap
  2. technikai kiszolgálás és stábparkolás esetében 150 Ft/m2/nap.



(2)  Ha a hatósági szerződés szerint a közterület használat nem haladja meg a 30 napot, de a tényleges használat annál hosszabb, a hatósági  szerződésbe foglalt időtartamot meghaladó napokra az (1) bekezdés szerinti díjak ötszörösét kell megfizetni.


6. §


Ez a rendelet 2013. szeptember 1 -én lép hatályba.   


Ózdfalu  ,2013.augusztus 27.


          /  Bogdán József /                                                            / Takácsné Jauk Ibolya /

            polgármester                                                                           jegyző


Záradék:

A rendelet az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint a mai napon kihirdetésre került.

Bogádmindszent,2013.augusztus 28.

                                                                                    Takácsné Jauk Ibolya

                                                                                             jegyző

Mellékletek