Kacsóta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2018 (XII.13.) önkormányzati rendelete

a 2019. évi átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2019. 01. 01- 2019. 02. 11

Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő - testület

12/2018. (XII.13.) számú önkormányzati rendelete


a 2019. évi átmeneti gazdálkodásról


Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés l) pontjában és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §

Kacsóta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy Kacsóta Községi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje, és kiadásait – külön eljárás nélkül – az előző évi kiadási előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítse.


  1. §
  1. Az önkormányzat a saját hatáskörű önkormányzati működési feladatok, az évente ismétlődő rendszeres és egyéb támogatások, pénzeszköz-átadások 2019. évi finanszírozása az átmeneti gazdálkodás időszakában az előző évi eredeti kiadási előirányzatok 80 %- án belül, időarányosan teljesülhet.
  2. A 2019. január 1-től esedékes bérintézkedések az önkormányzat dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatóak.
  3. Az eseti önkormányzati támogatás csak akkor folyósítható, ha a támogatásban részesülő a vele kötött megállapodásban rögzített – törvény által előírt – előző évről szóló számadási kötelezettségnek eleget tett, és nyilatkozik arról, hogy esedékessé vált és még meg nem fizetett köztartozása nincs.
  1. §
  1. Az átmeneti gazdálkodás időszakában:


  1. Az önkormányzat 2018. évi költségvetésében szereplő beruházási, felújítási feladatokra kifizetések a 2018. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásainak megfelelően.


  1. A folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.
  1. §

A 2019. évi költségvetési rendelet megalkotásáig új működtetési, beruházási, felújítási feladat nem indítható, azokra kötelezettség nem vállalható a hiba- és balesetveszély-elhárítási, valamint a Képviselő-testület által elhatározott feladatok kivételével.


  1. §

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a központi szabályozással, forrásbővítő pályázatokkal összefüggő, illetve a Képviselő-testület által korábban elhatározott, pénzügyi kihatással járó intézkedéseket a 2019. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megtegye.

  1. §

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a folyamatos településüzemeltetési és eredményes közbeszerzési szerződéseket a 2019. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megkösse.


  1. §

Az új költségvetési rendeletbe az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket be kell illeszteni.


  1. §


Ez a rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit a 2019. évi költségvetésről szóló rendelet hatályba lépéséig kell alkalmazni.






Papp Zoltán Viktor

Dr. Tóth Sándor

Polgármester

Jegyző




Jelen rendelet Kacsóta Község 2018. december 13. napján, 8.00 órakor került kihirdetésre.




Dr. Tóth Sándor

                                            Jegyző