Kacsóta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2020 (III.18.) önkormányzati rendelete

az élet -és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a 70 éven felüliek ellátásáról

Hatályos: 2020. 03. 18

Kacsóta Községi Önkormányzat

5/2020. (III.18.) számú önkormányzati rendelete


az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében a 70 éven felüliek ellátásáról


A katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében és a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. § (2) bekezdésében biztosított hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a polgármester az alábbi rendeletet alkotja:


  1. §


A polgármester a 70. életévüket betöltött, a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében foglaltakat vállaló, Kacsóta közigazgatási területén lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére hétköznaponként napi egyszeri meleg étkezést biztosít, abban az esetben, ha az ellátását hozzátartozója nem tudja biztosítani.


2. §


  1. A napi meleg étel esetén az előírt diéta figyelembevételén kívül az étel nem választható, kizárólag az Ezüstfenyő étterem által kínált napi menü kérhető.


  1. Az igényt megelőző napokon 14.00 óráig a 30/194-8521 telefonszámon, kell jelezni az alábbi adatok megadásával név, születési dátum, lakóhely, tartózkodási hely, telefonszám, ételérzékenység, diétás étrend szükségessége, az ellátás igénylésének indoka.


  1. Az étkezési térítési díj 50%-át az önkormányzat biztosítja.


  1. Az ellátott az ellátás megkezdésekor köteles a mellékletben szereplő nyilatkozat kitöltésére, aláírására.



3. §

Az 1. § szerinti ellátást kivételes méltányosságból


  1. a 70 év feletti személlyel egy háztartásban élő, fogyatékkal élő, vagy egyéb ok miatt önmaga ellátására nem képes személy számára is biztosítható, a 2. §-ban foglaltak rá is vonatkoznak.
  2. az egyedül a településen élő, e-rendelet hatálya alá nem tartozó közeli hozzátartozóval nem rendelkező igazoltan állandó kezelésre szoruló krónikus megbetegedésben szenvedő ezért kiemelten veszélyeztetett személy számára is biztosítható, amennyiben az önkéntes házi-karantént írásban vállalja, az önkéntes karantén fenntartásának idejéig a 2. §-ban foglaltak rá is vonatkoznak.
  3. az a 60 év feletti egyedül a településen élő, e-rendelet hatálya alá nem tartozó közeli hozzátartozóval nem rendelkező, ezért kiemelten veszélyeztetett személy számára is biztosítható, amennyiben az önkéntes házi-karantént írásban vállalja, az önkéntes karantén fenntartásának idejéig a 2. §-ban foglaltak rá is vonatkoznak.




4. §



Ezen rendelet a kihirdetése napján 13.00 órakor lép hatályba.




Borovics Emese

Dr. Tóth Sándor

Polgármester

Jegyző



A rendelet Kacsóta községben a helyben szokásos módon 2020. március 18. napján 9.00 órakor kihirdetésre került.


Dr. Tóth Sándor

Jegyző





A 5/2020. (III.18.) önkormányzati rendelet melléklete


NYILATKOZAT


Alulírott: _________________________________________________________________________________________

(Szül.: __________________________. napján) Kacsóta, ___________________________ szám alatti lakos vállalom, hogy a lakóhelyemet, tartózkodási helyemet a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet ideje alatt nem hagyom el.

A legközelebbi hozzátartozóm neve:___________________________________________________________

Lakóhelye:_____________________________________________________ Telefonszáma:_________________

Nyilatkozom, hogy hozzátartozóm, az ellátásomat nem tudja biztosítani.

A veszélyhelyzet idejére hétköznaponként egyszeri meleg étel biztosítását kérem

Diétás ételt igényelek

Típusa:_____________________________

Tudomásul veszem az alábbiakat:

A napi meleg étel esetén az előírt diéta figyelembe vételén kívül az étel nem választható.

Amennyiben a veszélyhelyzet ideje alatt tartózkodási helyemet elhagyom, vagy otthonomban vendéget fogadok, az ellátás megszüntetésre kerül. Az ellátással kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató a www.szentlorinc.hu oldalon, az adatvédelem pont alatt található.


Kacsóta, 2020. ___________                           

_______________________________

  aláírás