Sumony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2016.(XII.12.) önkormányzati rendelete

A települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 13/2013. (XII. 23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 12. 13- 2016. 12. 13

Sumony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény (a továbbiakban: Ht.) 35.§-ban, a 39. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás és az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva „a települési hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról” szóló 13/2013. (XII.23.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:


1.§


A Rendelet 7. §-a az alábbi (3)-(5) bekezdésekkel egészül ki:


(3) Az elkülönítetten gyűjtött hulladék a közszolgáltató által üzemeltetett hulladékgyűjtő pontra, hulladékgyűjtő udvarba, átvételi helyre, vagy a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékot kezelő hulladékkezelő létesítménybe is szállítható, és ott a jogosultnak átadható, vagy külön gyűjtőedényben elhelyezhető.


(4) A település lakosai részére igénybe vehető hulladékudvarról a közszolgáltató a helyben szokásos módon és a honlapján tájékoztatást nyújt. A nyitva tartás rendjét, a hulladékudvarban gyűjthető egyes hulladékokra és a hulladékudvar igénybevételi módjára és a mennyiségi korlátokra vonatkozó tájékoztatást a közszolgáltató a honlapján és a hulladékudvarban közzéteszi.


(5) A közszolgáltató a hulladékudvar üzemeltetési szabályzatában meghatározza a természetes személy ingatlanhasználó által a hulladékudvarban elhelyezhető hulladékok mennyiségét. A természetes személy ingatlanhasználó e jogát csak úgy gyakorolhatja, ha a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat megfizette.



2. §


A Rendelet 11. § (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(6) A közszolgáltató az ingatlantulajdonos adatait – az adatok tárolása kivételével – a szerződéses viszony létrejöttétől annak megszűnéséig kezelheti. A jogviszony megszűnését követően a közszolgáltató a kezelt adatokat köteles megsemmisíteni.



3. §


(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.


(2) Hatályát veszti a Rendelet 8. § f) pontja és a 9. §.


(3) Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Sumony, 2016. november 29.




Orsós József                                                                          Beák Laura

polgármester                                                                             jegyző




Kihirdetve: 2016. december 12.



Beák Laura

    jegyző