Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2015(II.26..) önkormányzati rendelete

A Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

Hatályos: 2016. 03. 08

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2015(II.26..) önkormányzati rendelete

A Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről.

2016.03.08.

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk .§ (1) bekezdés f) pontjában,és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138- 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Boldogasszonyfa Községi Önkormányzatra (a továbbiakban: önkormányzat) terjed ki.

(2) Az önkormányzat címrendjében (1. melléklet) az önkormányzat a hozzá kapcsolt bevételekkel és kiadásokkal szerepel. Az önkormányzat címszáma 1.

(3) A költségvetésen belül jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott szakfeladat rendnek megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek.

(4) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatait, az ezek ellátásához szükséges bevételeket, kiadásokat, továbbá a 2014. évi gazdálkodás főbb szabályait.

(5) A képviselőtestület az önkormányzat 2015. évi költségvetésével az alábbi célok megvalósítását tűzte ki:

a) az önkormányzat feladatát képező helyi közszolgáltatások biztosítását, ezen belül:

aa) az önkormányzati társulás által fenntartott Szentlászló – Almamellék – SomogyhárságyÓvodái és Konyhái és a társult önkormányzatokkal közösen fenntartott közös önkormányzati hivatal üzemeltetését, működési feltételének biztosítását, figyelemmel az ésszerűen takarékos gazdálkodás követelményeire,

ab) az önkormányzatra háruló szociálpolitikai feladatok ellátását, anyagi hátterének megteremtését, ezen belül a rászorultság elvének erősítését,

ac) a feladatellátás színvonalának emelése érdekében élni kell a különféle pályázatok adta pénzügyi lehetőségekkel, (különösen Leader, Támop.)

b) az önkormányzat felhalmozási tevékenységén belül:

ba) felújításoknál a fontossági sorrendet a műszaki szükségesség szerint kell meghatározni, (óvoda - konyha fejlesztés, tárgyi eszközök beszerzése, Bohár András közgyűjtemény tárgyi eszközök beszerzése)

bb) a felhalmozási feladatok esetében is indokolt a pályázati lehetőségekkel élni, a tervezett feladatokhoz rendelt előirányzatokat önrésznek is lehet tekinteni.

(6) Az (5) bekezdésben foglaltak végrehajtását a képviselőtestület, a polgármester, a jegyző - a gazdálkodás szabályszerűségének ellenőrzése mellett - belső ellenőrzések, valamint a közös önkormányzati hivatal szakügyintézőinek eseti jellegű beszámoltatása révén ellenőrzi. Az önkormányzat és a közös önkormányzati hivatal belső ellenőrzésének megszervezéséért a – a Szigetvár – Dél – Zselic Többcélú Kistérségi Társulás által megbízott belső ellenőr közreműködése alapján – a jegyző a felelős.

A bevételek és a kiadások főösszege, a hiány mértéke és a finanszírozás módja

2. §1 (1) A képviselőtestület az önkormányzat 2015. évi költségvetésének

a) költségvetési bevételi főösszegét 214.312 e Ft-ban (2. melléklet),
b) költségvetési kiadási főösszegét 229.026 e Ft-ban (3. melléklet),
c) finanszírozási bevételét 14.714 e Ft-ban (2. melléklet)
d) finanszírozási kiadását 872 e Ft-ban (3. melléklet)
e) hiányának összegét 13.842 e Ft-ban,
állapítja meg, melyből:
ea) 11.502 e Ft működési célú,
eb) 2.340 e Ft felhalmozási célú.
(2) A hiány finanszírozásának módja:
a) belső finanszírozás: pénzmaradvány igénybevétele: 14.714 eFt, melyből
aa) 12.374 eFt működési célú,
ab) 2.340 eFt felhalmozási célú.
b) külső finanszírozás: 0 eFt.
(3) A képviselőtestület az önkormányzat költségvetésének főösszegét
a) 229.026 eFt bevétellel,
b) 229.026 eFt kiadással
állapítja meg.
(4) A költségvetés egyensúlyának biztosításához az előző évi pénzmaradvány igénybevételéről dönt a képviselőtestület.
(5) A kiadási főösszegen belül:
a) működési célú kiadások
aa) személyi juttatások 51.573 e Ft
ab) szociális hozzájárulási adó 7.871 e Ft
ac) dologi jellegű kiadások 19.284 e Ft
ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 8.817 e Ft
ae) támogatásértékű működési kiadások 4.932 e Ft
af) hitelfelvétel 7.890 eFt
ag) állami előleg visszafiz. 872 eFt
b) felhalmozási célú kiadások
ba) beruházások 14.488 eFt
bc) támogatásértékű felhalmozási kiadások 107.170 eFt
c) Általános tartalék:
ca) működési 6.129 eFt
cb) fejlesztési 0 e Ft
d) Céltartalék:
da) működési 0 e Ft
db) felhalmozási 0 e Ft.
(6) Az önkormányzat által engedélyezett létszám 52 fő
ebből:
a) közalkalmazottak létszáma 3fő b) választott tisztségviselő létszáma 1 fő
c) munkatörvénykönyv hatálya alá tartozók létszám 0 fő
d) közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma 48 fő.

3. § (1) A költségvetés bevételi és kiadási főösszegének címenkénti, előirányzat csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) A költségvetés bevételi főösszegének forrásonkénti részletezését a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetés kiadási főösszegének szakfeladat szerinti részletezését a rendelet 3. melléklete tartalmazza. A szakfeladatok soronkénti alábontását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzati szinten összesített bevételek és kiadások mérlegét a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

4. § (1) A képviselőtestület a 2. § (1) bekezdés szerinti hiányt működési és felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevételével finanszírozza. Az önkormányzat 2015. évben hitelfelvételt nem tervez.

(2) A képviselőtestület a költségvetési gazdálkodás során felmerülő likviditási problémák áthidalása (pl. kifizetés időpontja megelőzi a bevétel megérkezését) érdekében engedélyezi, hogy a polgármester a számlavezető pénzintézettől likvid hitelt (amelynek visszafizetési határideje naptári éven belüli) igényeljen. A hitelügylettel kapcsolatos döntési hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

Tartalék előirányzatok

5. § (1) A költségvetési rendelet 2. § (1) bekezdése szerint megállapított 3.240 e Ft összegű általános tartalék felhasználásáról a képviselőtestület dönt.

(2) Rendkívüli, halasztást nem tűrő esetben a polgármester legfeljebb évi 500 e Ft összeghatárig átruházott hatáskörben dönthet az általános tartalék felhasználásáról. A polgármester az átruházott hatáskörben hozott döntéséről a képviselőtestületet soron következő ülésén tájékoztatja.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási céltartalékát 0 e Ft összegben hagyta jóvá.

6. § (1) Az általános tartalék terhére hozott döntések esetén az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

(2) Az önkormányzat feladatkörébe tartozó feladatok tekintetében a polgármester a jogszabályoknak megfelelően jogosult kötelezettséget vállalni. Abban az esetben, ha előirányzat megtakarítás jelentkezik, annak terhére új feladatot vállalni a képviselőtestület döntése alapján lehet.

Előre nem tervezhető bevételek, kiadások

7. § (1) Az önkormányzat a feladatai színvonalasabb ellátása érdekében, a törzskönyvi nyilvántartás szerinti tevékenységi körben pályázatokat nyújthat be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhat el.

(2) Az (1) bekezdés szerinti pályázat benyújtásához minden esetben a képviselőtestület előzetes hozzájárulása szükséges kivéve, ha a pályázati önrész a 500.000 Ft-ot nem haladja meg és ez az előirányzatban rendelkezésre áll.

(3) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési - kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(4) Több évre kiható működési kiadás esetén vagy, ha a pályázat benyújtásához a saját forrás az önkormányzatnál nem biztosított, akkor a pályázat benyújtásának előzetes engedélyezésével kapcsolatos hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

1. Az önkormányzat gazdálkodása

8. § (1) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai főösszegét nem lépheti túl. Az önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokra a polgármester vállal kötelezettséget.

(2) Az önkormányzat a költségvetésében nem szereplő - bevételt és kiadást egyaránt eredményező - esemény felmerülésekor, a bevétel realizálódását követően, azzal megegyező összegben a bevételi előirányzat emelése mellett emelheti kiadási előirányzatait a képviselőtestület döntése alapján.

9. § A közös önkormányzati hivatal feladatának változását a képviselőtestület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

10. § (1) Az önkormányzatnak és a közös önkormányzati hivatalnak a költségvetési rendelettel engedélyezett létszám előirányzata év közben csak a képviselő-testület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

(2) Az önkormányzat által foglalkoztatott közalkalmazottak 2015. évben cafetéria juttatásban nem részesülnek. A polgármester 2015. évben 200.000 Ft cafetéria juttatásban részesül. A közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalók és a munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállalók cafetéria juttatásban nem részesülnek.

Korlátozó és egyéb intézkedések

11. § A képviselőtestület a tervezési hibából, illetőleg a téves adatszolgáltatásból adódó megtakarítás kifizetése esetén az érintett vezetőt, ügyintézőt vonja felelősségre.

12. § Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

13. § A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

14. § A karbantartási, felújítási és fejlesztési feladatok elvégzésével kapcsolatos kifogásolható vállalkozói teljesítés esetén kötelező a jótállási, szavatossági igények érvényesítése.

Társadalmi önszerveződő közösségek és egyéb támogatások

15. § (1) A képviselőtestület civil szervezetek részére fizetendő működési támogatást nem állapított meg.

Egyéb hatáskör átruházások

16. § (1) A polgármester a képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett - a képviselő-testület hatásköréből át nem ruházható ügyeket kivéve – a két ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan ügyben, életveszély vagy súlyos balesetveszély elhárítása céljából esetenként 500.000 Ft összeghatár erejéig dönthet.

(2) Amennyiben az ilyen célú kiadások fedezete nem áll rendelkezésre az adott évi költségvetésben, akkor a szükséges forrás megteremtése érdekében a polgármester - kiadási főösszeget nem érintő - előirányzat átcsoportosításról dönt. Az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

1. Európai Uniós támogatás

17. § A képviselőtestület 2015 – ben európai uniós forrásból finanszírozott programként (LEADER) a Bohár András Közgyűjtemény eszközbeszerzéseit hagyta jóvá 2.070 e Ft összegben.

1. Stabilitási terv

18. § Az önkormányzat saját bevételeinek előirányzata 7.435 e Ft. Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei az önkormányzatnak a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Közvetett támogatások

19. § A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2015 – ben nem tervez.

Több éves kihatással járó feladatok

20. § Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Előirányzat felhasználási ütemterv

21. § A képviselőtestület az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzat felhasználási ütemtervet a rendelet 6. melléklete szerint fogadja el.

Végrehajtási szabályok

22. § (1) A polgármester és a jegyző felelős a költségvetés végrehajtásáért. A polgármester a rendelet 4. melléklete szerinti kormányzati funkciók soronkénti alábontásának megfelelően vállalhat kötelezettséget.

(2) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról a képviselőtestület dönt, a polgármester előterjesztésében a költségvetési rendelet módosításával. A képviselőtestület negyedévenként, de legkésőbb 2016. február 28- ig 2015. december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének módosításáról.

23. § (1) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

Záró rendelkezések

24. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek.

Kelt: Boldogasszonyfa, 2015. 02.25.
Neiczerné Jaksa Szilvia dr. Kontra Krisztián
polgármester jegyző
Kihirdetési záradék:
A rendelet 2015. február 26. napján kihirdetve.

dr. Kontra Krisztián

jegyző

1. melléklet


Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetési bevételei 2
adatok ezer forintban

Megnevezés

Eredeti ei

Módosított ei

Saját bevétel
- bérleti díjak
- egyéb bevételek
- terményértékesítés
összesen:


600
1.735
600
2.935


886
1.871
1.430
4.187

Átengedett bevétel
- Gépjárműadó


700


703

Átvett pénzeszközök
- Leader pályázat
- Munkaügyi támogatás
- Lakossági víztámogatás
- Zöld Zóna pályázati támogatás
- Óvoda pályázat
- Falubusz pályázat
- Erzsébet utalvány
- Támop és diákmunka támogatás
összesen:


1.440
43.399
1.492
630
300
-
-
-
47.261


1.441
55.024
-
439
-
7.890
603
3.546
68.943

Helyi adók
- - magánszem. kommunális adója
- idegenforgalmi adó
- iparűzési adó
- pótlék
összesen:


1.600
600
1.500
100
3.800


1.627
318
2.072
402
4.419

Önkormányzat működési támogatásai:
- normatív hozzájárulás
- központosított előirányzat
- egyes szociális feladatok támogatása
- EU önerő
összesen:


21.811
245
3.210
-
25.266


21.292
4.154
3.210
105.324
133.980

Előző évi pénzmaradvány

5.843

5.843

Likvidhitel felvétel

-

7.890

Állami előleg megelőlegezése

-

981

Gépjármű értékesítés

-

2.080

Összes bevétel:

85.805

229.026

2. melléklet

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetése3
adatok ezer forintban

Kormányzati funkciók szerint

2015. évi előirányzat

2015.évi módosított előirányzat

1. Zöldterület kezelés

3.525

2.917

2. Utak, hidak fenntartása

400

444

3. Közvilágítás

1.810

1.864

4. Köztemető fenntartása

360

330

5. Közfoglalkoztatás

44.675

57.149

6. Önkormányzati igazgatási tevékenység

18.690

138.287

7. Falugondnoki szolgálat

5.535

15.920

8. Szociális támogatások

8.760

9.424

9. Háziorvosi szolgálat

340

340

10. Ügyeleti szolgálat

260

260

11. Közművelődés

940

1.489

12. Könyvtár

510

602

Kiadások összesen:

85.805

229.026

Foglalkoztatotti létszám:

44 fő

52fő

Ebből felhalmozási kiadások:

Megnevezés

2015.évi előirányzat

2015.évi módosított ei

Leader pályázat eszközbeszerzés

2.070

1.830

Szártépő áfával

320

318

Pótkocsi áfával

580

616

Szentlászló Intézm. Ö. T. pályázati önerő

300

323

TSZP

445

Számítógép vás.

425

Fabódé

588

Átadott pénzeszk (EU önerő, lakosságí víztám.)

106.847

Falubusz

9.970

Kis értk tárgyi eszk.

296

Összesen:

3.270

121.658

3. melléklet

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2015. évi költségvetése
adatok ezer forintban

Kormányzati funkciók szerint

2015. évi előirányzat

1. Zöldterület kezelés

3.525

2. Utak, hidak fenntartása

400

3. Közvilágítás

1.810

4. Köztemető fenntartása

360

5. Közfoglalkoztatás

44.675

6. Önkormányzati igazgatási tevékenység

18.690

7. Falugondnoki szolgálat

5.535

8. Szociális támogatások

8.760

9. Háziorvosi szolgálat

340

10. Ügyeleti szolgálat

260

11. Közművelődés

940

12. Könyvtár

510

Kiadások összesen:

85.805

Foglalkoztatotti létszám:

44 fő

Ebből felhalmozási kiadások:

Megnevezés

2015.évi előirányzat

Leader pályázat eszközbeszerzés

2.070

Szártépő áfával

320

Pótkocsi áfával

580

Szentlászló Intézményfenntartó Önkormányzati Társulásnak átadott felhalmozási célú pénzeszköz (óvoda)

300

Összesen:

3.270

Közfoglalkoztatás

2015.évi költségvetés

Kiadások:

adatok ezer forintban

Közfoglalkoztatás

33.520

Személyi juttatások összesen:

33.520

Szoc. hozzj. adó

4.525

Járulékok összesen:

4.525

Üzemeltetési anyagok:
-üzemanyag
-munkaruha
-anyagbeszerzés
-kisértékű tárgyi eszközök


535
240
3510
225

ÁFA

1.220

Dologi kiadások összesen:

5.730

Felhalmozási kiadások:

Szártépő
Szártépő Áfa
Pótkocsi
Pótkocsi Áfa

250
70
457
123

Kiadások összesen:

44.675

Önkormányzati igazgatási tevékenység

2015. évi költségvetés

Kiadások:

adatok ezer forintban

Alapilletmények

1.755

Tiszteletdíjak

950

Költségtérítés

260

Cafetéria

150

Személyi juttatások összesen:

3.115

Szoc. hozzj.adó

780

Járulékok összesen:

780

Üzemeltetési anyagok:
- anyagbeszerzés
- irodaszer


200
70

Közüzemi díjak:
-víz
-villany


90
220

Egyéb komm. Szolg.(telefon)

230

Egyéb szolgáltatás

1920

Kamatkiadás

60

Biztosítási díjak

170

ÁFA

520

Állami támogatásmegelőlegezés visszafizetése

872

Belföldi kiküldetés

240

Karbantartás, kisjavítás

130

Dologi kiadások összesen:

4.722

Működési célú támogatások

3.193

Óvoda, napközi intézményfinanszírozás
-működési célú
- felhalmozási célú


1.270
300

Általános tartalék

3.240

Leader pályázatok
- Bohár András eszközbeszerzés


2.070

Kiadások összesen:

18.690

Falugondnok

Kiadások:

Alapilletmények

1.560

Megbízási szerződés

120

Normatív jutalom

118

Személyi juttatások összesen:

1.798

Szoc. hozzj.adó

492

Járulékok összesen:

492

Karbantartás, kisjavítás

500

Üzemeltetési anyag:
-munkaruha
-üzemanyag


30
1.855

Biztosítás

210

ÁFA

650

Dologi kiadások összesen:

3.245

Kiadások összesen:

5.535

Önkormányzat szociális támogatása

2015.évi költségvetés

Kiadások:

adatok ezer forintban

FHT

1.500

Rendszeres szociális segély

300

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

700

Normatív lakásfenntartási támogatás

1.100

Közgyógyellátás

135

Óvodáztatási támogatás

50

Szociális tüzifa

840

Települési támogatások
- ebből átadott pénzeszköz

4.135
290

Összes kiadás:

8.760

Ügyeleti szolgálat

Kiadások:

Kórházi ügyelethez hozzájárulás

260

Kiadások összesen:

260

Háziorvosi szolgálat

Kiadások:

Egyéb komm. szolg.(telefon)

100

Közüzemi díjak:
-vízdíj
-áramdíj


10
160

ÁFA

70

Dologi kiadások összesen:

340

Kiadások összesen:

340

Köztemető fenntartása

2015.évi költségvetés

Kiadások:

adatok ezer forintban

Közüzemi díjak:
- víz
- villany


15
20

Üzemeltetési anyagok:
- üzemanyag


250

ÁFA

75

Dologi kiadások összesen:

360

Kiadások összesen :

360

Zöldterület kezelés

Kiadások:

Alapilletmény

2.420

Személyi juttatások összesen:

2.420

Szoc.hozzj.adó

660

Járulékok összesen:

660

Üzemeltetési anyagok:
- anyagbeszerzés
- üzemanyag


30
320

ÁFA

95

Dologi kiadások összesen:

445

Kiadások összesen:

3.525

Közvilágítás

Kiadások:

Közüzemi díjak:
- áramdíj

1270

Karbantartás, kisjavítás

155

ÁFA

385

Dologi kiadások összesen:

1.810

Kiadások összesen :

1.810

Utak, hidak fenntartása:

Kiadások:

Karbantartás,kisjavítás (hótolás, táblák)

400

Kiadások összesen :

400

Művelődési központ

2015. évi költségvetés

Kiadások:

adatok ezer forintban

Közüzemi díjak:
- villany
- víz
- gáz


60
35
55

Áfa

40

Egyéb dologi kiadás
- rendezvények


750

Dologi kiadások összesen:

940

Kiadások összesen:

940

Könyvtár

2015. évi költségvetés

adatok ezer forintban

Megbízási díj

120

Szoc.hozzj. adó

30

Internet

40

Üzemeltetési anyagok

160

Könyv, folyóirat

120

Áfa

40

Dologi kiadások összesen:

360

Kiadások összesen:

510

4. melléklet

MÉRLEG
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat
2015. évi költségvetés bevételeiről és kiadásairól
Bevételek Kiadások
ezer forintban

Megnevezés

Működési bevétel

Felhalmo-zási bevétel

Összesen:

Megnevezés

Működési kiadás

Felhalmozási kiadás

Összesen:

Saját bevétel

2.935

-

2.935

Személyi juttatás

40.973

-

40.973

Átengedett bevétel

700

-

700

Járulékok

6.487

-

6.487

Átvett pénzeszköz

43.991

3.270

47.261

Dologi kiadás

18.352

-

18.352

Helyi adók

3.800

-

3.800

Átadott pénzeszköz

4.723

300

5.023

Normatív támogatás

25.021

-

25.021

Ellátottak juttatása

8.760

-

8.760

Központosított támogatás

245

-

245

Beruházás,felújítás

-

2.970

2.970

Pénzmaradvány

5.843

-

5.843

Tartalék

3.240

-

3.240

Összes bevétel:

82.535

3.270

85.805

Összes kiadás:

82.535

3.270

85.805

1

Módosította az 1/2016(III.7) önkormányzati rendelet.

2

Módosította az 1/2016(III.7) önkormányzati rendelet.

3

Módosította az 1/2016(III.7) önkormányzati rendelet.