Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2017(IV.10..) önkormányzati rendelete

az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról.

Hatályos: 2017. 04. 11

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alapellátásért felelős országos módszertani intézet véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya


1.§ (1) A rendelet hatálya a Boldogasszonyfa község közigazgatási területén területi ellátási kötelezettséggel működő háziorvosi körzetre, házi gyermekorvosi körzetre, fogorvosi körzetre, a védőnői ellátás körzetére, az alapellátásokhoz kapcsolódó ügyeleti ellátásra, valamint az iskola-egészségügyi ellátásra terjed ki.

(2) A háziorvosi szolgálat életkori korlátozás nélkül ún. vegyes körzetként működik.

Az alapellátás körzetei


2.§ (1) Szentlászló község és Boldogasszonyfa község teljes közigazgatási területe egy háziorvosi körzetet alkot. A körzet székhelye: Orvosi Rendelő, 7936 Szentlászló, Kossuth L. u. 19.

(2) Dr. Kapronczay Piroska feladat-ellátási szerződés alapján – figyelemmel a kapcsolódó település önkormányzatával létrejött megállapodásra is - biztosítja a háziorvosi feladatok ellátását a szentlászlói székhelyen és a háziorvosi körzet fióktelephelyein: Orvosi Rendelő, 7937 Boldogasszonyfa, Kossuth u. 8., Orvosi Rendelő, 7937 Boldogasszonyfa, Antalszállás 16. és Orvosi Rendelő, 7938 Boldogasszonyfa, Terecseny, Kultúrház 532/2. hrsz.

3.§ A háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó ügyeleti ellátást az önkormányzat a Szigetvári Kórházzal kötött feladat-ellátási szerződés alapján biztosítja. Az ügyeleti ellátás székhelye: 7900 Szigetvár, Szent István ltp. 7.

4.§ (1) Szentlászló község és Boldogasszonyfa község teljes közigazgatási területe egy védőnői körzetet alkot. A szentlászlói védőnői körzethez tartozik Almamellék közigazgatási területéből Sasrét, Korcsánypuszta, Németlukafa és Szentegyed. A körzet székelye: Védőnői Tanácsadó, 7936 Szentlászló, Kossuth L. u. 21.

(2) Szentlászló Községi Önkormányzat a kapcsolódó település önkormányzatával létrejött megállapodás alapján biztosítja a védőnői feladatok ellátását a szentlászlói székhelyen.

5.§ Dr. Tóth Katalin feladat-ellátási szerződés alapján – figyelemmel a körzetbe tartozó további települések önkormányzataival létrejött megállapodásra is - biztosítja a fogorvosi feladatok ellátását a körzet szentlászlói – Fogorvosi Rendelő, 7936 Szentlászló, Kossuth L. u. 21. szám alatti - fióktelephelyén. A körzet székhelye: Szigetvári Kórház, 7900 Szigetvár, Szent István ltp. 7.

6.§ A rendelési időn túli fogorvosi sürgősségi ellátás a Pécs, Lánc u. 12. szám alatti rendelőintézetben biztosított.

7.§ Az iskola-egészségügyi ellátás a háziorvos és a védőnő együttes szolgáltatásából áll, melyet a 7936 Szentlászló, Kossuth L. u. 19. szám alatti orvosi rendelőben biztosítanak.

Záró rendelkezések


8.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és egyidejűleg az egészségügyi közszolgáltatás nyújtásáról, valamint a háziorvosi körzetről szóló 6/2002./07.16./ rendelete hatályát veszti.


Kelt: Boldogasszonyfa, 2017. április 5 - én




            Neiczerné Jaksa Szilvia

                    polgármester

                                  dr. Kontra Krisztián

                                   jegyző






Záradék:


Kihirdetve: 2017. április 10 - én




      dr. Kontra Krisztián

                  jegyző

Mellékletek