Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2019(II.15..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről.

Hatályos: 2019. 02. 16

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény által biztosított források figyelembevételével, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat - és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138 - 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről a következőket rendeli el:


A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat költségvetésére és költségvetésének módosítására terjed ki.


A költségvetés címrendje

2. § A költségvetés címrendjében az önkormányzat címen belül jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott szakfeladat (kormányzati funkció) rendnek megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek. 

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2019. évi költségvetését 249.684.225 Ft bevételi fő összeggel és 249.684.225 Ft kiadási fő összeggel állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek: Előző évi költségvetési maradvány: 93.811.164 Ft. Áh-on belüli megelőlegezések visszafizetése 1.105.437 Ft. A belső finanszírozás egyenlege: 92.705.727 Ft

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek: Hitelek bevételei: 0 Ft, hiteltörlesztés kiadásai: 0 Ft. Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft.

4.§ (1) A képviselőtestület az önkormányzat MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSÉT (a 2. számú mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 64.558.311 Ft

Költségvetési kiadások összesen: 71.993.288 Ft

Költségvetési hiány: 7.434.977 Ft

(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:

Előző évi költségvetési maradvány: 8.540.414 Ft

Áh-on belüli megelőlegezések visszafizetése:1.105.437 Ft

Belső finanszírozás egyenlege: 7.434.977 Ft

(3) vagy A képviselőtestület hitelfelvételt nem tervez. Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek:

Hitelek bevételei: 0 Ft

Hiteltörlesztés kiadásai:0  Ft

Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft

5.§ (1) A képviselőtestület az önkormányzat FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSÉT: (a 3. számú mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 91.314.750 Ft

Költségvetési kiadások összesen: 176.585.500Ft

Költségvetési hiány: 85.270.750 Ft

(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:

Előző évi pénzmaradvány: 85.270.750 Ft

(3) Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek:

Hitelek bevételei: 0 Ft

Hiteltörlesztés kiadásai: 0 Ft

Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft

Költségvetési bevételek

6. § (1) A 3. §-ban megállapított bevételi főösszegnek az önkormányzat és a hivatal bevételi forrásonkénti bontását főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és a hivatal bevételeit kormányzati funkciónként a rendelet 2/1, ezen belül a kötelező önkormányzati feladatokat a 2/1 a) számú melléklete, a nem kötelező önkormányzati feladatokat a 2/1 b) számú melléklete tartalmazza.

(3) A központi költségvetési támogatások jogcímenkénti bontását a 2/2. számú melléklet tartalmazza.

A költségvetési kiadások

7.§ (1) Az önkormányzat és a hivatal kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és a hivatal működési, fenntartási kiadási előirányzatait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:

Működési kiadások előirányzata összesen:             73.098.725 Ft, ebből

  • Személyi jellegű kiadás:31.800.060 Ft
  • Munkaadókat terhelő járulékok és

       szociális hozzájárulási adó:                      4.353.940 Ft

  • Dologi jellegű kiadások 23.301.080 Ft
  • Ellátottak pénzbeli juttatásai8.306.000 Ft
  • Egyéb működési célú kiadások3.061.260 Ft
  • Finanszírozási kiadások:1.105.437 Ft
  • Tartalék (működés):1.170.948 Ft

(3) Az (2) bekezdésben megállapított működési kiadások önkormányzat és hivatal kiemelt előirányzatok (kormányzati funkció) szerinti bontását a 3/1. számú melléklet, ezen belül az kötelező önkormányzati feladatai a 3/1 a), a nem kötelező önkormányzati feladatokat a 3/1 b) számú melléklet tartalmazza.

(4) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:

Felhalmozási kiadások összesen:                              176.585.500 Ft

  • Beruházások 4.318.500 Ft
  • Felújítások 172.267.000 Ft
  • Finanszírozási kiadások 0 Ft
  • Tartalék (felhalmozási) 0 Ft

(5) Az önkormányzat és a hivatal felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként a 4. számú melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét az 5. számú melléklet tartalmazza.

(7) Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

(8) Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzatfelhasználási tervet a 6. számú melléklet tartalmazza.

(9) Az önkormányzat 3 évre épülő működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatait mérlegrendszerben a 7. számú melléklete tartalmazza.

(10) A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2019 – ben nem tervez.

(11) Az önkormányzat EU-s támogatással megvalósuló pályázatainak bevételi, kiadási előirányzatát a 9. számú melléklet tartalmazza.

(12) Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Tartalékok

8.§ A képviselőtestület az alábbi tartalékokat állapítja meg:

Általános tartalék 1.170.948 Ft, az előre nem látható működési kiadásokra. Fejlesztési célú tartalékot a képviselőtestület nem állapít meg.

Az előirányzatok feletti jogosultsággal és a költségvetés módosításával kapcsolatos rendelkezések

9.§ (1) A képviselőtestület az előirányzatok feletti jogosultságot az alábbiak szerint szabályozza:

a, Az általános tartalék előirányzatának felhasználásról a képviselőtestület dönt.

b, Előirányzat átcsoportosítás képviselőtestületi döntés alapján történhet.

c, A költségvetés elfogadását követően meghatározott célra átvett pénzeszközökről a polgármester a képviselőtestületet negyedévente tájékoztatja és az előirányzat átcsoportosításokat kezdeményezi.  d, A központi költségvetésből meghatározott célra juttatott, érdemi döntést nem igénylő támogatások összegét és az a, – c, pontok szerinti módosításokat, átcsoportosításokat a soron következő rendeletmódosításba be kell építeni.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai fő összegét nem lépheti túl. A kiadási előirányzatok - amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be - nem teljesíthetők.

(3) Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

10. § (1) Az önkormányzati követelésről történő lemondás a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(2) Ha az önkormányzat javára vagyonról lemondanak, elfogadása értékhatár nélkül a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(3) Az önkormányzat a feladataik színvonalasabb ellátása érdekében pályázatokat nyújthat be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhat el. A pályázat benyújtásához minden esetben a képviselőtestület előzetes hozzájárulása szükséges.

(4) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(5) A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

(6) A helyi önszerveződő közösségek támogatására, pénzeszköz átadásokra biztosított előirányzat felhasználására, elszámolási kötelezettséget tartalmazó megállapodások alapján kerülhet sor.

11.§ (1) A költségvetési maradványt a hivatal gazdálkodási ügyintézője az éves beszámolóhoz kapcsolódóan felülvizsgálja. A költségvetési maradvány felhasználásáról a 2018. évi zárszámadás tárgyalásakor a képviselőtestület dönt.


12.§ (1) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek a számlavezető pénzintézetnél rövidlejáratú kamatozó betétként történő lekötéséről – a gazdálkodás zavartalan biztosítása mellett - a polgármester rendelkezhet.

(2) Működési (likviditási) és / vagy fejlesztési célú hitel felvételéről a képviselőtestület dönt.


13.§ A polgármester 1.000.000 Ft értékhatárig döntést hozhat a költségvetési források felhasználásáról, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.


14.§ (1) A település lakóinak életét és a vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek elhárítása érdekében a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

A köztisztviselők illetményalapja, a költségvetési létszámkeret

15. § (1) A képviselőtestület a köztisztviselők illetményalapját 2019 – ben legalább 46.380 Ft-ban állapítja meg. A személyi illetmény megállapítása során a hivatalt vezető jegyző ettől pozitív irányban eltérhet.

(2) A képviselőtestület által engedélyezett – a polgármester választott tisztség kivételével - költségvetési létszámkeret: 25 fő, ebből: közalkalmazott: 2 fő, köztisztviselő: 0 fő, munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó: 2 fő. A közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma az aktuális hatósági szerződés szerint 21 fő.  

(3) Az önkormányzat költségvetési létszámkerete év közben csak a képviselőtestület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

Záró rendelkezések

16. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek. 


Kelt: Boldogasszonyfa, 2019. február 13 – án


    Neiczerné Jaksa Szilvia                                                                          dr. Kontra Krisztián

           polgármester                                                                                               jegyző



Záradék:


Kihirdetve: 2019. február 15 - én.




      dr. Kontra Krisztián

                  jegyző

Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat bevételei forrásonként, főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben


Költségvetési bevétel rovatrend2019. évi előirányzat Önkormányzat
B11. Önkormányzatok működési támogatásai56 162 311
B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása12 891 781
B112 A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása0
B113. Települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása12 944 140
B114. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása1 800 000
B115 Működési célú központosított előirányzatok0
B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről28 526 390
B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről79 666 700
B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások (központosított előirányzatok,  vis maior)
B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 79 666 700
B3 Közhatalmi bevétel5 330 000
B34. Vagyoni típusú adók1 300 000
B35. Termékek és szogáltatások adói4 000 000
B351. Értékesítési és forgalmi adók (állandó jelleggel végzett ipaírűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó)3 300 000
B354. Gépjárműadók700 000
B36. Egyéb közhatalmi bevételek (bírság, pótlék, mezőőri díj)30 000
B4. Működési bevételek3 066 000
B.5. Felhalmozási bevételek0
B6. Működési célú átvett pénzeszközök0
B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök11 648 050
B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök 11 648 050
A. Költségvetési bevételek összesen155 873 061
KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZF.NÉLKÜLI BEVÉTELEK:
B8. Finanszírozási bevételek93 811 164
B81. Belföldi finanszírozás bevételei0
B811. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről0
B8111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsön felvétele0
B8113. Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele0
B813. Maradvány igénybevétele93 811 164
ebből:    működési8 540 414
            felhalmozási85 270 750
Bevételek mindösszesen:249 684 225
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzatának 2019. évi bevételei






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége420 00054507000138600000007256700
018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel27 635 921000000027635921
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram2200000000880000000022880000
107055 Falugondnoki szolgálat0008000000000800000
104051 Erzsébet utalvány4940000000000494000
900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak005330000000005330000
107080 Helyi esélyegyenlőség (EFOP)561239000000005612390
052020 Szennyvízkezelés074216000000011648050085864050
018030 Támogatási célú finanszírozási bevételek0
0000
         93 811 164    93811164
Összesen:561623117966670053300003066000001164805093811164249684225
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzatának 2019. évre tervezett bevételei kötelező feladatonként






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019.terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége420 00000138600000001 806 000
018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel27 635 921000000027635921
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram2200000000880000000022880000
104051 Erzsébet utalvány4940000000000494000
900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak005330000000005330000
018030 Támogatási célú finanszírozási bevételek
000000      93 811 164    93811164
Összesen:50 549 92105330000226600000093811164151 957 085
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzatának 2019. évi tervezett bevételei önként vállalt feladatonként






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége054507000000005 450 700
107080 Helyi esélyegyenlőség (EFOP)561239000000005612390
107055 Falugondnoki szolgálat0008000000000800000
052020 Szennyvízkezelés074216000000011648050085864050
Összesen:561239079666700
8000000011648050097 727 140
Támogatási jogcím2019. Év
mutatóhozzájárulás
Fajlagos összegösszege Ft
Önkormányzati támogatás összesen:
I. Helyi Önkormányzatok általános működési támogatása összesen: 12 891 781
I.1 b. Települési üzemeltetés támogatása

6 802 695
 - Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ell.tám.
22 3002 876 700
                   - Közvilágítás fenntartásának támogatása

2 208 000
                   - Köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatok támogatása

1 057 425
                   - Közutak fenntartásának támogatása

660 570
I.1.c.) Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása
2 7005 000 000
I.1.d) Lakott külterilettel kapcsolatos feladatok támogatása
2 5507 650
I.1.f) Üdülőhelyi feladatok támogatása
1299 800
I.1. f) Beszámítás

-1 199 064
I.6. Polgármesteri illetmény támogatása

1 980 700
III.Települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása összesen

12 944 140
III.2. Települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása

8 988 000
III.5. Falugondnoki szolgálat12
3 100 000
III.5 b) Szünidei étkeztetés támogatása1 908570856 140
IV. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári ésközművelődési feladatainak támogatása
1 2101 800 000
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2019. évi  kiadásai kiemelt előirányzatonként  1/2019.(II.15.) számú rendelet 3. számú melléklete


Költségvetési kiadás rovatrand2019. Előirányzat
Önkormányzat
K1. Személyi juttatások31800060
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adók4353940
K3. Dologi kiadások23301080
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai8306000
K5. Egyéb működési célú kiadások (működési tartalékka együtt)3061260
K513 Tartalék (működési)1170948
K9. Finanszírozási kiadások (működési)1105437
Ebből: K914 Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése1105437
Működési kiadások összesen73098725
 K6. Beruházások 4318500
 K7. Felújítások 172267000
 K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások 0
 K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási) 0
 K513 Tartalék (felhalmozási) 0
Felhalmozási kiadások összesen:176585500
Kiadások összesen: 249 684 225
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat  2019. évi tervezett kiadásai  feladatonként  1/2019.(II.15.) számú rendelet 3/1. számú melléklete











Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K513. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.57019601005000390100002299260117094838185008930000026826668
013320 Köztemető fenntartás és működtetés00220000000000220000
018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel0000000011054371105437
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram17924000174800039663800005000000024138380
045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása005000000000050000
052020 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése00000001633370000163337000
064010 Közvilágítás0019680000000001968000
066010 Zöldterület kezelés20170004000002160000000002633000
072111 Háziorvosi alapellátás00190000000000190000
072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás00004250000000425000
082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.0021100000000002110000
082044 Könyvtár00270000000000270000
104051Erzsébet utalvány00049400000000494000
104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés00856000000000856000
107055 Falugondnoki szolgáltatás278510054340046400000000007968500
107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k0025336507812000337000000010682650
107080 Helyi esélyegyenlőség (EFOP)337200065754023800500000006409590
Összesen:3180006043539402330108083060003061260117094843185001722670001105437249 684 225
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat  2019. évi tervezett kiadásai  kötelező feladatonként 1/2019.(II.15.) számú rendelet 3.1a) számú melléklete






















Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K513. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.57019601005000390100002299260117094800014078168
013320 Köztemető fenntartás és működtetés00220000000000220000
018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel0000000011054371105437
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram17924000174800039663800005000000024138380
045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása005000000000050000
064010 Közvilágítás0019680000000001968000
066010 Zöldterület kezelés20170004000002160000000002633000
072111 Háziorvosi alapellátás00190000000000190000
072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás00004250000000425000
082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.0021100000000002110000
082044 Könyvtár00270000000000270000
104051Erzsébet utalvány00049400000000494000
104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés00856000000000856000
107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k0025336507812000337000000010682650
Összesen:256429603153000162810308306000306126011709485000000110543759220635
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat  2019. évi tervezett kiadásai  önként vállalt feladatonként 1/2019.(II.15.) számú rendelet 3.1b) számú melléklete











Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K512. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.00000038185008930000012 748 500
052020 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése00000001633370000163337000
107055 Falugondnoki szolgálat278510054340046400000000007968500
107080 Helyi esélyegyenlőség (EFOP)337200065754023800500000006409590
Összesen:6 157 1001 200 9407 020 05000038185001722670000190 463 590
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat felhalmozási kiadásai célonként 1/2019.(II.15.) számú rendelet 4. számú melléklete



 forintban 
Ssz. Kormányzati funkcióFelújítási cél megnevezése2019.évi előirányzat
1.052020 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezéseEgyedi szennyvízberendezések építése163337000
2.041237 Közfogallkoztatási mintaprogramKis és nagyértékű tárgyi eszközök beszerzése 500000
3.011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.Zártkert felújítása8930000
4.011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.Légyártó berendezés vásárlása3818500
Összesen:176585500
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat és költségvetési szerve 2019. évi pénzügyi mérlege 1/2019.(II.15.) számú rendelet 5. számú melléklete
B E V É T E L E K

Sor-
szám
Bevételi jogcím2019. évi előirányzat (Ft)
1.B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről        56 162 311   
2.B11. Önkormányzatok működési támogatásai27 635 921
3.B111. Helyi önkormányzatok működésének ált.tám-a12 891 781
4.B112 A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása0
5.B113. Telelpülési önkormányzatok szoc.és gyemrekjóléti fel.tám.12 944 140
6.B114. Telelpülési önkormányzatok kulturális feladatainak tám-a1 800 000
7.B115. Működési célú központosított előirányzatok0
8.B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről0
9.B16.  Egyéb működési célú támogatások bevételei államházt.belülről28 526 390
10.Egyéb központi támogatás0
11.Működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása0
12.B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről79666700
13.B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások0
14.5000 fő feletti lakosságszámú települési önk.adósság konsz.során kapott felhalmozási támogatás0
15.B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről79666700
16.B3. Közhatalmi bevétel5330000
17.B31. Magánszemélyek jövedelemadói0
18.B34. Vagyoni típusú adók1300000
19.B35. Termékek és szolgáltatások adói3700000
20.B351. Értékesítési és forgalmi adók3000000
21.B354. Gépjármű adók700000
22.B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók (talajterhelési díj)300000
23.B36. Egyéb közhatalmi bevételek30000
24.Adójellegű bevételek0
25.Pótlékok, bírságok egyéb közhatalmi bevételek30000
26.B.4.Működési bevételek3066000
27.B5. Felhalmozási bevételek0
28.B6. Működési célú átvett pénzeszközök0
29.B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök11648050
30.B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök11648050
KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: 155873061
31.B8. Finanszírozási bevételek93811164
32.B813. Maradvány igénybevétele93811164




K I A D Á S O K





Sor-számKiadási jogcímek2019. évi előirányzat
1.K1. Személyi juttatás31800060
2.K1101 Foglalkoztatottak személyi juttatásai26568100
3.K1103 Jutalom0
4.K1107 Béren kívüli juttatás0
5.K121 Választott tisztségviselők juttatásai5231960
6.K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó4353940
7.K3. Dologi kiadások23301080
8.K4. Ellátottak pénzbeli juttatása8306000
9.K5. Egyéb működési célú kiadások 3061260
10.K513. Tartalékok1170948
11.K513. Tartalékok (működési)1170948
12.K513. Tartalékok (felhalmozási)0
13.K6. Beruházás4318500
14.K7. Felújítás172267000
15.K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások0
16.K9. Finanszírozási kiadások1105437
17.K9. Finanszírozási kiadások (működési)1105437
18.K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási)0
2019. évi költségvetési kiadások összesen249 684 225
2019. évi költségvetési bevételek összesen249 684 225
MegnevezésElőirányzatjan.febr.márc.ápr.máj.jun.júl.aug.szept.okt.nov.dec.Összesen
BEVÉTELEK













B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről56 162 3114 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 1934 680 18856 162 311
B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről79 666 70000000079 666 7000000079 666 700
B3. Közhatalmi bevétel5 330 000002 665 000000002 665 0000005 330 000
B4. Működési bevételek3 066 000255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 500255 5003 066 000
B5. Felhalmozási bevételek00000000000000
B6. Működési célú átvett pénzeszközök00000000000000
B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök11 648 050970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 670970 68011 648 050
B8. Finanszírozási bevételek93 811 1647 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 5977 817 59793 811 164
BEVÉTEL ÖSSZESEN249 684 22513 723 96013 723 96016 388 96013 723 96013 723 96013 723 96093 390 66013 723 96016 388 96013 723 96013 723 96013 723 965249 684 225
    Boldogasszonyfa Községi Önkormányzata három évre épülő működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak előirányzata 1/2019.(II.15.) számú rendelet 7. számú melléklete
















Működési kiadások2019. évi eredeti előirányzat2020.évi eredeti előirányzat2021. évi eredeti előirányzatMűködési bevételek2019. évi eredeti előirányzat2020. évi eredeti előirányzat2021. évi eredeti előirányzat
K1. Személyi juttatások318000603200000032000000B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről5616231157 000 00057000000
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó4 353 94062400006240000B3. Közhatalmi bevételek53300005 330 0005330000
K3. Dologi kiadások23 301 0802400000024000000B4. Működési bevételek30660003 066 0003066000
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai8 306 00083060008306000B6. Működési célú átvett pénzeszközök000
K5. Egyéb működési célú kiadások306126035000003500000B8. Finanszírozási bevételek (működési)8 540 41411 010 00011010000
K513.Tartalék (működési)117094812000001200000ebből: maradvány igénybevétel8 540 41411 010 00011010000
K9. Finanszírozási kiadások1 105 43711600001160000Államháztartáson belüli megelőlegezés000
Müködési kiadás összesen:730987257640600076406000Müködési bevétel összesen:7309872576 406 00076406000

Felhalmozási kiadások 2019. évi eredeti előirányzat  2020. évi eredeti előirányzat  2021. évi eredeti előirányzat Felhalmozási bevételek 2019. évi eredeti előirányzat  2020. évi eredeti előirányzat  2021. évi eredeti előirányzat 
K5. Felhalmozási célú tartalék000B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről79666700600000600000
K6. Beruházások4 318 500600000600000B5. Felhalmozási bevételek000
K7. Felújítások172 267 00000B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök1164805000
K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások000B8. Finanszírozási bevételek (felhalmozási)85 270 75000
K9. Finanszírozási kiadások
00  ebből maradvány igénybevétel000
Felhalmozási kiadás összesen:176 585 500600000600000Felhalmozási bevétel összesen:176 585 500600 000600000

M i n d ö s s z e s e n  :2496842257700600077006000M i n d ö s s z e s e n  :249 684 22577 006 00077006000
Kimutatás Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 1/2019.(II.15.) számú rendelet 8. számú melléklete















2019. 
évre tervezett tartalékokról















































adatok forintban 
  




 








Általános tartalék összesen:





 
 



 

Működési célú általános tartalék1 170 948
 






Fejlesztési célú tartalék összesen:





 
 



 

Fejlesztési célú általános tartalék0
 



 



Tartalék összesen:


   1 170 948
Boldogasszonyfa Községi Önkormányzat 2019. évben az Európai Unió költségvetéséből származó támogatással megvalósuló projektjei 1/2019.(II.15.) számú rendelet 9. számú melléklete


























adatok Ft-ban
MegnevezésElőirányzat
Bevételi KiadásÖnerő*
VP-6-7.2.1.2-16 Egyedi szennyvízkezelés pályázat                148 432 123            164 924 584    16492461
ZP-1-2017 Zártkerti besorolású földrészletek  infrastrukturális fejlesztések támogatása                    9 979 226                9 979 226    0
EFOP-1.5.3-16-2017-00092 Humán szolgáltatások fejlesztése                    6 409 590                6 409 590    0
Leader helyi felhívások:  Légyártó gép beszerzése                    3 000 000                3 818 516    818516
Összesen               167 820 939           185 131 916    17310977
* megjegyzés: az önkormányzat az önerőt részben lakossági támogatásból ( 9.220.000 Ft) részben kormányzati engedélyhez kötött hitelfelvételből (4.000.000 Ft), illetve az előző évi pénzmaradvány felhasználásából, iiletve a saját bevételekből tervezzük megvalósítani.

Mellékletek