Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2015(II.24..) önkormányzati rendelete

A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról.

Hatályos: 2015. 02. 24

Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk. (1) bekezdés a.) pontjában és (2) bekezdésében, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 143. § (4) bekezdés f, pontjában kapott felhatalmazás alapján, továbbá az Mötv. 35.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:


1.§ A rendelet hatálya a – Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének tagjára – a polgármester és az alpolgármester kivételével – (a továbbiakban: helyi önkormányzati képviselő) terjed ki.

2.§ (1) A képviselőtestület a helyi önkormányzati képviselő részére - a testületi, illetve az azt megalapozó előkészítő munkában végzett tevékenységére tekintettel - havi bruttó 10.000 Ft összegű tiszteletdíjat állapít meg.

(2) A tiszteletdíj összegét évente, az önkormányzati költségvetés tárgyalásával egyidejűleg felül kell vizsgálni.

3.§ A tiszteletdíjat a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell kifizetni. A kifizetésről a Szentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal gazdálkodási előadói gondoskodnak.

4.§ A jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba, azzal, hogy a képviselőtestület a 2014. október hónapban tartott alakuló ülésétől kezdődő időponttal a tiszteletdíjak kifizetését engedélyezi. A jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a képviselőtestület 2 / 1999.(II.19.) számú és az azt módosító 2 / 2004.(II.4.) számú rendelete.



Kelt: Csebény, 2015. február 23 - án

                                                                                                                    

                             

             

          Biswurm Sándor                                                                            dr. Kontra Krisztián

             polgármester                                                                                           jegyző



A rendelet kihirdetve 2015. február 24  - én.



dr. Kontra Krisztián

jegyző



Mellékletek