Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2018(II.16..) önkormányzati rendelete

a Csebény Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről.

Hatályos: 2018. 10. 06

Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2018(II.16..) önkormányzati rendelete

a Csebény Községi Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről.

2018.10.06.

Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk .§ (1) bekezdés f) pontjában,és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138- 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Csebény Községi Önkormányzatra (a továbbiakban: önkormányzat) terjed ki.

(2) Az önkormányzat címrendjében (1. melléklet) az önkormányzat a hozzá kapcsolt bevételekkel és kiadásokkal szerepel. Az önkormányzat címszáma 1.

(3) A költségvetésen belül jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott kormányzati funkcióknak megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek.

(4) A rendelet meghatározza az önkormányzat kötelezően ellátandó és önként vállalt feladatait, az ezek ellátásához szükséges bevételeket, kiadásokat, továbbá a 2018. évi gazdálkodás főbb szabályait.

(5) A képviselőtestület az önkormányzat 2018. évi költségvetésével az alábbi célok megvalósítását tűzte ki:

a) az önkormányzat feladatát képező helyi közszolgáltatások biztosítását, ezen belül:

aa) az önkormányzati társulás által fenntartott Szentlászló – Almamellék – Somogyhárságy Óvodái és Konyhái és a társult önkormányzatokkal közösen fenntartott közös önkormányzati hivatal üzemeltetését, működési feltételének biztosítását, figyelemmel az ésszerűen takarékos gazdálkodás követelményeire,

ab) az önkormányzatra háruló szociálpolitikai feladatok ellátását, anyagi hátterének megteremtését, ezen belül a rászorultság elvének erősítését,

ac) a feladatellátás színvonalának emelése érdekében élni kell a különféle pályázatok adta pénzügyi lehetőségekkel, (különösen Leader)

b) az önkormányzat felhalmozási tevékenységén belül:

ba) felújításoknál a fontossági sorrendet a műszaki szükségesség szerint kell meghatározni, (óvoda - konyha fejlesztés)

bb) a felhalmozási feladatok esetében is indokolt a pályázati lehetőségekkel élni, a tervezett feladatokhoz rendelt előirányzatokat önrésznek is lehet tekinteni.

(6) Az (5) bekezdésben foglaltak végrehajtását a képviselőtestület, a polgármester, a jegyző - a gazdálkodás szabályszerűségének ellenőrzése mellett - belső ellenőrzések, valamint a közös önkormányzati hivatal szakügyintézőinek eseti jellegű beszámoltatása révén ellenőrzi. Az önkormányzat és a közös önkormányzati hivatal belső ellenőrzésének megszervezéséért a jegyző a felelős.

2. A bevételek és a kiadások főösszege, a hiány mértéke és a finanszírozás módja

2. § (1) A képviselőtestület az önkormányzat 2018. évi költségvetésének

a) költségvetési bevételi főösszegét 44.016.197 Ft-ban (2. melléklet)
b) költségvetési kiadási főösszegét 48.771.894 Ft-ban (2. melléklet)
c) finanszírozási bevételét 5.377.824 Ft-ban (2. melléklet)
d) finanszírozási kiadását 622.127 Ft-ban (3. melléklet)
e) hiányának összegét 5.377.824 Ft-ban,
állapítja meg, melyből:
ea) 5.377.824 Ft működési célú,
eb) 0e Ft felhalmozási célú.
(2) A hiány finanszírozásának módja:
a) belső finanszírozás: pénzmaradvány igénybevétele: eFt, melyből
aa) 5.377.824 Ft működési célú,
ab) 0 eFt felhalmozási célú.
b) külső finanszírozás: 0 eFt.
(3) A képviselőtestület az önkormányzat költségvetésének főösszegét
a) 49.394.021 Ft bevétellel,
b) 49.394.021 Ft kiadással
állapítja meg.
(4) A költségvetés egyensúlyának biztosításához az előző évi pénzmaradvány igénybevételéről dönt a képviselőtestület.
(5) A kiadási főösszegen belül:
a) működési célú kiadások
aa) személyi juttatások 7.010.835 Ft
ab) szociális hozzájárulási adó 1.179.508 Ft
ac) dologi jellegű kiadások 6.476.358 Ft
ad) ellátottak pénzbeli juttatásai 1.883.500 Ft
ae) támogatásértékű működési kiadások 849.000 Ft
af) állami előleg visszafizetés 622.127 Ft
b) felhalmozási célú kiadások
ba) felújítások 24.894.782 Ft
bb) beruházások 270.000 Ft
bc) támogatásértékű felhalmozási kiadások 0 Ft
c) Általános tartalék:
ca) működési 6.207.911 Ft
cb) fejlesztési 0 Ft
d) Céltartalék:
da) működési 0 Ft
db) felhalmozási 0 Ft.
(6) Az önkormányzat által engedélyezett létszám fő
ebből:
a) közalkalmazottak létszáma 1 fő
b) köztisztviselők létszáma 0 fő
c) munkatörvénykönyv hatálya alá tartozók létszám 0 fő
d) közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma 2 fő.
e)polgármester 1 fő.

3. § (1) A költségvetés bevételi és kiadási főösszegének címenkénti, előirányzat csoportonkénti és kiemelt előirányzatonkénti részletezését a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) A költségvetés bevételi főösszegének forrásonkénti részletezését a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetés kiadási főösszegének kormányzati funkciók szerinti részletezését a rendelet 3. melléklete tartalmazza. A kormányzati funkciók alábontását a rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzati szinten összesített bevételek és kiadások mérlegét a rendelet 5. melléklete tartalmazza.

4. § (1) A képviselőtestület a 2. § (1) bekezdés szerinti hiányt működési és felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevételével finanszírozza. Az önkormányzat 2018. évben hitelfelvételt nem tervez.

(2) A képviselőtestület a költségvetési gazdálkodás során felmerülő likviditási problémák áthidalása (pl. kifizetés időpontja megelőzi a bevétel megérkezését) érdekében engedélyezi, hogy a polgármester a számlavezető pénzintézettől likvid hitelt (amelynek visszafizetési határideje naptári éven belüli) igényeljen. A hitelügylettel kapcsolatos döntési hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

3. Tartalék előirányzatok

5. § (1) A költségvetési rendelet 2. § (1) bekezdése szerint megállapított 442.264 Ft összegű általános tartalék felhasználásáról a képviselőtestület dönt.

(2) Rendkívüli, halasztást nem tűrő esetben a polgármester legfeljebb évi 500 e Ft összeghatárig átruházott hatáskörben dönthet az általános tartalék felhasználásáról. A polgármester az átruházott hatáskörben hozott döntéséről a képviselőtestületet soron következő ülésén tájékoztatja.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat felhalmozási céltartalékát 5.500.000 Ft összegben hagyta jóvá az alábbiak szerint:

- Géptároló építési, kivitelezési munkái :5.500.000 Ft

6. § (1) A céltartalék és az általános tartalék terhére hozott döntések esetén az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

(2) Az önkormányzat feladatkörébe tartozó feladatok tekintetében a polgármester a jogszabályoknak megfelelően jogosult kötelezettséget vállalni. Abban az esetben, ha előirányzat megtakarítás jelentkezik, annak terhére új feladatot vállalni a képviselőtestület döntése alapján lehet.

4. Előre nem tervezhető bevételek, kiadások

7. § (1) Az önkormányzat a feladatai színvonalasabb ellátása érdekében, a törzskönyvi nyilvántartás szerinti tevékenységi körben pályázatokat nyújthat be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhat el.

(2) Az (1) bekezdés szerinti pályázat benyújtásához minden esetben a képviselőtestület előzetes hozzájárulása szükséges kivéve, ha a pályázati önrész a 500.000 Ft-ot nem haladja meg és ez az előirányzatban rendelkezésre áll.

(3) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési - kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(4) Több évre kiható működési kiadás esetén vagy, ha a pályázat benyújtásához a saját forrás az önkormányzatnál nem biztosított, akkor a pályázat benyújtásának előzetes engedélyezésével kapcsolatos hatáskört a képviselőtestület gyakorolja.

5. Az önkormányzat gazdálkodása

8. § (1) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai főösszegét nem lépheti túl. Az önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokra a polgármester vállal kötelezettséget.

(2) Az önkormányzat a költségvetésében nem szereplő - bevételt és kiadást egyaránt eredményező - esemény felmerülésekor, a bevétel realizálódását követően, azzal megegyező összegben a bevételi előirányzat emelése mellett emelheti kiadási előirányzatait a képviselőtestület döntése alapján.

9. § A közös önkormányzati hivatal feladatának változását a képviselőtestület engedélyezi az alapító okirat egyidejű módosításával.

10. § (1) Az önkormányzatnak és a közös önkormányzati hivatalnak a költségvetési rendelettel engedélyezett létszám előirányzata év közben csak a képviselő-testület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

(2) Az önkormányzat által foglalkoztatott közalkalmazottak 2018. évben cafetéria juttatásban nem részesülnek. A polgármester 2018. évben cafetéria juttatásban nem részesül. A közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalók és a munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállalók cafetéria juttatásban nem részesülnek.

6. Korlátozó és egyéb intézkedések

11. § A képviselőtestület a tervezési hibából, illetőleg a téves adatszolgáltatásból adódó megtakarítás kifizetése esetén az érintett vezetőt, ügyintézőt vonja felelősségre.

12. § Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

13. § A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

14. § A karbantartási, felújítási és fejlesztési feladatok elvégzésével kapcsolatos kifogásolható vállalkozói teljesítés esetén kötelező a jótállási, szavatossági igények érvényesítése.

7. Társadalmi önszerveződő közösségek és egyéb támogatások

15. § (1) A képviselőtestület civil szervezetek részére fizetendő működési támogatást nem állapított meg.

8. Egyéb hatáskör átruházások

16. § (1) A polgármester a képviselő-testület utólagos tájékoztatása mellett - a képviselő-testület hatásköréből át nem ruházható ügyeket kivéve – a két ülés közötti időszakban felmerülő halaszthatatlan ügyben, életveszély vagy súlyos balesetveszély elhárítása céljából esetenként 500.000 Ft összeghatár erejéig dönthet.

(2) Amennyiben az ilyen célú kiadások fedezete nem áll rendelkezésre az adott évi költségvetésben, akkor a szükséges forrás megteremtése érdekében a polgármester - kiadási főösszeget nem érintő - előirányzat átcsoportosításról dönt. Az előirányzat átcsoportosítást a soron következő költségvetési rendelet módosításakor a költségvetési rendeletben át kell vezetni.

9. Stabilitási terv

18. § Az önkormányzat saját bevételeinek előirányzata 903.000Ft. Adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei az önkormányzatnak a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

10. Közvetett támogatások

19. § A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2018 – ben nem tervez.

11. Több éves kihatással járó feladatok

20. § Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

12. Végrehajtási szabályok

21. § (1) A polgármester és a jegyző felelős a költségvetés végrehajtásáért. A polgármester a rendelet 4. melléklete szerinti kormányzati funkciók soronkénti alábontásának megfelelően vállalhat kötelezettséget.

(2) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról a képviselőtestület dönt, a polgármester előterjesztésében a költségvetési rendelet módosításával. A képviselőtestület negyedévenként, de legkésőbb 2018. február 28- ig 2018. december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének módosításáról.

22. § (1) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

13. Záró rendelkezések

23. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek.

1. melléklet az 1/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

CÍM

Jogcímcsoport

Jogcím

Előirány-zat csoport

Kiemelt előirányzat

Kiadás(ezer ft)

Állami feladatfinan-szírozás
(ezer ft)

Egyéb bevételek
(részletezése külön mellékleten)

Létszám elő-irányzat


Kötelező feladatok



1.Településüzemel-tetés és lakossági szolgáltatás

Utak, hidak fenntartása

Működés

Dologi kiadások

470.000

467.620













0 fő

Felhalmozás

Felújítás

500.000

500.000

Köztemető fenntartása

Működés

Dologi kiadások

200.000

229.632

Közvilágítás

Működés

Dologi kiadások

320.000

704.000

Zöldterület kezelés

Működés

Dologi kiadás

600.000

1.168.520

Ügyeleti szolgálat

Működés

Átadott pénzeszköz

100.000

-

Könyvtár és közművelődés

Működés

Dologi kiadások

669.600

1.800.000

Személyi jutt.

720.000

Járulék

140.400

Könyvtár és közművelődés

Felhalmozás

TE beszerzés

270.000



Önkorm. igazg.



Működés




Személyi kiadások

2.334.000

6.777.297

5.381.502






0 fő

Járulékok

455.000

Dologi kiadások

1.688.000

Átadott pénzeszköz

591.000

Működési tartalék

442.264

Állami előleg vissza

622.127

Önkorm. igazg.

Felhalmozás

Felhalmozási tartalék

5.500.000

-






2. Szociális ellátások

Közfoglalkoztatás

Működés

Személyi kiadások

1.426.775

1.767.356

2 fő

Járulékok

139.108

Dologi kiadások

201.653

2017. évi bérelőleg

0

Közfoglalkoztatás

Felhalmozás

TE beszerzés

0












Nem kötelező feladatok:

1.Településüz. és lakossági szolgáltatás



Települési hulladék
szállítás

Működés

Dologi kiadások

458.000

Család és nővédelem

Működés

Dologi kiadás

30.000

Átadott pénzeszköz

98.000


Falugondnoki szolgálat

Működés

Személyi kiadások

2.280.000

3.100.000

450.000




1 fő

Járulékok

445.000

Dologi
kiadások

1.309.000

Átadott pénzeszköz

30.000

894.000

Bursa

Működés

Pénzbeli juttatás

50.000

Háztartások támogatása

Működés

Pénzbeli juttatás

420.000

Arany János program

Működés

Pénzbeli juttatás

20.000

LFT

Működés

Pénzbeli juttatás

413.000

Egyéb önkormányzati támogatás

Működés

Pénzbeli juttatás

47.000

Csibeprogram

Működés

Pénzbeli juttatás

250.000

RGYK

Működés

Pénzbeli juttatás

180.000

180.000

Szünidei étkezés

Működés

Pénzbeli juttatás

412.110

412.110

Mindösszesen:

23.832.037

15.553.179

8.278.858

3 fő

2. melléklet az 1/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

2018. évi előirányzat

2018. évi módosított előirányzat

Saját bevételek

1. kamatbevétel

3.678

3.678

1. szolgáltatásnyújtás

50.000

50.000

1. személyszállítás

450.000

450.000

1. egyéb bevétel

0

25.000

Átengedett bevétel

1. gépjárműadó

300.000

518.601

Átvett pénzeszköz

1. Munkaügyi központ

1.767.356

1.888.856

1. MVH támogatás

50.000

50.000

1. RGYK

180.000

180.000

Helyi adók

1. magánszemélyek kommunális adója

100.000

377.500

1. egyéb közhatalmi bevételek(pótlék)

0

35.451

Helyi önkormányzatok költségvetési kapcsolatokból számított bevételei

15.553.179

16.042.329

Előző évi pénzmaradvány

5.377.824

5.377.824

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHTn belülről

0

24.394.782

Összes bevétel

23.832.037

49.394.021

Állami támogatás 2018.

1. Zöldterület gazdálkodás

1.168.520

1.168.520

1. Közvilágítás

704.000

704.000

1. Köztemető fenntartás

229.632

229.632

1. Közutak fenntartása

467.620

467.620

1. egyéb önkormányzati feladatok tám

5.000.000

5.000.000

1. Külterületi lakosok

10.200

10.200

1. Kiegészítés

757.997

757.997

1. Polgármesteri illetmány támogatása

1.009.100

1.009.100

MŰKÖDÉSI TÁMOGATÁS

9.347.069

9.347.069

1. Szociális feladatok támogatás

894.000

894.000

1. Szünidei étkezés

412.110

412.110

1. Falugondnoki szolgálat

3.100.000

3.100.000

SZOCIÁLIS TÁMOGATÁS

4.406.110

4.406.110

1. Könyvtár, közműv. tám

1.800.000

1.800.000

KÖZMŰVELŐDÉS TÁMOGATÁSA

1.800.000

1.800.000

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

0

489.150

ÖSSZESEN

15.553.179

16.042.329

3. melléklet az 1/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Csebény Községi Önkormányzat 2018. évi kiadásai

Szakfeladatok

2018. évi terv (Ft-ban)

2018. évi módosítás
Ft-ban

1. Települési hulladékszállítás

458.000

458.000

2. Közutak, hidak fenntartása

970.000

25.901.769

3. Közvilágítás

320.000

320.000

4. Köztemető fenntartása

200.000

10.000

5. Zöldterület kezelés

600.000

635.808

6. Ügyeleti szolgálat

100.000

100.000

7. Szociális támogatások

1.792.110

2.295.610

8. Könyvtár és közművelődés

1.800.000

1.800.000

9. Közfoglalkoztatás

1.767.536

1.827.536

10. Önkormányzati igazgatási tevékenység

11.632.391

11.764.428

11. Falugondnoki szolgálat

4.064.000

4.152.870

12. védőnői finansz.

128.000

128.000

Összes kiadás:

23.832.037

49.394.021

4. melléklet az 1/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Teljesítés 08/31.

1. Települési hulladék

Kiadások:

Egyéb anyagbeszerzés

Hulladékszállítás

360000

360000

145598

ÁFA

98000

98000

39312

Dologi kiadások összesen:

458000

458000

184910

E szakfeladat kiadási előirányzata:

458000

458000

184910

2. Utak, hidak karbantartása

Kiadások:

Egyéb szolgáltatás

200000

550000

535000

Karbantartás /üzem.anyag

210000

216975

189000

ÁFA

60000

240012

195480

Dologi kiadások összesen:

470000

1006987

919480

Felhalmozás(pályázat)

500000

24894782

0

E szakfeladat kiadási előirányzata:

970000

25901769

919480

3. Közvilágítás

Kiadások:

Áramdíj

260000

260000

138279

ÁFA

60000

60000

36315

Dologi kiadások összesen:

320000

320000

174594

E szakfeladat kiadási előirányzata:

320000

320000

174594

4. Temetőfenntartás

Kiadások:

Üzemanyag+ szolg.

150000

0

0

Víz

7000

7000

2077

Áfa

43000

3000

561

Dologi kiadások összesen:

200000

10000

2638

E szakfeladat kiadási előirányzata:

200000

10000

2638

5. Zöldterület kezelés

Kiadások:

Céljuttatás,projektprémium

0

120000

120000

Foglalkoztatott egyéb személyi juttatásai

0

10060

10060

Munkaadókat terhelő járulékok

0

20000

15413

Anyag és készletbeszerzés

350000

320000

173863

Karbantartás

120000

120000

5000

Egyéb szolgáltatások

15748

15748

Áfa

130000

30000

28919

Dologi kiadások összesen:

600000

635808

369003

E szakfeladat kiadási előirányzata:

600000

635808

369003

6. Ügyeleti szolgálat

Kiadások:

Kórházi ügyelethez hozzájárulás, működési célú pénzeszközátadás

100000

100000

68276

E szakfeladat kiadási előirányzata:

100000

100000

68276

7. Önkormányzat szociális támogatása

Kiadások:

Csibeprogram

250000

0

0

Rendkívüli tám

47000

47000

0

RGYK

180000

71500

71500

Bursa

50000

25000

25000

Borsos N tám

20000

20000

0

LFTtelep

413000

441000

199600

karácsonyi támogatás (háztartás+gyerek)

420000

676000

0

rezsitámmogatás

432000

324000

jövedelempótló

0

171000

85500

E szakfeladat kiadási előirányzata:

1380000

1883500

705600

8. Könyvtár és közművelődés

Kiadások:

Céjuttatás,projektprémium

0

60000

60000

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

180000

180000

Külső személyi juttatások

720000

480000

0

Járulék

140400

140400

38189

Anyagbeszerzés

274600

274600

381266

Telefon,kommunikáció

200000

200000

36038

Áramdíj

50000

50000

0

Egyéb szolgáltatás

100000

100000

106679

ÁFA

45000

45000

108687

Dologi kiadások összesen:

1530000

1530000

910859

Kisért.TE, üzem. anyag, egéb dologi

212560

212560

0

Áfa

57440

57440

0

Felhalmozási kiadások összesen

270000

270000

0

E szakfeladat kiadási előirányzata:

1800000

1800000

910859

9. Család és nővédelem

kiküldetés

30000

30000

17327

átadott pénzeszköz

98000

98000

0

E szakfeladat kiadási előirányzata

128000

128000

17327

10. Közfoglalkoztatás

Kiadások:

Közfoglalkoztatás (hosszú távú)

1426775

1426775

1792831

Személyi juttatások összesen:

1426775

1426775

1792831

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

139108

199108

183239

Járulékok összesen:

139108

199108

183239

Dologi kiadások

201653

201653

185510

Működési célú támogatások (visszafizetés)

0

0

212486

E szakfeladat kiadási előirányzata:

1767536

1827536

2374066

11. Önkormányzati igazgatási tevékenység

Kiadások:

Foglalkoztatott egyéb juttatásai

0

60000

60000

Tiszteletdíj (polgármester)

1769000

2334000

1576088

Tiszteletdíj (képviselők)

300000

Egyéb költségtérítés

265000

Személyi juttatások összesen:

2334000

2394000

1636088

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

455000

375000

285942

Járulékok összesen:

455000

375000

285942

Dologi kiadások

Üzemeltetési anyag

200000

350000

342356

Telefon

230000

230000

147720

Víz

50000

100000

139499

Áramdíj

50000

103591

Egyéb szolgálatás

850000

472799

306463

Reklám és propaganda

10000

6975

Karbantartás-kisjavítás

70000

70000

0

ÁFA

238000

238000

174903

Dologi kiadások összesen:

1688000

1574390

1117916

Átadott pénzeszk. működési célra KOH

300000

300000

150000

Non-Profit szervezetnek(falug.szöv)

35000

35000

18100

Fenntartói hozzájárulás Társulásnak (Óvoda- Konyha)

256000

256000

0

Átadott pénzeszközök összesen

591000

591000

168100

Állami előleg vissza

622127

622127

622127

Ingatlan felújítás

0

0

0

Felújítás ÁFA

0

0

0

önjáró fűnyíró kieg

0

0

0

Felhalmozási célú céltartalék

0

0

0

ÁFA

0

0

0

Felhalmozási kiadások összesen:

0

0

0

Általános tartalék

5942264

6207911

0

E szakfeladat kiadási előirányzata:

11632391

11764428

3830173

12. Falugondnoki szolgálat

Kiadások:

Személyi juttatások:

Alapilletmény

2280000

2212150

1490485

Foglalkoztatottka egyéb személyi juttatásai

0

60000

58410

Munkavégzésre urányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatott nem saját munkavállalónak fizetett juttatás

0

67850

67850

Személyi juttatások összesen:

2280000

2340000

1616745

Járulékok:

Szociális hozzáj. adó

445000

445000

317425

Járulékok összesen:

445000

445000

317425

Dologi kiadások

Hajtó- és kenőanyag

440000

440000

413042

Munkaruha

20000

20000

0

Karbantartás, kisjavítás

50000

50000

21240

kiküldetés

80000

100000

86373

Biztosítás, egyéb szolg

214000

214000

463965

Tanfolyam és kapcs. Kiadás

370000

370000

ÁFA

135000

135000

119169

Egyéb dologi kiadások

0

8870

8870

Dologi kiadások összesen:

1309000

1337870

1112659

Átadott pénzeszköz

30000

30000

0

E szakfeladat kiadási előirányzata:

4064000

4152870

3046829

13. Szünidei étkezés

Vásárolt élelmezés

324496

324496

137339

ÁFA

87614

87614

37081

Dologi kiadások összesen

412110

412110

174420

E szakfeladat kiadási előirányzata

412110

412110

174420

5. melléklet az 1/2018. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

ÖSSZEVONT MÉRLEG

Bevételek

Kiadások

az adatok forintban

az adatok forintban

Megnevezés

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

Összesen

Megnevezés

Működési kiadás

Felhalmozási kiadás

Összesen

Saját bevétel

0

528 678

528 678

Személyi juttatás

7 010 835

0

7 010 835

Átengedett bevétel

0

518 601

518 601

Járulékok

1 179 508

0

1 179 508

Átvett pénzeszköz

2 118 856

309 446

2 428 302

Dologi kiadás

6 064 238

0

6 064 238

Helyi adók

68 054

35 451

103 505

Átadott pénzeszköz

849 000

0

849 000

TOP

0

24 394 782

24 394 782

Ellátottak juttatása

2 295 620

0

2 295 620

Szociális célú tám

4 895 260

4 895 260

Beruházás, felújítás

0

25 164 782

25 164 782

Normatív támogatás

11 147 069

11 147 069

ÁHTn belüli megelőlegezés

622127

0

622 127

Pénzmaradvány

0

5 377 824

5 377 824

Tartalék

207 911

6 000 000

6 207 911

Összes bevétel:

18 229 239

31 164 782

49 394 021

Összes kiadás:

18 229 239

31 164 782

49 394 021