Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2019(II.15..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről.

Hatályos: 2019. 02. 16

Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény által biztosított források figyelembevételével, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat - és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138 - 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről a következőket rendeli el:


A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Csebény Községi Önkormányzatra költségvetésére terjed ki.


A költségvetés címrendje

2. § A költségvetés címrendjében az önkormányzat címen jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott kormányzati funkció rendnek megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek.

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2019. évi költségvetését 47.981.770 Ft bevételi főösszegel és 47.981.770 kiadási főösszeggel állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek: Előző évi költségvetési maradvány: 29.494.380 Ft. Áh-on belüli megelőlegezések visszafizetése 702 255 Ft. A belső finanszírozás egyenlege: 28.792.125 Ft

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek: Hitelek bevételei: 0 Ft, hiteltörlesztés kiadásai: 0  Ft. Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft.

4.§ (1) A képviselőtestület az önkormányzat MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSÉT (a 2.,3. mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 18.808.360 Ft

Költségvetési kiadások összesen: 20.344.743Ft

Költségvetési hiány: 1.536.383 Ft

(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:

Előző évi költségvetési maradvány: 2.238.638 Ft

Áh-on belüli megelőlegezések visszafizetése: 702.255 Ft

Belső finanszírozás egyenlege: 1.536.383 Ft

(3) vagy A képviselőtestület hitelfelvételt nem tervez.

Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek:

Hitelek bevételei: 0 Ft

Hiteltörlesztés kiadásai: 0 Ft

Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft

5.§ (1) A képviselőtestület az önkormányzat FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSÉT: (a 2.,3.,4 mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 381.285 Ft

Költségvetési kiadások összesen:  28.339.282 Ft

Költségvetési hiány:27.957.997 Ft

(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:

Előző évi pénzmaradvány: 27.957.997 Ft

(3) Költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek:

Hitelek bevételei: 0 Ft

Hiteltörlesztés kiadásai: 0 Ft

Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 0 Ft

Költségvetési bevételek

6. § (1) A 3.§-ban megállapított bevételi főösszegnek az önkormányzat bevételi forrásonkénti bontását főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat bevételeit a 2/1. melléklet kormányzati funkciónként,  a rendelet 2/1/1. melléklete tartalmazza a bevételeket kormányzati funkciónként kötelező feladatok szerinti bontásban, a   2/1/2. számú melléklet tartalmazza a bevételeket kormányzati funkciónként önként vállalt feladatok szerinti bontásban.

(3) A központi költségvetési támogatások jogcímenkénti bontását a 2/2. számú melléklet tartalmazza.

A költségvetési kiadások

7.§ (1) Az önkormányzat kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:

Működési kiadások előirányzata összesen:             20.344.743 Ft, ebből

  • Személyi jellegű kiadás:5.668.421 Ft
  • Munkaadókat terhelő járulékok és

       szociális hozzájárulási adó:                       1.121.224 Ft

  • Dologi jellegű kiadások 6.829.580 Ft
  • Ellátottak pénzbeli juttatásai 3.877.040 Ft
  • Egyéb működési célú kiadások2.146.223 Ft
  • Finanszírozási kiadások:702.255 Ft

(3) Az (2) bekezdésben megállapított működési kiadások önkormányzat kiemelt előirányzatok kormányzati funkció szerinti bontását a 3/1 számú melléklet tartalmazza. A 3/1/1. számú melléklet kötelező feladatonként, a 3/1/2. számú melléklet önként vállalt feladatonkénti részletezettségben.

(4) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:

Felhalmozási kiadások összesen:                               28.339.282 Ft



  • Finanszírozási kiadások0 Ft

(5) Az önkormányzat felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként a 4. számú melléklet tartalmazza.

(6) Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

(7) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét a 6. számú melléklet tartalmazza.

(8) Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzatfelhasználási tervet a 7.számú melléklet tartalmazza.

(9) A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2019 – ben nem tervez.

(10) Az önkormányzat 3 évre épülő működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatait mérlegrendszerben a 8. számú melléklete tartalmazza.

(11) Az önkormányzat EU-s támogatással megvalósuló pályázatainak bevételi, kiadási előirányzatát a 9.számú melléklet tartalmazza.

(12)Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Tartalékok

8.§ A képviselőtestület az alábbi tartalékokat állapítja meg (12. melléklet)

Általános tartalék 1.264.823 Ft, az előre nem látható működési kiadásokra.

Az előirányzatok feletti jogosultsággal és a költségvetés módosításával kapcsolatos rendelkezések

9.§ (1) A képviselőtestület az előirányzatok feletti jogosultságot az alábbiak szerint szabályozza:

a, Az általános tartalék előirányzatának felhasználásról a képviselőtestület dönt.

b, Előirányzat átcsoportosítás képviselőtestületi döntés alapján történhet.

c, A költségvetés elfogadását követően meghatározott célra átvett pénzeszközökről a polgármester a képviselőtestületet negyedévente tájékoztatja és az előirányzat átcsoportosításokat kezdeményezi.  d, A központi költségvetésből meghatározott célra juttatott, érdemi döntést nem igénylő támogatások összegét és az a, – c, pontok szerinti módosításokat, átcsoportosításokat a soron következő rendeletmódosításba be kell építeni.

(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai fő összegét nem lépheti túl. A kiadási előirányzatok - amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be - nem teljesíthetők.

(3) Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

10. § (1) Az önkormányzati követelésről történő lemondás a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(2) Ha az önkormányzat javára vagyonról lemondanak, elfogadása értékhatár nélkül a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(3) Az önkormányzat és a hivatal a feladataik színvonalasabb ellátása érdekében pályázatokat nyújthatnak be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhatnak el. A pályázat benyújtásához minden esetben a képviselőtestület előzetes hozzájárulása szükséges.

(4) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(5) A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

(6) A helyi önszerveződő közösségek támogatására, pénzeszköz átadásokra biztosított előirányzat felhasználására, elszámolási kötelezettséget tartalmazó megállapodások alapján kerülhet sor.


11.§ (1) A költségvetési maradványt a hivatal gazdálkodási ügyintézője az éves beszámolóhoz kapcsolódóan felülvizsgálja. A költségvetési maradvány felhasználásáról a 2018. évi zárszámadás tárgyalásakor a képviselőtestület dönt.


12.§ (1) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek a számlavezető pénzintézetnél rövidlejáratú kamatozó betétként történő lekötéséről – a gazdálkodás zavartalan biztosítása mellett - a polgármester rendelkezhet.

(2) Működési (likviditási) és / vagy fejlesztési célú hitel felvételéről a képviselőtestület dönt.


13.§ A polgármester 1.000.000 Ft értékhatárig döntést hozhat a költségvetési források felhasználásáról, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.


14.§ (1) A település lakóinak életét és a vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

A köztisztviselők illetményalapja, a költségvetési létszámkeret

15. § A képviselőtestület a köztisztviselők illetményalapját 2019 – ben legalább 46.380 Ft-ban állapítja meg. A személyi illetmény megállapítása során a hivatalt vezető jegyző ettől pozitív irányban eltérhet.

(2) A képviselőtestület által engedélyezett – a polgármester választott tisztség kivételével - költségvetési létszámkeret: 1 fő, ebből: közalkalmazott: 1 fő. A közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma az aktuális hatósági szerződés szerint 2 fő.

(3) Az önkormányzat költségvetési létszámkerete év közben csak a képviselőtestület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

Záró rendelkezések

16. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek. 


Kelt: Csebény, 2019. február 13 – án


        Biswurm Sándor                                                                                   dr. Kontra Krisztián

           polgármester                                                                                               jegyző



Záradék:


Kihirdetve: 2019. február 15 - én




      dr. Kontra Krisztián

                  jegyző

Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                 2. számú melléklete                                                                        Csebény Község Önkormányzat és költségvetési szervei bevételei forrásonként, főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben






Költségvetési bevétel rovatrend2019. Előirányzat
Összesen:
B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről17 556 360
B11. Önkormányzatok működési támogatásai17 556 360
B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása8 440 740
B113. Települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása7 315 620
B114. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása1 800 000
B115 Működési célú központosított előirányzatok0
B116 Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása0
B.14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről0
B.15.Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről0
B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről0
B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről381 285
B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások (központosított előirányzatok,  vis maior)0
B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről 381 285
B3 Közhatalmi bevétel600 000
B31. Jövedelemadók0
B34. Vagyoni típusú adók140 000
B35. Termékek és szogáltatások adói0
B351. Értékesítési és forgalmi adók (állandó jelleggel végzett ipaírűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó)0
B354. Gépjárműadók460 000
B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók (talajterhelési díj)0
B36. Egyéb közhatalmi bevételek (bírság, pótlék, mezőőri díj)0
B4. Működési bevételek652 000
B.5. Felhalmozási bevételek0
B6. Működési célú átvett pénzeszközök0
B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök0
B74. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről0
B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök 0
A. Költségvetési bevételek összesen19 189 645
KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZF.NÉLKÜLI BEVÉTELEK:
B8. Finanszírozási bevételek29 494 380
B81. Belföldi finanszírozás bevételei0
B811. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről0
B8111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsön felvétele0
B8113. Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele0
B813. Maradvány igénybevétele29 494 380
ebből:    működési1 536 383
            felhalmozási27 957 997
B8192. Rövid lejáratú kölcsönök bevételei0
B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések0
B816. Központi, irányítószervi támogatás0
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       2/1. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Csebény Község Önkormányzatának 2019. évi bevételei






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége
381 285
             52 000   



              433 285   
018030 fFinanszirozási müveletek






         29 494 380              29 494 380   
018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel        17 556 360   






          17 556 360   
107055 Falugondoki, tanyagondnoki feladatok ellátása


           600 000   


                      -                    600 000   
900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak

            600 000   



                      -                    600 000   
Összesen:        17 556 360                   381 285                600 000               652 000                        -                         -                            -               29 494 380              48 684 025   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               2/1/1. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Csebény Község Önkormányzatának 2019. évre tervezett bevételei kötelező feladatonként






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége


             52 000   



                52 000   
018030 finanszrozási müveletek






         29 494 380              29 494 380   
018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel        17 556 360   





                      -                17 556 360   
900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak

            600 000   




              600 000   
Összesen:        17 556 360                            -                  600 000                 52 000                        -                         -                            -               29 494 380              47 702 740   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      2/1/2. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Csebény Község Önkormányzatának 2019. évi tervezett bevételei önként vállalt feladatonként






























Kormányzati funkciókB1. Működési célú támogatások államháztartáson belülrőlB2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülrőlB3. Közhatalmi bevételB4. Működési bevételekB5. Felhalmozási bevételekB6. Működési célú átvett pénzeszközökB7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközökB8. Finanszírozási bevételekÖsszesen:
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége
        381 285   





              381 285   
107055 Falu és tanyagondnoki szolgáltatás


           600 000   




Összesen:             -              381 285                        -                 600 000                        -                         -                            -                            -                    981 285   


Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                           2/2. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Normatív támogatások 2019.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               









Támogatási jogcím2019. Év
mutatóhozzájárulás
Fajlagos összegösszege Ft
Önkormányzati támogatás összesen:17 556 360
I. Helyi Önkormányzatok általános működési támogatása összesen: 8 440 740
I. 1.a) Önkormányzati Hivatal működésének támogatása



I.1 b. Települési üzemeltetés támogatása



 - Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ell.tám.
22 3001 168 520
                   - Közvilágítás fenntartásának támogatása

704 000
                   - Köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatok támogatása

100 000
                   - Közutak fenntartásának támogatása

467 620
I.1.d.) Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

5 000 000
V.I.1.kiegészítés I.1. jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0
I.6. Polgármesteri illetmény támogatása

990 400
III.2. Hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz

3 877 040
III.3.e). Falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás

3 100 000
III.5.c A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

338 580
3.mell. 17. Lakott külterületekkel kapcsolatos feladatok támogatása

10 200
IV.1.d) Települési önkormányzatok támogatása nyilvános könyvtári ellátásokhoz és közművelődési feladatokhoz

1 800 000







17 556 360
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      3. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Csebény Község Önkormányzat 2019. évi  kiadásai kiemelt előirányzatonként





adatok forintban


Költségvetési kiadás rovatrand2019. Előirányzat
Önkormányzat 
K1. Személyi juttatások5 668 421
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adók1 121 224
K3. Dologi kiadások6 829 580
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai3 877 040
K5. Egyéb működési célú kiadások (működési tartalékka együtt)2 146 223
ebből: K513 Tartalék (működési)1 264 823
K9. Finanszírozási kiadások (működési)702 255
Ebből: K914 Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése702 255
K915. Központi irányítószervi támogatás folyósítása0
Működési kiadások összesen20 344 743


 K6. Beruházások            2 235 000   
 K7. Felújítások           26 104 282   
 K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások                        -     
 K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási)                        -     
Felhalmozási kiadások összesen:          28 339 282   


K513. Tartalékok (felhalmozási)                       -     


Kiadások összesen:           48 684 025   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     3/1. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Csebény Község Önkormányzatának 2019. évi tervezett kiadásai  feladatonként












Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K513. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK8. Egyéb felhalmozási célú kiadásokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.        2 370 000                 462 150                     1 900 000                          -                    666 000                1 264 823                        -              1 000 000                      -                           -                7 662 973   
013320 Köztemető fenntartás és működtetés

                    100 000   


         1 000 000   


          1 100 000   
018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel









                      -     
018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek








            702 255                 702 255   
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram          348 421                   94 074   







             442 495   
042180 Állat-egészségügy ellátás









                      -     
045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása

                    470 000   


            965 000          25 104 282   

         26 539 282   
051040 Nem veszélyes hulladék kezelése ártalmatlanítása

                    600 000   






             600 000   
064010 Közvilágítás

                    320 000   






             320 000   
066020 Város és községgazdálkodás          130 000                   15 000                        300 000   






             445 000   
072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás



              105 000   




             105 000   
072210 Járóbetegek gyógyító szakellátása









                      -     
074031 Család és nővédelmi gondozás

                     45 000   
              110 400   




             155 400   
082044 Könyvtári szolgáltatások

                    530 000   






             530 000   
082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.

                 1 000 000   


            270 000   


          1 270 000   
104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

                    338 580   







107055 Falugondoki, tanyagondnoki feladatok ellátása        2 820 000                 550 000                     1 226 000   






          4 596 000   
107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k


           3 877 040   





          3 877 040   
Összesen:        5 668 421              1 121 224                     6 829 580               3 877 040                  881 400                1 264 823             2 235 000          26 104 282                      -                  702 255             48 684 025   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      3/1/1. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Csebény Község Önkormányzatának 2019. évi tervezett kiadásai  kötelező feladatonként












Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K513. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK8. Egyéb felhalmozási célú kiadásokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.        2 370 000                 462 150                     1 900 000   
              666 000                1 264 823   
        1 000 000   

          7 662 973   
013320 Köztemető fenntartás és működtetés

                    100 000   






             100 000   
013350 Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk-sal kapcs. Feladatok









                      -     
018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel









                      -     
018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek








            702 255                 702 255   
032020 Tűz és katasztrófavédelmi tevékenységek









                      -     
041233 Hosszabb időtartamú közfgolalkoztatás









                      -     
041237 Közfogallkoztatási mintaprogram          348 421                   94 074   







             442 495   
042180 Állat-egészségügy ellátás









                      -     
044320 Építőipar támogatása









                      -     
045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása

                    470 000   






             470 000   
051040 Nem veszélyes hulladék kezelése ártalmatlanítása

                    600 000   






             600 000   
052020 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése









                      -     
064010 Közvilágítás

                    320 000   






             320 000   
066020 Város és községgazdálkodás          130 000                   15 000                        300 000   






             445 000   
072111 Háziorvosi alapellátás









                      -     
072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás



              105 000   




             105 000   
074031 Család és növédelmi gondozás

                     45 000   
              110 400   




             155 400   
082044 Könyvtári szolgáltatások

                    530 000   






             530 000   
082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.

                 1 000 000   


            270 000   


          1 270 000   
083030 Egyéb kiadói tevékenyésg









                      -     
084031 Civil szervezetek támogatása









                      -     
086030 Nemzetközi kulturális együttműködés









                      -     
086090 Mindenféle máshová nem sorolh.szabadidős szolg-k









                      -     
104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

                    338 580   







104060 A gyermekek, fiatalok és családok életmin.jav.









                      -     
107055 Falu és tanyagondnoki szolgálat        2 820 000                 550 000                     1 226 000   






          4 596 000   
107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k


           3 877 040   





          3 877 040   
900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak









                      -     
900060 Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek









                      -     
900070 Fejezeti és általános tartalékok elszámolása









                      -     
Összesen:        5 668 421              1 121 224                     6 829 580               3 877 040                  881 400                1 264 823                270 000            1 000 000                      -                  702 255             21 614 743   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      3/1/2. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Csebény Község Önkormányzatának 2019. évi tervezett kiadásai  önként vállalt feladatonként












Kormányzati funkciókK1. Személyi juttatásokK2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó K3. Dologi kiadásokK4. Ellátottak pénzbeli juttatásai K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)K512. Tartalék K6. BeruházásokK7. FelújításokK8. Egyéb felhalmozási célú kiadásokK9. Finanszírozási kiadásokÖsszesen
2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv2019. terv
045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása





              965 000      25 104 282   

         26 069 282   
013320 Köztemető fenntartás és működtetés





            1 000 000   


          1 000 000   
Összesen:                   -                            -                                  -                            -                             -                             -                  1 965 000      25 104 282                           -                           -               27 069 282   


Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      4. számú melléklete           








Csebény Község Önkormányzat Felhalmozási kiadásai célonként



 forintban 
Ssz. Kormányzati funkcióFelújítási cél megnevezése2019. Évi előirányzat 
1.082091Könyvtár                   270 000   
2.045160VP Külterületi földutak konzorciumi tagság                   965 000   
3.013020Harang                   600 000   
4.013020Kolombárium                   400 000   
Összesen:                 2 235 000   








Csebény Község Önkormányzat Felújítási kiadásai feladatonként



 forintban 
Ssz. 
Feladat megnevezése2019.évi előirányzat
1.045160TOP Belvizelvezetés               24 394 782   
2.045160TOP Belvizelvezetés tervezési dij                   109 500   
3.045160Járda                   600 000   
4.011130Pályázati előkészités, önerő (traktor, szennyviz,energetika)                 1 000 000   
Összesen:               26 104 282   







               28 339 282   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      4/1. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Csebény Község Önkormányzat  2019. évi működési  kiadásai kiemelt előirányzatonként

adatok forintban 
Kiemelt előirányzatok Összesen 
K1. Személyi  juttatás    5 668 421   
K11. Foglalkoztatottak személyi juttatásai    3 168 421   
   ebből: közfoglalkoztatás       348 421   
K12. Külső személyi juttatások    2 500 000   
   ebből: választott tisztségviselők juttatásai    2 370 000   
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó    1 121 224   
K3. Dologi kiadások    6 829 580   
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai    3 877 040   
K5. Egyéb működési célú kiadások    2 146 223   
Szentlászlói KÖH       320 000   
Szentlászló-Almamellék-Somogyhárságy Óvodái és Konyhái       196 000   
Almamellék-védőnői finansz       110 400   
Szigetvári Kórház ügyelet       105 000   
Egyéb       150 000   
Tartalékok (működési)    1 264 823   
K9. Finanszírozási kiadások        702 255   
ebből: K915. Központi irányítószervi támogatás folyósítás               -     
Működési kiadások összesen  20 344 743   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     5. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Az Önkormányzat 2019. évi Pénzügyi mérlege
B E V É T E L E K

Sor-
szám
Bevételi jogcím2019. évi előirányzat (Ft)
125
1.B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről                    17 556 360   
2.B11. Önkormányzatok működési támogatásai                    17 556 360   
3.B111. Helyi önkormányzatok működésének ált.tám-a                      8 440 740   
4.B113. Telelpülési önkormányzatok szoc.és gyemrekjóléti fel.tám.                      7 315 620   
5.B114. Telelpülési önkormányzatok kulturális feladatainak tám-a                      1 800 000   
6.B115. Működési célú központosított előirányzatok                                 -     
7.B116. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása                                 -     
8.B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről                                 -     
9.B16.  Egyéb működési célú támogatások bevételei államházt.belülről - 
10.Egyéb központi támogatás - 
11.Működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása - 
12.B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről                         381 285   
13.B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások                                 -     
14.5000 fő feletti lakosságszámú települési önk.adósság konsz.során kapott felhalmozási támogatás                                 -     
15.B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről                         381 285   
16.B3. Közhatalmi bevétel                         600 000   

B31. Magánszemélyek jövedelemadói - 
18.B34. Vagyoni típusú adók                        140 000   
19.B35. Termékek és szolgáltatások adói - 
20.B351. Értékesítési és forgalmi adók - 
21.B354. Gépjármű adók                         460 000   
22.B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók (talajterhelési díj) - 
23.B36. Egyéb közhatalmi bevételek - 
24.Adójellegű bevételek - 
25.Pótlékok, bírságok egyéb közhatalmi bevételek - 
26.B.4.Működési bevételek                         652 000   
27.B5. Felhalmozási bevételek                                 -     
28.B6. Működési célú átvett pénzeszközök                                 -     
29.B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök - 
30.B74. Fehalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről - 
31.B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök - 
KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:                     19 189 645   
32.B8. Finanszírozási bevételek                    29 494 380   
33.B.811. Hitel, kölcsön felvétel államháztartáson kívülről - 
34.B813. Maradvány igénybevétele                    29 494 380   
35.B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések - 
36.B.8192. Rövid lejáratú kölcsönök bevételei - 




K I A D Á S O K





Sor-számKiadási jogcímek2019. évi előirányzat
125
1.K1. Személyi juttatás                      5 668 421   
2.K11. Foglalkoztatottak személyi juttatásai3 168 421
3.K12. Külső személyi juttatások2 500 000
4.K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó1 121 224
5.K3. Dologi kiadások6 829 580
6.K4. Ellátottak pénzbeli juttatása3 877 040
7.K5. Egyéb működési célú kiadások                       881 400   
8.K513. Tartalékok                      1 264 823   
9.K513. Tartalékok (működési)1 264 823
10.K513. Tartalékok (felhalmozási)

11.K6. Beruházás2 235 000
12.K7. Felújítás26 104 282
13.K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

14.K9. Finanszírozási kiadások                                 -     
16.K9. Finanszírozási kiadások (működési)702 255

 ebből K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések702 255
17.K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási)

18. KIADÁSOK ÖSSZESEN: 48 684 025
2019. Évi Költségvetési kiadások összesen48 684 025
2019. évi Költségvetési bevételek összesen48 684 025
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      6. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Csebény Község Önkormányzat 2019. évi előirányzat-felhasználási ütemterve













































MegnevezésElőirányzatjan.febr.márc.ápr.máj.jun.júl.aug.szept.okt.nov.dec.Összesen
BEVÉTELEK












0
B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről17 556 3601 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 0301 463 03017 556 360
B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről381 285000381 28500000000381 285
B3. Közhatalmi bevétel600 00000300 00000000300 000000600 000
B4. Működési bevételek652 0000052 00000150 000200 000200 00000050 000652 000
B5. Felhalmozási bevételek00000000000000
B6. Működési célú átvett pénzeszközök00000000000000
B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök00000000000000
B8. Finanszírozási bevételek29 494 38029 494 3800000000000029 494 380
BEVÉTEL ÖSSZESEN48 684 02530 957 4101 463 0301 815 0301 844 3151 463 0301 613 0301 663 0301 663 0301 763 0301 463 0301 463 0301 513 03048 684 025






























MegnevezésElőirányzatjan.febr.márc.ápr.máj.jun.júl.aug.szept.okt.nov.dec.Összesen
KIADÁSOK













K1. Személyi juttatások5 668 421472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 368472 3735 668 421
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó1 121 22493 43593 43593 43593 43593 43593 43593 43593 43593 43593 43593 43593 4391 121 224
K3. Dologi kiadások6 829 580569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 132569 1286 829 580
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai3 877 040100 0001 000 000600 000100 000100 000100 000100 000360 000100 000100 000524 000693 0403 877 040
K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalék nélkül)881 40000000440 70000000440 700881 400
K512. Tartalék1 264 823000000000001 264 8231 264 823
K6. Beruházások2 235 000965 0001 000 000



270 000




2 235 000
K7. Felújítások26 104 2821 000 0000600 0003 729 1833 729 1833 729 1833 729 1833 729 1831 000 0001 000 0001 000 0002 858 36726 104 282
K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások00000000000000
K915. Finanszírozási kiadások702 255702 25500000000000702 255
K9. Finanszírozási kiadások felhalmozási00000000000000
KIADÁS ÖSSZESEN48 684 0253 902 1903 134 9352 334 9354 964 1184 964 1185 404 8185 234 1185 224 1182 234 9352 234 9352 658 9356 391 87048 684 025















Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      7. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Csebény Község Önkormányzata működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak 2019., 2020. , 2021. évi várható eredeti előirányzata mérleg rendszerben














adatok forintban
Működési kiadások2019. évi eredeti előirányzat2020. évi várható előirányzat2021. évi várható előirányzatMűködési bevételek2019. évi eredeti előirányzat2020. évi várható előirányzat2021. évi várható előirányzat
K1. Személyi juttatások                     5 668 421                          5 668 421                      5 668 421    B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről               17 556 360                   17 556 360                          17 556 360   
K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó                     1 121 224                          1 121 224                      1 121 224    B3. Közhatalmi bevételek                    600 000                        600 000                               600 000   
K3. Dologi kiadások                     6 829 580                          6 829 580                      6 829 580    B4. Működési bevételek                    652 000                        652 000                               652 000   
K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai                     3 877 040                          3 877 040                      3 877 040    B6. Működési célú átvett pénzeszközök                              -                                   -     
K5. Egyéb működési célú kiadások                     2 146 223                          2 146 223                      2 146 223    B8. Finanszírozási bevételek (működési)                 1 536 383                     1 536 383                            1 536 383   
ebből: tartalék (működési)                     1 264 823                          1 264 823                      1 264 823    ebből: maradvány igénybevétel                 1 536 383                     1 536 383                            1 536 383   
K9. Finanszírozási kiadások                        702 255                             702 255                         702 255    Államháztartáson belüli megelőlegezés                              -                                   -                                           -     
Müködési kiadás összesen:                20 344 743                     20 344 743                 20 344 743    Müködési bevétel összesen:             20 344 743                20 344 743                       20 344 743   
Működési bevételek és kiadások egyenlege:  Ft
Felhalmozási kiadások 2019. évi eredeti előirányzat  2020. évi várható előirányzat  2021. évi várható előirányzat Felhalmozási bevételek 2019. évi eredetei előirányzat  2020. évi várható előirányzat  2021. évi várható előirányzat 


0                              -      B1. Működési támogatások államháztartáson belülről00                                     -     


0                              -      B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről                    381 285    0                                     -     


0                              -      B3. Közhatalmi bevételek                              -      0                                     -     


0                              -      B4. Működési bevételek                              -      0                                     -     
K5. Felhalmozási célú tartalék                                 -      0                              -      B5. Felhalmozási bevételek                              -      0                                     -     
K6. Beruházások                     2 235 000    0                              -      B6. Működési célú átvett pénzeszközök                              -      0                                     -     
K7. Felújítások                   26 104 282    0                              -      B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök                              -      0                                     -     
K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások                                 -      0                              -      B8. Finanszírozási bevételek (felhalmozási)               27 957 997    0                                     -     
K9. Finanszírozási kiadások                                 -      0                              -      ebből: felhalmozási célú hitelfelvétel                              -      0                                     -     


0                              -                  maradvány igénybevétel               27 957 997    0                                     -     
Felhalmozási kiadás összesen:                28 339 282                                      -                                    -      Felhalmozási bevétel összesen:             28 339 282                                 -                                           -     
Felhalmozási bevételek és kiadások egyenlege: 0
M i n d ö s s z e s e n  :                48 684 025                     20 344 743                 20 344 743    M i n d ö s s z e s e n  :             48 684 025                20 344 743                       20 344 743   
Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      8. számú melléklete                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    2019. évben az Európai Unió költségvetéséből származó támogatással megvalósuló projektek


























adatok Ft-ban
MegnevezésElőirányzat
Bevételi **KiadásÖnerő*
TOP-2.1.3-16-BA1-2017-00005 Belterületi szilárd  burkolatú árok kialakítás és hidak építése Csebényben a 30/2 hrsz-ú út mellett                  24 394 872              24 394 872                                            -     
VP-Külterületi földutak fejlesztése, konzorciumi tagság                        762 570                    960 526                                 197 956   
Összesen                 25 157 442             25 355 398                                197 956   










* Megjegyzés: Az önerő oszlopban található előirányzat fedezetét az önkormányzat Magyarország központi költségvetéséből származó támogatásból kívánja biztosítani.
** Megjegyzés: A bevétel összegét az előző évi pénzmaradvány tartalmazza



Csebény Községi Önkormányzat 1/2019. (II.15.) számú önkormányzati rendelet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      9. számú melléklete      

Kimutatás a 2019.
évre tervezett tartalékokról




















































adatok forintban 


















Általános tartalék összesen:


1 264 823









Működési célú általános tartalék1 264 823









Fejlesztési célú tartalék összesen:


0






Tartalék összesen:



1 264 823

Mellékletek