Csebény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2019(XI.19.) önkormányzati rendelete

a Csebény község területén biztosított települési támogatásokról szóló 4/2016. (III.7.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 20- 2019. 11. 20

Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:



1.§ Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének a Csebény község terültén biztosított települési támogatásokról szóló 4/2016. (III.7.) önkormányzati rendelet 31.§ (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(3) A támogatás időtartama 10 hónap (januártól júniusig + szeptembertől decemberig), összege 10.000 Ft / tanuló.”

2.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 15. A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeknek nyújtható települési támogatás címmel, amely a 32.§ - ban kap szabályozást:


„32.§ (1) A bölcsődei ellátásban részesülő gyermekeknek nyújtható települési támogatás azon csebényi lakóhellyel rendelkező gyermekek részére állapítható meg, akik bölcsődei ellátásban részesülnek.

(2) A támogatás időtartama a bölcsődei nevelési évvel azonos, összege havi 5.000 Ft/gyermek.

(3) A támogatás iránti kérelmek benyújtásának határideje a gyermek bölcsődei beiratkozását követő 15. nap. A kérelemhez mellékelni kell a bölcsőde igazolását a jogviszony fennállásáról. Az alanyi jogú települési támogatás iránti kérelem II. pontjában „A települési támogatást a bölcsődei nevelésre tekintettel kérelmezem. „indokot kell feltüntetni.

(4) A formanyomtatványon a támogatás igénylésének indokolásánál különösen a következő körülményekről kell nyilatkozni: Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelek, egyedülálló szülő vagyok, minimálbér, illetve garantált bérminimum szerinti jövedelemmel rendelkezem, egyéb ok pl: a szülő egészségi állapotának változása, keresőképtelensége, átmeneti, vagy tartós jövedelemcsökkenése, az Szt. szerinti közeli hozzátartozó eltartását jelentő többletköltségek, a felsorolás csak példálózó jellegű, az indokok a család élethelyzetétől függően változhatnak.”

3.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 16. A bölcsődei gyermekétkeztetés térítési díjához nyújtható támogatás címmel, amely a 33.§ - ban kap szabályozást:


 „33.§ (1) A térítési díjhoz nyújtható támogatást azon szülők kérelmezhetik, amely családokban a bölcsődei nevelésben részesülő gyermek a Gyvt. szerinti ingyenes, vagy kedvezményes étkeztetésre nem jogosult. A támogatás a bölcsőde nyitvatartási napjain igénybe vett étkezés után állapítható meg.

(2) A támogatás formája: A gyermek által igénybevett étkezés térítési díjának összegét az önkormányzat az ellátó intézmény részére megfizeti.

(3) A támogatást 2019. december 1. napjától kezdődően lehet igénybe venni, ehhez az szükséges, hogy a formanyomtatványt kitöltve, aláírva legkésőbb 2019. november 29 – éig a szülő megküldje az önkormányzat részére. A határidő elmulasztása esetén a támogatás a kérelem önkormányzathoz történt megérkezése napjától állapítható meg.

(4) A formanyomtatványon a támogatás igénylésének indokolásánál különösen a következő körülményekről kell nyilatkozni: Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelek, egyedülálló szülő vagyok, minimálbér, illetve garantált bérminimum szerinti jövedelemmel rendelkezem, egyéb ok pl: a szülő egészségi állapotának változása, keresőképtelensége, átmeneti, vagy tartós jövedelemcsökkenése, az Szt. szerinti közeli hozzátartozó eltartását jelentő többletköltségek, a felsorolás csak példálózó jellegű, az indokok a család élethelyzetétől függően változhatnak."

4.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 17. Karácsonyi élelmiszercsomag támogatás címmel, amely a 34.§ - ban kap szabályozást:

„34.§ (1) Karácsonyi élelmiszercsomag támogatásban részesülhetnek azok a személyek, akik a formanyomtatványon a támogatás igénylésének indokolásánál különösen a következő körülményekről nyilatkoznak: Tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos gyermeket nevelek, egyedülálló szülő vagyok, minimálbér, illetve garantált bérminimum szerinti jövedelemmel rendelkezem, egyéb ok pl: a szülő egészségi állapotának változása, keresőképtelensége, átmeneti, vagy tartós jövedelemcsökkenése, az Szt. szerinti közeli hozzátartozó eltartását jelentő többletköltségek, a felsorolás csak példálózó jellegű, az indokok a család élethelyzetétől függően változhatnak.

(2) Családonként egy igénylés adható be. A természetbeni támogatás értéke 5.000 Ft.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem a tárgyév december 1. napjáig adható be. A határidő elmulasztása jogvesztő. A támogatást december hónapban ki kell osztani. „



5.§ (1) A rendelet záró rendelkezések számozása 35.§ - ra változik.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Kelt.: Csebény, 2019. november 18.



                 Borsos Viktor Tibor

                    polgármester

                                  dr. Zsömböli Edit

                                   jegyző


                                                    

 


Záradék:


A rendelet Csebény községben 2019. november 19. napján kihirdetésre került.





                                                                                                              dr. Zsömböli Edit

                                                                                                                        jegyző