Csebény Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2/2019(II.15..) önkormányzati rendelete

a Csebény község területén biztosított települési támogatásokról szóló 4/2016.(III.7.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: rendelet) módosításáról.

Hatályos: 2019. 02. 16- 2019. 02. 16

1.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 9. A nevelési és tanítási év kezdéséhez nyújtható támogatás címmel, amely a 26.§ - ban kap szabályozást:


„ 26.§ (1) Az óvodás, az általános iskolás és a középiskolai – beleértve a szakmunkásképző iskolában – tanulmányokat folytató gyermekek családja augusztus hónapban, évente egyszeri alkalommal 10.000 Ft / gyermek összegű támogatásban részesíthető.

(2) A támogatás iránti kérelmek a tárgyév június 20. napjától július 20. napjáig nyújthatók be. A kérelemhez mellékelni kell a középiskolai tanintézmény igazolását a tanulói jogviszony fennállásáról, ennek hiányában legalább az előző tanév végén kiadott bizonyítvány másolatát. Középiskolás kérelmező esetén legkésőbb szeptember 30 – áig az érvényes tanulói jogviszony igazolást is be kell mutatni.

(3) A támogatást augusztus hónapban ki kell fizetni.

(4) Aki az érvényes középiskolai tanulói jogviszony igazolását határidőre nem mutatja be, illetve a középiskolába nem iratkozik be és mindezek ellenére a támogatást felveszi köteles azt visszafizetni. Ha a támogatást nem fizeti vissza, akkor a következő évi támogatást nem veheti igénybe akkor sem, ha annak egyébként a feltételei fennállnának. „


2.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 10. Vetőmag támogatás címmel, amely a 27.§ - ban kap szabályozást:


„ 27.§ (1) A Csebény községben életvitelszerűen élő és ott bejelentett állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek, akik a konyhakert műveléséhez segítséget igényelnek – az öngondoskodás ösztönzésére - vetőmag támogatásban részesülhetnek. A vetőmagcsomag értékét a polgármester határozhatja meg.

(2) Családonként egy igénylés adható be. A kérelmek a tárgyév február 15. napja és március 31. napja között nyújthatók be. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(3) A vetőmag támogatásban részesülő személy a vetőmagot nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, csak az általa művelt konyhakertben használhatja fel.


3.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 11. Jövedelempótlási célú települési támogatás címmel, amely a 28.§ - ban kap szabályozást:


„ 28.§ (1) A polgármester hivatalból induló eljárásban jövedelempótlási célú települési támogatásban részesítheti azt, aki közfoglalkoztatási jogviszonyban áll.

(2) A jövedelempótlási célú települési támogatás havi összege legalább 5.000 Ft, legfeljebb 28.500 Ft lehet.

(3) A jövedelempótlási célú települési támogatás a közfoglalkoztatási jogviszony időtartama alatt legfeljebb 12 hónapra állapítható meg. „


4.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 12. Háztartások rezsi célú települési támogatása címmel, amely a 29.§ - ban kap szabályozást:



„ 29.§ (1) 2019. szeptember 1. napjától kezdődően évente egy alkalommal 12.000 Ft összegű támogatás állapítható meg a háztartások rezsi költségeihez való hozzájárulásra. Az egy házszámon nyilvántartott lakóházanként egy igénylés adható be. Az alanyi jogú települési támogatás iránti kérelem II. pontjában „ A települési támogatást az általam használt lakóház rezsiköltségeire tekintettel kérelmezem. „ indokot kell feltüntetni.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem a tárgyév augusztus 1. napjától augusztus 31. napjáig adható be. A határidő elmulasztása jogvesztő. A támogatást szeptember hónapban ki kell fizetni. „


5.§ A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 13. Háztartások tűzifa támogatása címmel, amely a 30.§ - ban kap szabályozást:


„ 30.§ (1) 2019. június 1. napjától kezdődően évente egy alkalommal tűzifa támogatás állapítható meg a háztartások részére. Az egy házszámon nyilvántartott lakóházanként egy igénylés adható be. Az alanyi jogú települési támogatás iránti kérelem II. pontjában „ A települési támogatást az általam használt lakóház fűtési költségeire tekintettel kérelmezem. „ indokot kell feltüntetni.

(2) A támogatás megállapítása iránti kérelem a tárgyév május 1. napjától május 31. napjáig adható be. A határidő elmulasztása jogvesztő. A tűzifát június hónapban ki kell osztani. „


6.§ (1) A rendelet III. fejezete az alábbiak szerint kiegészül a 14. A középfokú oktatásban tanulók települési támogatása címmel, amely a 31.§ - ban kap szabályozást:


„ 31.§ 2019. január 1. napjától kezdődő hatállyal különösen az Arany János Tehetséggondozó Program keretében támogatást igénylő részére a képviselőtestület mérlegelése szerinti havi összegben a tanulmányi évre települési támogatás állapítható meg. „


7.§ (1) A rendelet záró rendelkezések számozása 32.§ - ra változik.

(2) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(3) A képviselőtestület tájékoztatása mellett a polgármester által már a 2018. évben is került megállapításra jövedelempótlási célú települési támogatás, amely támogatások kifizetését a képviselőtestület a jelen rendelettel utólagosan jóváhagyja.



Kelt: Csebény, 2019. február 13.




                 Biswurm Sándor

                    polgármester

                                  dr. Kontra Krisztián

                                   jegyző




Záradék:


Kihirdetve: 2019. február 15 – én.



      dr. Kontra Krisztián

                  jegyző


Mellékletek