Horváthertelend Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2019(II.15..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről.

Hatályos: 2019. 11. 29

Horváthertelend Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 1/2019(II.15..) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről és végrehajtásának rendjéről.

2019.11.29.

Horváthertelend Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény által biztosított források figyelembevételével, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § - ában kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat - és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138 - 139. § - aiban meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Horváthertelend Községi Önkormányzat költségvetésére, költségvetésének módosítására terjed ki.

A költségvetés címrendje

2. § A költségvetésen belül jogcímcsoportokat képeznek a kötelező és nem kötelező önkormányzati feladatok. A jogcímcsoportokon belül az alkalmazott kormányzati funkció rendnek megfelelően kerültek megállapításra a jogcímek.

A költségvetés bevételei és kiadásai

3. § (1) Horváthertelend Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzat 2019. évi költségvetését 38.449.903 Ft bevételi fő összeggel és 38.449.903 Ft kiadási fő összeggel állapítja meg.

(2) A költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalmi bevételek. Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele: 5.484.675 Ft. ÁHT-on belüli megelőlegezések visszafizetése: 495.834 Ft. A belső finanszírozás egyenlege: 4.988.841 Ft.

(3) A költségvetési hiány külső finanszírozására nincs szükség.

4. § (1) A képviselőtestület az önkormányzat MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉSÉT (a 2. és 4. számú mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 25.840.442 Ft
Költségvetési kiadások összesen: 30.829.283 Ft
Költségvetési hiány: 4.988.841 Ft
(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:
Előző évi költségvetési maradvány: 5.484.675 Ft
ÁHT-on blüli megelőlegezések: 495.834 Ft
Belső finanszírozás egyenlege: 4.988.841 Ft

5. § (1) A képviselőtestület az önkormányzat FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉSÉT: (a 2. és 5. mellékletben részletezve) az alábbiak szerint állapítja meg:

Költségvetési bevételek összesen: 7.124.786 Ft
Költségvetési kiadások összesen: 7.124.786 Ft
Költségvetési hiány:0 Ft
(2) Költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló pénzforgalom nélküli bevételek:
Előző évi pénzmaradvány: 1.355.686 Ft
(3) Költségvetési hiány külső finanszírozására nincs szükség.
Finanszírozási célú műveletek egyenlege: 1.355.686 Ft

Költségvetési bevételek

6. § (1) A 3. §-ban megállapított bevételi főösszegnek az önkormányzat bevételi forrásonkénti bontását főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben a rendelet 2. számú melléklete tartalmazza. (2) Az önkormányzat bevételeit kormányzati funkciónként a rendelet 2.1 számú melléklete tartalmazza.

(3) A központi költségvetési támogatások jogcímenkénti bontását a 2.2 számú melléklet tartalmazza.

A költségvetési kiadások

7. § (1) Az önkormányzat kiadási előirányzatait kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat működési, fenntartási kiadási előirányzatait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:

Működési kiadások előirányzata összesen: 31.325.117 Ft, ebből
- Személyi jellegű kiadás:7.631.874 Ft
- Munkaadókat terhelő járulékok940.000 Ft
- Dologi jellegű kiadások 9.414.766 Ft
- Ellátottak pénzbeli juttatásai3.237.760 Ft
- Egyéb működési célú kiadások1.006.460 Ft
- Finanszírozási kiadások:495.834 Ft
- Tartalék (működés):8.598.423 Ft
(3) Az (2) bekezdésben megállapított működési kiadások önkormányzat kiemelt előirányzatok és kormányzati funkció szerinti bontását a 3/1. számú melléklet tartalmazza.
(4) Az önkormányzat felújítási és felhalmozási kiadásait a képviselőtestület a következők szerint határozza meg:
Felhalmozási kiadások összesen: 5.197.337 Ft
q Beruházások 4.276.337 Ft
q Felújítások 921.000 Ft
q Finanszírozási kiadások 0 Ft
(5) Az önkormányzat felújítási előirányzatait célonként, felhalmozási kiadásait feladatonként az 5. számú melléklet tartalmazza.
(6) Az önkormányzatnak több éves kihatással járó kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.
(7) Az önkormányzat 3 évre épülő működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatait mérlegrendszerben a 8. számú melléklete tartalmazza.
(8) Az év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről az előirányzatfelhasználási tervet a 7. számú melléklet tartalmazza.
(9) Az önkormányzat költségvetésének feladatonkénti részletezését a rendelet 2.1 a.), 2.1 b) és a 3.1 a), 3.1 b) számú mellékletei tartalmazzák.
(10) A képviselőtestület közvetett támogatásokat, így különösen adóelengedéseket, adókedvezményeket 2019 – ben nem tervez.
(11) Az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét a 6. számú melléklet tartalmazza.
(12) Az önkormányzat EU-s támogatással megvalósuló pályázatainak bevételi, kiadási előirányzatát a 10. számú melléklet tartalmazza.
(13) Az önkormányzatnak adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei a költségvetés elfogadásakor nincsenek.

Tartalékok

8. § A képviselőtestület az alábbi tartalékokat állapítja meg:

Általános tartalék 8.598.423 Ft, az előre nem látható működési kiadásokra.
Fejlesztési célú tartalék: 1.727.449 Ft

Az előirányzatok feletti jogosultsággal és a költségvetés módosításával kapcsolatos rendelkezések

9. § (1) A képviselőtestület az előirányzatok feletti jogosultságot az alábbiak szerint szabályozza:

a, Az általános tartalék előirányzatának felhasználásról a képviselőtestület dönt.
b, Előirányzat átcsoportosítás képviselőtestületi döntés alapján történhet.
c, A költségvetés elfogadását követően meghatározott célra átvett pénzeszközökről a polgármester a képviselőtestületet negyedévente tájékoztatja és az előirányzat átcsoportosításokat kezdeményezi. d, A központi költségvetésből meghatározott célra juttatott, érdemi döntést nem igénylő támogatások összegét és az a, – c, pontok szerinti módosításokat, átcsoportosításokat a soron következő rendeletmódosításba be kell építeni.
(2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben meghatározott kiemelt kiadási előirányzatai fő összegét nem lépheti túl. A kiadási előirányzatok - amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be - nem teljesíthetők.
(3) Az önkormányzat költségvetése végrehajtása során - a saját bevételei teljesülési ütemére figyelemmel - vállalhat fizetési kötelezettséget és teljesíthet kifizetést.

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos rendelkezések

10. § (1) Az önkormányzati követelésről történő lemondás a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(2) Ha az önkormányzat javára vagyonról lemondanak, elfogadása értékhatár nélkül a képviselőtestület hatáskörébe tartozik.

(3) Az önkormányzat a feladataik színvonalasabb ellátása érdekében pályázatokat nyújthatnak be, közvetlen pénzbeli támogatást, felajánlást fogadhatnak el. A pályázat benyújtásához minden esetben a képviselőtestület előzetes hozzájárulása szükséges.

(4) A pályázaton való részvételhez történő hozzájárulás megadása előtt vizsgálni kell a pályázattal megvalósítandó cél működési kiadási vonzatát, annak több évre szóló kihatását.

(5) A képviselőtestület az önkormányzatot megillető pénzkövetelésre fizetési halasztást, részletfizetést akkor engedélyezhet, ha az az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

(6) A helyi önszerveződő közösségek támogatására, pénzeszköz átadásokra biztosított előirányzat felhasználására, elszámolási kötelezettséget tartalmazó megállapodások alapján kerülhet sor.

11. § (1) A költségvetési maradványt a hivatal gazdálkodási ügyintézője az éves beszámolóhoz kapcsolódóan felülvizsgálja. A költségvetési maradvány felhasználásáról a 2018. évi zárszámadás tárgyalásakor a képviselőtestület dönt.

12. § (1) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek a számlavezető pénzintézetnél rövidlejáratú kamatozó betétként történő lekötéséről – a gazdálkodás zavartalan biztosítása mellett - a polgármester rendelkezik.

(2) Működési (likviditási) és / vagy fejlesztési célú hitel felvételéről a képviselőtestület dönt.

13. § A polgármester 1.000.000 Ft értékhatárig döntést hozhat a költségvetési források felhasználásáról, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

14. § (1) A település lakóinak életét és a vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselőtestület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok közötti átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

A köztisztviselők illetményalapja, a költségvetési létszámkeret

15. § (1) A képviselőtestület a köztisztviselők illetményalapját 2019 – ben legalább 46.380 Ft-ban állapítja meg. A személyi illetmény megállapítása során a hivatalt vezető jegyző ettől pozitív irányban eltérhet.

(2) A képviselőtestület által engedélyezett – a polgármester választott tisztség kivételével - költségvetési létszámkeret: 5 fő, ebből a közfoglalkoztatásban foglalkoztatottak létszáma az aktuális hatósági szerződés szerint 5 fő.

(3) Az önkormányzat költségvetési létszámkerete év közben csak a képviselőtestület jóváhagyásával növelhető. A létszám növekedéshez a szükséges személyi juttatás előirányzatot csak akkor biztosítja a képviselőtestület, ha annak fedezete bér, illetve más egyéb megtakarításból rendelkezésre áll.

Záró rendelkezések

16. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy a jelen rendelet elfogadásáig – az ún. átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások a jelen rendeletben szerepeltetett előirányzatokba beépítésre kerültek.

Kelt: Horváthertelend, 2019. február 14 - én
Orsós Ferenc dr. Kontra Krisztián
polgármester jegyző
Záradék:
Kihirdetve: 2019. február 15 - én.
dr. Kontra Krisztián
jegyző

1. melléklet

Horváthertelend Község Önkormányzat bevételei forrásonként, főbb jogcím-csoportonkénti részletezettségben 2.mell.

Költségvetési bevétel rovatrend

2019. Előirányzat
Összesen:

2019. évi módosított előirányzat

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 469 853

24 524 632

B11. Önkormányzatok működési támogatásai

12 395 853

12 903 633

B111. Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

7 244 673

7 244 673

B113. Települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatása

3 351 180

3 241 740

B114. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1 800 000

B115 Működési célú központosított előirányzatok

0

617 220

B116 Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

0

-

B.14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

-

B.15.Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

-

B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

8 074 000

11 620 999

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 355 686

7 124 786

B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások (központosított előirányzatok, vis maior)

0

-

B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 355 686

7 124 786

B3 Közhatalmi bevétel

193 000

193 000

B31. Jövedelemadók

B34. Vagyoni típusú adók

70 000

70 000

B35. Termékek és szogáltatások adói

0

-

B351. Értékesítési és forgalmi adók (állandó jelleggel végzett ipaírűzési tevékenység után fizetett helyi iparűzési adó)

0

-

B354. Gépjárműadók

120 000

120 000

B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók (talajterhelési díj)

0

-

B36. Egyéb közhatalmi bevételek (bírság, pótlék)

3 000

3 000

B4. Működési bevételek

602 000

922 810

B.5. Felhalmozási bevételek

0

-

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

200 000

200 000

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

-

B74. Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

-

B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

A. Költségvetési bevételek összesen

22 820 539

32 965 228

KÖLTSÉGVETÉSI HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁRA SZOLGÁLÓ PÉNZF.NÉLKÜLI BEVÉTELEK:

B8. Finanszírozási bevételek

0

-

B81. Belföldi finanszírozás bevételei

0

-

B811. Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

0

-

B8111. Hosszú lejáratú hitelek, kölcsön felvétele

0

-

B8113. Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

-

B813. Maradvány igénybevétele

5 464 682

5 484 675

ebből: működési

4 108 996

5 484 675

felhalmozási

1 355 686

-

B8192. Rövid lejáratú kölcsönök bevételei

0

-

B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

-

B816. Központi, irányítószervi támogatás

0

-

2. melléklet

Kormányzati funkciók

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B3. Közhatalmi bevétel

B4. Működési bevételek

B5. Felhalmozási bevételek

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B8. Finanszírozási bevételek

Összesen:

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége

3 981 311

122 810

4 104 121

018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel

12 903 633

12 903 633

018030 Támogatási célú finanszírozási bevételek

5 484 675

5 484 675

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

7 639 688

800 000

8 439 688

045160 közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

200000

200 000

062020 Településfejelsztési projektek és támogatások(Magyar Falu)

-

7 124 786

7 124 786

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

-

-

900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak

193 000

193 000

Összesen:

24 524 632

7 124 786

193 000

922 810

-

200 000

-

5 484 675

38 449 903

Kormányzati funkciók

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B3. Közhatalmi bevétel

B4. Működési bevételek

B5. Felhalmozási bevételek

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B8. Finanszírozási bevételek

Összesen:

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége

-

018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel

12 903 633

12 903 633

018030 Támogatási célú finanszírozási bevételek

5 484 675

5 484 675

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

-

045160 közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

-

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

-

-

900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak

193 000

193 000

Összesen:

12 903 633

-

193 000

-

-

-

-

5 484 675

18 581 308

Kormányzati funkciók

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B3. Közhatalmi bevétel

B4. Működési bevételek

B5. Felhalmozási bevételek

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B8. Finanszírozási bevételek

Összesen:

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

011130 Önk-k és önkormányzati hivatalok jogalkotási és ált. ig. tevékenysége

3 981 311

122 810

4 104 121

018010 Önkormányzatok elszámolásai a közp-i ktg.vetéssel

-

-

018030 Támogatási célú finanszírozási bevételek

-

-

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

7 639 688

800 000

8 439 688

045160 közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

200000

200 000

062020 Településfejlesztési projektek és támogatások(Magyar Falu)

-

7 124 786

7 124 786

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

-

900020 Önkormányzati funkciókra nem sorolható bevételek államháztartásoknak

-

Összesen:

11 620 999

7 124 786

-

922 810

-

200 000

-

-

19 868 595

Támogatási jogcím

2019. Év

mutató

hozzájárulás

Fajlagos összeg

összege Ft

Önkormányzati támogatás összesen:

12 903 633

I. Helyi Önkormányzatok általános működési támogatása összesen:

7 244 673

I. 1.a) Önkormányzati Hivatal működésének támogatása

0,00

0

0

I.1 b. Települési üzemeltetés támogatása

1 254 273

- Zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ell.tám.

22 300

642 240

- Közvilágítás fenntartásának támogatása

288 000

- Köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatok támogatása

215 073

- Közutak fenntartásának támogatása

108 960

I.1.c.) Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

5 000 000

I.6. Polgármesteri illetmény támogatása

990 400

III.2. Hozzájárulás pénzbeli szociális ellátásokhoz

3 195 000

III.5.c A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

570

46 740

IV.1.d) Települési önkormányzatok támogatása nyilvános könyvtári ellátásokhoz és közművelődési feladatokhoz

1210

1 800 000

V. Szociális célú tüzifa támogatás

617 220

3. melléklet

Költségvetési kiadás rovatrand

2019. Előirányzat
Önkormányzat

2019. Módosított Előirányzat
Önkormányzat

K1. Személyi juttatások

7 580 000

7 631 874

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adók

940 000

940 000

K3. Dologi kiadások

8 951 000

9 414 766

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 390 180

3 237 760

K5. Egyéb működési célú kiadások (működési tartalékka együtt)

1 730 870

11 332 332

ebből: K513 Tartalék (működési)

778 410

8 598 423

ebből: K 513 Tartalék (felhalmozási)

-

1 727 449

K9. Finanszírozási kiadások (működési)

495 834

495 834

Ebből: K914 Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

495 834

495 834

K915. Központi irányítószervi támogatás folyósítása

-

0

Működési kiadások összesen

23 087 884

33 052 566

K6. Beruházások

4 276 337

4 476 337

K7. Felújítások

921 000

921 000

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

-

K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási)

-

-

Felhalmozási kiadások összesen:

5 197 337

5 397 337

K513. Tartalékok (felhalmozási)

-

-

Kiadások összesen:

28 285 221

38 449 903

Kormányzati funkciók

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

K513. Tartalék

K6. Beruházások

K7. Felújítások

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K9. Finanszírozási kiadások

Összesen

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.

2 482 224

411 367

3 179 618

20 375

690 354

523 240

7 307 178

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

79 853

79 853

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

10 260

495 834

506 094

018020 központi költségvetési befizetések

913 077

-

-

913 077

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

5 149 650

528 633

1 757 361

-

523 812

7 959 456

045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása

705 160

3 012 637

921 000

4 638 797

051030 Nem veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása

294 074

294 074

062020 Településfejlesztési projektek és támogatások (Magyar Falu)

9 635 518

-

-

9 635 518

064010 Közvilágítás

299 350

299 350

066010 Zöldterület-kezelés

358 605

256 900

615 505

072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás

62 748

62 748

074031 család és nővédelmi egészségügyi gondozás.

6 229

-

6 229

082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.

2 058 013

159 748

2 217 761

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

59 283

59 283

104051 gyermekvédelmi pénzbeli s természetbeni ellátások

-

-

107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k

617 220

3 237 760

3 854 980

Összesen:

7 631 874

940 000

9 414 766

3 237 760

1 006 460

10 325 872

4 476 337

921 000

-

495 834

38 449 903

Kormányzati funkciók

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

K513. Tartalék

K6. Beruházások

K7. Felújítások

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K9. Finanszírozási kiadások

Összesen

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. terv

011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.

2 482 224

411 367

3 179 618

20 375

-

523 240

6 616 824

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

79 853

79 853

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

10 260

10 260

018020 központi költségvetési befizetések

913 077

495 834

1 408 911

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

-

045160 Közutak, hidak, alagutak fenntartása

705 160

3 012 637

921 000

4 638 797

051030 Nem veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása

294 074

294 074

064010 Közvilágítás

299 350

299 350

066010 Zöldterület-kezelés

358 605

256 900

615 505

072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás

62 748

62 748

074031 család és nővédelmi egészségügyi gondozás.

6 229

-

6 229

082091 Közművelődési, közössségi és társ-i fejl.

2 058 013

159 748

2 217 761

104037 Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

59 283

59 283

104051 gyermekvédelmi pénzbeli s természetbeni ellátások

-

-

107060 Egyéb szociális pénzbeni ellátások, tám-k

617 220

3 237 760

3 854 980

Összesen:

2 482 224

411 367

7 657 405

3 237 760

1 006 460

-

3 952 525

921 000

-

495 834

20 164 575

Kormányzati funkciók

K1. Személyi juttatások

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K3. Dologi kiadások

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

K512. Tartalék

K6. Beruházások

K7. Felújítások

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

K9. Finanszírozási kiadások

Összesen

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

2019. módosítás

011130 Önk.-k és önk-i hav-k jogalkotói és ált.ig.tev.

690 354

-

690 354

041237 Közfogallkoztatási mintaprogram

5 149 650

528 633

1 757 361

-

523 812

7 959 456

062020 Településfejlesztési projektek és támogatások

9 635 518

9 635 518

Összesen:

5 149 650

528 633

1 757 361

-

-

690 354

523 812

-

-

-

18 285 328

4. melléklet

Kiemelt előirányzatok

Horváthertelend Község Önkormányzata

Horváthertelend Község Önkormányzatának 2019. évi módosított előirányzatai

Összesen

K1. Személyi juttatás

7 580 000

7 631 874

7 631 874

K11. Foglalkoztatottak személyi juttatásai

5 005 000

5 056 874

5 056 874

ebből: közfoglalkoztatás

5 005 000

5 056 874

5 056 874

K12. Külső személyi juttatások

2 575 000

2 575 000

2 575 000

ebből: választott tisztségviselők juttatásai

2 575 000

2 575 000

2 575 000

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

940 000

940 000

940 000

K3. Dologi kiadások

9 107 180

9 414 766

9 414 766

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 234 000

3 237 760

3 237 760

K5. Egyéb működési célú kiadások

1 730 870

11 332 332

11 332 332

Szigetvári Kórház ügyelet

65 000

68 000

68 000

Almamelék védőnői hozzájárulás

67 200

67 200

67 200

Szentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal

310 000

310 000

310 000

Sztló-Alma-Sh Óvodái és Konyhái

115 000

115 000

115 000

Mecsek-Dráva tagdíj

15 000

15 000

15 000

Szinergia Egyesület

12 000

12 000

12 000

Elvonások és befizetések

10 260

10 260

10 260

NEFELA

5 000

5 000

5 000

TÖOSZ

3 000

3 000

3 000

Közfoglalkoztatás bérinkasszó

340 000

391 000

391 000

Dél-zselici települések Szövetsége

10 000

10 000

10 000

Tartalékok (működési)

778 410

8 598 423

8 598 423

Tartalékok(felhalmozás-Magyar Falu program)

-

1 727 449

1 727 449

K9. Finanszírozási kiadások

495 834

495 834

495 834

ebből: K914.Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

495 834

495 834

495 834

Működési kiadások összesen

23 087 884

33 052 566

33 052 566

5. melléklet

Ssz.

Kormányzati funkció

Felújítási cél megnevezése

2019. évi módosított előirányzat

1.

045160

Temetőhöz vezető út felújítása

921 000

Összesen:

921 000

Horváthertelend Község Önkormányzat Felhalmozási kiadásai feladatonként

ezer forintban

Ssz.

Feladat megnevezése

2019. évi módosított előirányzat

011130

Önkormányzat-Szentlászló konzorcium földgyalu beszerzés

3 012 637

011130

Önkormányzat-Kerítés és rácspanel

523 240

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram-Stihl motor

256 899

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram-IH Ekr

381 000

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram-Kis értékű tárgyi eszközök

191 651

082091

Közművelődés:Kandalló

110 910

Összesen:

4 476 337

6. melléklet

B E V É T E L E K

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2019. évi előirányzat (Ft)

2019. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

1.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 469 853

24 524 632

2.

B11. Önkormányzatok működési támogatásai

12 395 853

12 903 633

3.

B111. Helyi önkormányzatok működésének ált.tám-a

7 244 673

7 244 673

4.

B113. Telelpülési önkormányzatok szoc.és gyemrekjóléti fel.tám.

3 351 180

3 241 740

5.

B114. Telelpülési önkormányzatok kulturális feladatainak tám-a

1 800 000

1 800 000

6.

B115. Működési célú központosított előirányzatok

-

617 220

7.

B116. Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatása

8.

B14. Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

9.

B16. Egyéb működési célú támogatások bevételei államházt.belülről

8 074 000

11 620 999

10.

Egyéb központi támogatás

11.

Működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatása

12.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 355 686

7 124 786

13.

B21. Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

14.

5000 fő feletti lakosságszámú települési önk.adósság konsz.során kapott felhalmozási támogatás

15.

B25. Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

1 355 686

7 124 786

16.

B3. Közhatalmi bevétel

193 000

193 000

B31. Magánszemélyek jövedelemadói

18.

B34. Vagyoni típusú adók

70 000

70 000

19.

B35. Termékek és szolgáltatások adói

120 000

120 000

20.

B351. Értékesítési és forgalmi adók

21.

B354. Gépjármű adók

120 000

120 000

22.

B355. Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók (talajterhelési díj)

23.

B36. Egyéb közhatalmi bevételek

3 000

3 000

24.

Adójellegű bevételek

25.

Pótlékok, bírságok egyéb közhatalmi bevételek

3 000

3 000

26.

B.4.Működési bevételek

602 000

922 810

27.

B5. Felhalmozási bevételek

-

28.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

200 000

200 000

29.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

30.

B74. Fehalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

-

31.

B75. Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

22 820 539

32 965 228

32.

B8. Finanszírozási bevételek

5 464 682

5 484 675

33.

B.811. Hitel, kölcsön felvétel államháztartáson kívülről

-

34.

B813. Maradvány igénybevétele

5 464 682

5 484 675

35.

B814. Államháztartáson belüli megelőlegezések

-

36.

B.8192. Rövid lejáratú kölcsönök bevételei

K I A D Á S O K

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2019. évi előirányzat

2019. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

1.

K1. Személyi juttatás

7 580 000

7 631 874

2.

K11. Foglalkoztatottak személyi juttatásai

5 005 000

5 056 874

3.

K12. Külső személyi juttatások

2 575 000

2 575 000

4.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

940 000

940 000

5.

K3. Dologi kiadások

9 107 180

9 414 766

6.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatása

3 234 000

3 237 760

7.

K5. Egyéb működési célú kiadások

1 730 870

1 006 460

8.

K513. Tartalékok

778 410

10 325 872

9.

K513. Tartalékok (működési)

778 410

8 598 423

10.

K513. Tartalékok (felhalmozási)

1 727 449

11.

K6. Beruházás

4 276 237

4 476 337

12.

K7. Felújítás

921 000

921 000

13.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

14.

K9. Finanszírozási kiadások

495 834

495 834

16.

K9. Finanszírozási kiadások (működési)

495 834

495 834

ebből K914. Államháztartáson belüli megelőlegezések

495 834

495 834

17.

K9. Finanszírozási kiadások (felhalmozási)

18.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

28 285 121

38 449 903

2019. Évi Költségvetési kiadások összesen

28 285 121

38 449 903

2019. évi Költségvetési bevételek összesen

28 285 221

38 449 903

7. melléklet

Megnevezés

Előirányzat

Módosított előirányzat

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jun.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

Összesen

BEVÉTELEK

0

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 469 853

24 524 632

2 043 720

2 043 721

2 043 722

2 043 723

2 043 724

2 043 725

2 043 726

2 043 727

2 043 728

2 043 729

2 043 730

2 043 657

24 524 632

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

1 355 686

7 124 786

0

7 124 786

7 124 786

B3. Közhatalmi bevétel

193 000

193 000

96 500

96 500

193 000

B4. Működési bevételek

602 000

922 810

76 900

76 901

76 902

76 903

76 904

76 905

76 906

76 907

76 908

76 909

76 910

76 855

922 810

B5. Felhalmozási bevételek

0

0

0

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

200 000

200 000

200 000

200 000

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

B8. Finanszírozási bevételek

5 464 682

5 484 675

5 484 675

5 484 675

BEVÉTEL ÖSSZESEN

28 285 221

38 534 569

7 805 295

2 120 622

2 217 124

2 120 626

2 120 628

2 120 630

2 120 632

2 120 634

2 217 136

9 245 424

2 120 640

2 120 512

38 449 903

Megnevezés

Előirányzat

Módosított előirányzat

jan.

febr.

márc.

ápr.

máj.

jun.

júl.

aug.

szept.

okt.

nov.

dec.

Összesen

KIADÁSOK

K1. Személyi juttatások

7 580 000

7 631 874

636 000

636 001

636 002

636 003

636 004

636 005

636 006

636 007

636 008

636 009

636 010

635 819

7 631 874

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

940 000

940 000

78 333

78 333

78 334

78 334

78 333

78 333

78 334

78 334

78 333

78 333

78 333

78 333

940 000

K3. Dologi kiadások

9 107 180

9 414 766

785 000

785 001

785 002

785 003

785 004

785 005

785 006

785 007

785 008

785 009

785 010

779 711

9 414 766

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 234 000

3 237 760

270 000

270 001

270 002

270 003

270 004

270 005

270 006

270 007

270 008

270 009

270 010

267 705

3 237 760

K5. Egyéb működési célú kiadások (tartalék nélkül)

952 460

1 006 460

85 000

85 001

85 002

85 003

85 004

85 005

85 006

85 007

85 008

85 009

85 010

71 405

1 006 460

K512. Tartalék

778 410

10 325 872

10 325 872

0

0

0

0

0

10 325 872

K6. Beruházások

4 276 337

4 476 337

0

0

0

0

4 476 337

0

4 476 337

K7. Felújítások

921 000

921 000

921 000

921 000

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

K914. Finanszírozási kiadások

495 834

495 834

495 834

495 834

K9. Finanszírozási kiadások felhalmozási

0

0

KIADÁS ÖSSZESEN

28 285 221

38 449 903

12 676 039

1 854 337

1 854 342

2 775 346

1 854 349

1 854 353

1 854 358

6 330 699

1 854 365

1 854 369

1 854 373

1 832 973

38 449 903

8. melléklet

Működési kiadások

2019. év

2020. év

2021. év

Működési bevételek

2019.év

2020. év

2021. év

K1. Személyi juttatások

7 631 874

7 580 000

7 700 000

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

24 524 632

18 285 000

18 157 000

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

940 000

940 000

950 000

B3. Közhatalmi bevételek

193 000

95 000

96 000

K3. Dologi kiadások

9 414 766

8 500 000

8 900 000

B4. Működési bevételek

922 810

550 000

560 000

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 237 760

3 000 000

3 000 000

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

200 000

K5. Egyéb működési célú kiadások

9 604 883

1 500 000

1 550 000

B8. Finanszírozási bevételek (működési)

5 484 675

2 590 000

3 757 000

ebből: tartalék (működési)

8 598 423

ebből: maradvány igénybevétel

5 484 675

2 590 000

K9. Finanszírozási kiadások

495 834

460 000

470 000

Államháztartáson belüli megelőlegezés

-

460 000

Müködési kiadás összesen:

31 325 117

21 980 000

22 570 000

Müködési bevétel összesen:

31 325 117

21 980 000

22 570 000

Működési bevételek és kiadások egyenlege: 0 Ft

Felhalmozási kiadások

2019. év

2020. év

2021. év

Felhalmozási bevételek

2019. év

2020. év

2021. év

B1. Működési támogatások államháztartáson belülről

0

460000

550 000

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

7 124 786

B3. Közhatalmi bevételek

-

B4. Működési bevételek

-

K5. Felhalmozási célú tartalék

1 727 449

-

B5. Felhalmozási bevételek

K6. Beruházások

4 476 337

10 135 518

550 000

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

-

K7. Felújítások

921 000

-

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

-

B8. Finanszírozási bevételek (felhalmozási)

-

9 675 518

K9. Finanszírozási kiadások

ebből: felhalmozási célú hitelfelvétel

-

maradvány igénybevétel

-

9 675 518

Felhalmozási kiadás összesen:

7 124 786

10 135 518

550 000

Felhalmozási bevétel összesen:

7 124 786

10 135 518

550 000

Felhalmozási bevételek és kiadások egyenlege: 0 Ft

M i n d ö s s z e s e n :

38 449 903

32 115 518

23 120 000

M i n d ö s s z e s e n :

38 449 903

32 115 518

23 120 000

9. melléklet

Általános tartalék összesen:

8 598 423

Működési célú általános tartalék

8 598 423

Fejlesztési célú tartalék összesen:

1 727 449

Fejlesztési célú általános tartalék

1 727 449

Tartalék összesen:

10 325 872