Regenye Község képviseltestületének 1/2018(II.14.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013. (X.14.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 02. 14- 2018. 02. 14

Regenye Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2018. (II.14.) sz. önkormányzati rendelete a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 9/2103. (X.14.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról



Regenye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az  Alaptörvény  32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva  az önkormányzat Szervezeti és a Működési Szabályzatáról szóló 9/2013. (X.14.) sz. önkormányzati rendeletet (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:



1. §

A Rendelet 64.§-a helyébe az alábbi szöveg lép:


34. Az együttműködés szabályai a települési nemzetiségi önkormányzatokkal


64. § (1) A képviselő-testület a nemzetiségi jogok érvényesülése érdekében együttműködik az országos, a területi és a települési nemzetiségi önkormányzatokkal.

(2) A települési nemzetiségi önkormányzatok elnökeit a képviselő-testület ülésére meg kell hívni.

(3) A települési nemzetiségi önkormányzat elnökeit a képviselő-testület és a képviselő-testület bizottságai ülésén tanácskozási jog illeti meg a települési nemzetiségi önkormányzat tevékenységi körébe tartozó napirendi pont tárgyalása során.

(4) Az országos, a területi és a települési nemzetiségi önkormányzat elnöke a képviselő-testület felé előterjesztést jogosult kezdeményezni.

(5) Az országos, a területi és a települési nemzetiségi önkormányzat jogosult a képviselő-testület éves munkaterv tervezetéhez írásban javaslatot tenni a tárgyévet megelőző év december 1. napjáig.

   (6) A települési nemzetiségi önkormányzatok munkájához szükséges ügyviteli feladatokat a polgármesteri hivatal látja el, melynek során elvégzi a települési nemzetiségi önkormányzat határozatainak helyben szokásos módon történő kihirdetését és közzé teszi azokat az önkormányzat honlapján.

(7) A képviselő-testület a települési nemzetiségi önkormányzatok határozatainak közzétételére az önkormányzat honlapját biztosítja.

(8) A képviselő-testület a települési nemzetiségi önkormányzatok számára feladatai ellátásához szükséges tárgyi, technikai eszközöket és helyiséget térítésmentesen a polgármesteri hivatalban biztosítja az általános munkarend szerinti munkaidőben.

(9) A települési nemzetiségi önkormányzatok rendezvényeinek megtartására a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal helyiségét térítésmentesen biztosítja a munkarend szerinti munkaidőn túl is.

(10) Az együttműködés részleteivel kapcsolatban külön együttműködési megállapodást köt, melyet évente felülvizsgál. 




Záró Rendelkezések


2. §


Ez a rendelet kihirdetésének napján lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.


Kmf.



Cséplő János Béla

Szauer Tímea

polgármester

jegyző



A rendeletet a képviselő-testület 2018.02.13. napján megtartott testületi ülésen fogadta el.

A rendelet kihirdetésre került:


Görcsöny, 2018.02.14.



                                                                                  Szauer Tímea jegyző