Szőke Község képviselő testületének 13/2014(XII.19.) önkormányzati rendelete

A települési szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására, és ártalmatlanítására szervezetet kötelező közszolgáltatásról szóló 9/2002.(VIII.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 19- 2014. 12. 19

A települési szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező közszolgáltatásról szóló 9/2002.(VIII.23.) önkormányzati rendelet módosításáról

Szőke Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

a 13/2014./XII.19./ önkormányzati rendelete


Szőke Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV.törvény 35.§-a felhatalmazása alapján a következő rendeletet alkotja.


                                                                       1.§



Szőke Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a települési szilárd hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett kötelező közszolgáltatásról szóló 9/2002.(VIII.23.) önkormányzati rendeletének 9.§-át a következő bekezdésekkel egészíti ki:

/6/ Szüneteltetés

  • Szüneteltethető a szolgáltatás igénybevétele – a közszolgáltatás igénybevételére egész évben kötelezett ingatlanhasználó számára – a bejelentéstől számított legfeljebb 1 év időtartamra, ha a tárolóedényt egyedül használó, írásbeli közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználó két naptári hónapnál hosszabb ideig az ingatlant nem használja, és az üresedés várható időtartamát – legkésőbb a szüneteltetés megkezdését megelőző 8 munkanappal bezárólag – a Közszolgáltató részére írásban adott nyilatkozattal, faxon, levél vagy e-mail formájában – bejelenti a Közszolgáltatónak.
  • A bejelentés megtételére csak a Közszolgáltatóval szerződéses viszonyban álló, vagy a meghatalmazottja jogosult.
  • Az ingatlan további lakatlansága esetén a szüneteltetésre vonatkozó igénybejelentés- 8 nappal a szüneteltetés lejárta előtt – írásban adott nyilatkozattal, faxon, levél, vagy e-mail formájában- megismételhető.
  • A bejelentésben foglaltak valóságtartalmát a Közszolgáltató ellenőrizni jogosult. A szüneteltetés jogszerűtlen igénybevétele esetén a közszolgáltató jogosult a szüneteltetést visszavonni.
  • Ha a ingatlan a szüneteltetési időtartam lejárta lőtt újból lakottá válik, annak tényét a Közszolgáltatóval szerződött fél, vagy meghatalmazottja köteles legalább 3 nappa korábban a Közszolgáltatónak írásban adott nyilatkozattal, faxon, levél vagy e-mail formájában bejelenteni.

/7/ A Közszolgáltató az alábbi esetekben jogosult megtagadni a hulladék elszállítását.

  • az önkormányzat rendeletében előírttól eltérő tárolóedény kihelyezése esetén,
  • ha a tárolóedényben a települési (kommunális) hulladék körébe nem tartozó anyag került elhelyezésre ( pl. forró hamu, kő-, építési törmelék, állati tetem, maró, mérgező anyag, elektronikai hulladék, folyékony vagy befagyott zsiradék, gyúlékony vagy robbanó anyag, nagyobb terjedelmű, súlyú tárgy), amely veszélyezteti a hulladékszállítással foglalkozó alkalmazott egészségét, vagy megrongálhatja a gyűjtőberendezést, illetve ártalmatlanítása során veszélyezteti a környezetet.
  • a hulladék nem a szabványos, zárt tárolóedényben, illetve nem a Közszolgáltatótól vásárolt jelzett zsákban kerül kihelyezésre,
  • a hulladék oly módon kerül kihelyezésre, hogy a tárolóedény mozgatásakor a kiszóródás veszélye fennáll (nem lezárt illetve sérült edény)
  • ha a tárolóedény körül szabálytalanul, annak mozgatást és ürítést akadályozó módon többlethulladék került kihelyezésre.
  • amennyiben a tárolóedények jelzése bevezetésre kerül – a tárolóedények matricájának hiánya, illetve sérülése esetén.

/8/ Változás bejelentés

Az ingatlanhasználó személyében és az alkalmazott tárolóedény adataiban bekövetkezett változást a Közszolgáltatónak 15 napon belül írásban be kell jelenteni. A változás bejelentésének elmulasztása esetén a bejelentés megtörténtét követő hónap 1. napjáig a Közszolgáltatási díjat a korábbi ingatlanhasználó köteles megfizetni.

2.§

E rendelet a kihirdetése napjától hatályos.

Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

Szőke, 2014. december 9.


Szentmiklósi Attila                dr. Gellértné dr. Kugler Anna

Polgármester                                                  jegyző


Záradék:

Kihirdetve 2014. december 19-én.


Dr. Gellértné dr Kugler Anna jegyző