Bakonya község képviselő testületének 6/2014 (XII.12.)

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Hatályos: 2022. 12. 01

Bakonya község képviselő testületének 6/2014 (XII.12.)

Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról

2022.12.01.

Bakonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében, 43. § (3) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:

Az Önkormányzat hivatalos megnevezése, székhelye, szervei

1. § (1) Az önkormányzat hivatalos megnevezése: Bakonya Község Önkormányzata (a továbbiakban: önkormányzat). Székhelye: 7675 Bakonya, Fő u. 19.

(2) Az önkormányzat jelképe a pecsétje. A képviselő-testület és szervei által használt hivatalos kör alakú pecsét közepén a Magyar Köztársaság címere van, a köríven pedig a következő felirat olvasható: Bakonya Község Képviselő-testülete, Baranya megye (pecsétminta: 1. számú függelék)

(3) Az önkormányzat pecsétjét kell alkalmazni:

a) a képviselő-testület üléseiről készült jegyzőkönyvek hitelesítésére

b) a testület által adományozott okleveleken

c) az önkormányzat nemzetközi kapcsolatait tükröző és rögzítő dokumentumokon.

(4) A Képviselő-testület szervei:

a) Polgármester

b) Közös Önkormányzati Hivatal

c) Jegyző

(5)1 Az önkormányzat a Mötv. 85.-§-ban foglaltak szerint Közös Önkormányzati Hivatalt (a továbbiakban: Hivatal) tart fenn, melynek megnevezése: Orfűi Közös Önkormányzati Hivatal. A Hivatal székhelye: 7677 Orfű, Széchenyi tér. 1.

Feladatok és hatáskörök

2. § (1) Az önkormányzati jogokat, feladatokat, hatásköröket és szervezetének felépítését az Mötv. 23. §-a tartalmazza.

(2)2 Önként vállalt tájékoztatási, ellenőrzési feladatokat lát el, a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs és Településfejlesztési Önkormányzati Társulás keretén belül, amelyeket átruház a Társulásra.

A Képviselő-testület működésének szabályai

3. § (1) A képviselő-testület tagjainak létszáma: 5 fő, tagjait e rendelet 2. számú függeléke tartalmazza. A képviselő-testület üléseit a Polgármesteri Hivatalban (7675 Bakonya, Fő utca 19. ) tartja.

(2) E rendelet szabályozásán kívül a képviselő-testület működését a Mötv. 41. §-55. §-ai szabályozzák.

(3) A képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a Mötv.10. §-15. §-ban felsoroltakon túlmenően:

a) új, önként vállalt feladat vállalása

b) hitelfelvétel

c) minden 300.000,- Ft-ot meghaladó vagyonügylet

d) gazdasági társaság alapítása, illetve abban való részvétel, gazdasági táraságból való kilépés, illetve gazdasági társaság megszüntetése.

A képviselő jogállása, kérdezési jog és interpelláció

4. § (1) A települési képviselők jogait és kötelezettségeit a Mötv. 32. §-34. §-a szabályozza. Ezen túl megilleti a kérdezési és az interpellációs jog.

(2) A kérdés: az önkormányzati hatáskörbe tartozó szervezeti, működési, döntési, előkészítési jellegű felvetés vagy tudakozódás.

(3) Az interpelláció olyan felszólalás, melynek tárgya szoros kapcsolatban kell, hogy álljon az önkormányzat hatáskörének ellátásával, illetőleg annak valamely - az önkormányzat irányítása alá tartozó - szervezet hatáskörébe kell tartoznia.

(4) A képviselők kérdéseiket, interpellációikat szóban vagy írásban a napirendek megtárgyalását követően tehetik meg.

(5) Az interpelláció és a kérdés csak testületi ülésen ismertethető. Az ülés kezdetekor ad tájékoztatást a polgármester a képviselők által már benyújtott kérdésekről. A képviselők az interpellációkat a napirendek megtárgyalását követően mondják el.

(6) Ha az interpelláció, kérdés benyújtására a képviselő-testület ülését megelőző 15 napon belül sor kerül, úgy arra az ülésen érdemben válaszolni kell. A képviselő-testület ülésén az interpellációra adott válasz elfogadásáról az interpelláló nyilatkozik. A képviselő-testület vita nélkül egyszerű szótöbbséggel dönt az elfogadásról vagy a kérdés további napirenden tartásáról. Amennyiben a képviselő-testület az interpellációra adott választ elutasítja, elrendeli az interpelláció tárgyának részletes kivizsgálását, melybe az interpelláló képviselőt is be kell vonni.

(7) A Mötv. 32. § - 34. §-ában foglaltakon túl a képviselő köteles:

a) olyan magatartást tanúsítani, amely méltóvá teszi a közéleti tevékenységre

b) köteles felkérés alapján részt venni a testületi ülések előkészítésében, valamint a különböző vizsgálatokban

c) köteles bejelenteni, ha megbízatásának teljesítésében akadályoztatva van

d) köteles bejelenteni személyes érintettségét a Mötv.49. §-nak megfelelően.

(8) Amennyiben a képviselő két egymást követő munkaterv szerinti ülésen nem jelenik meg, az elmulasztott második ülés hónapjától havi tiszteletdíj nem illeti meg mindaddig, amíg a munkaterv szerinti testületi ülésen ismételten meg nem jelenik.

A képviselő-testület üléseinek száma, nyilvános és zárt ülések köre

5. § (1) A képviselő-testület szükség szerint, de minimum a Mötv. 44..§-ban meghatározott számú - azaz legalább 6 - ülést tart évente, minden második hónap 1. hetének 2. napján.

(2) A polgármester gondoskodik a testületi ülések meghívójának kiküldéséről. Az ülés meghívóját és az előterjesztéseket a képviselőknek olyan időpontban kell megküldeni, hogy azok azt az ülés előtt legalább öt nappal megkapják. A meghívót a kiküldéssel egyidőben ki kell függeszteni a Polgármesteri hivatal hirdetőtábláján.

(3) A képviselő-testület minden tagjának rendelkeznie kell elektronikus levelezési címmel, amely az érintettek részéről elfogadottnak tekintendő írásbeliség szempontjából. A képviselők elektronikus elérhetőségét a polgármester tartja nyilván.

(4) A polgármester rendkívüli testületi ülést köteles összehívni az Mötv. rendelkezésein felül, bármely bizottságának kezdeményezésére, illetve népi kezdeményezés esetén. Sürgős, halasztást nem tűrő esetben, az ülés előtt 24 órával is kezdeményezhető rendkívüli ülés összehívása. Ekkor az írásbeliségtől el lehet tekinteni, de minden esetben szükséges a képviselők telefonon történő értesítése.

(5) A testületi ülésen szavazati joggal vesz részt a polgármester és a képviselők, tanácskozási joggal pedig jegyző, vagy az általa megbízott személy.

(6) A képviselő-testület a Mötv. 54. §-a alapján évente legalább egyszer, de szükség szerint közmeghallgatást tart. A közmeghallgatást igénylő napirendeket tárgyaló ülések időpontját, helyét legalább 15 nappal az ülés előtt a helyben szokásos módon - hirdetőtáblán - nyilvánosságra kell hozni.

(7) A képviselő-testületi ülések a Mötv. 46. §. (1) bekezdése alapján nyilvánosak.

(8) Zárt ülés elrendelésének eseteit a Mötv. 46. § (2) bekezdése szabályozza.

Az ülések tervezése, előkészítése

6. § (1) A képviselő-testület ülésére szavazati joggal minden képviselőt és a polgármestert kell meghívni.

(2) Tanácskozási joggal meg kell hívni a jegyzőt, vagy az általa megbízott személyt.

(3) A testületi ülésre meghívható:

a) A Hivatal adott témában illetékes előadója

b) Szakértő

c) A napirendi pontban érintett személy(ek)

d) A település országgyűlési képviselője

e) Baranya Megyei Közgyűlés elnöke

f) Megyei kormányhivatal vezetője, tagja

g) Területileg illetékes rendőrkapitány

Az előterjesztés

7. § (1) Az előterjesztés írásban nyújtható be a képviselő-testület ülésére.

(2) Az írásbeli előterjesztés főbb elemei:

a) az első részben meg kell határozni az előterjesztés címét, tárgyát, ismertetni kell az előzményeket.

b) A második rész az egyértelműen megfogalmazott határozati javaslatot tartalmazza a végrehajtásért felelősök megnevezésével és a határidők megjelölésével.

(3) A polgármester, illetve a képviselő - szakértelmet igénylő ügyekben - szakértőt is felkérhet az előterjesztések és a döntési javaslat összeállítására.

(4) Az előterjesztés megállapításának alapjául szolgáló adatokat, kimutatásokat táblázatba kell foglalni, mely az előterjesztés részét képezi.

A képviselő-testület ülésének vezetése

8. § (1) Az Mötv. 47. §-a határozza meg a határozatképesség feltételeit, a határozatképességet valamennyi döntés előtt vizsgálni kell.

(2) A polgármester a napirendek sorrendjében minden előterjesztés felett külön-külön nyit vitát, melynek során:

a) az előterjesztő a napirendhez a vita előtt szóban kiegészítést tehet

b) az előadóhoz a képviselő-testület tagjai, a tanácskozási joggal résztvevők kérdéseket tehetnek fel, melyre az előadó köteles rövid választ adni (maximum 3 perc).

(3) A felszólalásokra a jelentkezés sorrendjében kerülhet sor. A felszólalás időtartama legfeljebb 3 perc. Ugyanazon napirend keretében az ismételt felszólalás időtartama az 1 percet nem haladhatja meg. Az idő túllépése miatt a polgármester megvonhatja a szót a felszólalótól.

(4) Az előterjesztő a javaslatot, illetve a települési képviselő a módosító javaslatát a vita bezárásáig megváltoztathatja és a szavazás megkezdéséig azt bármikor vissza is vonhatja.

(5) A vita lezárására, a hozzászólások időtartamának a korlátozására a testület bármely tagja tehet javaslatot. E javaslatról a testület vita nélkül határoz. A vita lezárása után a napirend előadója válaszolhat a hozzászólásokra.

(6) A vita lezárása után, a határozathozatal előtt a jegyzőnek szót kell adni, ha a javaslatok törvényességét illetően észrevételt kíván tenni.

(7) A polgármester az előterjesztésben szereplő és a vitában elhangzott határozati javaslatokat egyenként bocsátja szavazásra. Először a módosító és kiegészítő indítványokról dönt a testület - az elhangzás sorrendjében - majd az eredeti határozati javaslatról.

(8) A képviselő-testület döntéseit nyílt szavazással hozza.

(9) Név szerinti szavazást kell elrendelni, ha:

a) azt törvény írja elő

b) képviselő-testület legalább ¼-e kéri.

(10) A név szerinti szavazás úgy történik, hogy a jegyző felolvassa a tagok nevét és a jelenlévő tagok pedig a nevük felolvasásakor „igen”-nel, vagy „nem”-mel szavaznak, illetve tartózkodnak a szavazástól.

(11) Titkos szavazást a Mötv. 46. § (4) bekezdése szerint zárt ülés tartásakor lehet elrendelni, melyet az erre kialakított ideiglenes számláló bizottság bonyolít le. A szavazás lebonyolításáról külön jegyzőkönyvet kell készíteni.

(12) A képviselő a Mötv. 49. § (1) bekezdésében meghatározott esetben a szavazás megkezdéséig köteles bejelenteni a személyes érintettségét. A bejelentést elmulasztó képviselőt a Képviselő-testület 5.000,- Ft-ig terjedő rendbírsággal sújthatja.

(13) A képviselő-testülethatározatait külön-külön - a naptári év elejétől kezdve – folyamatos sorszámmal és évszámmal kell ellátni a következők szerint: Bakonya Község Önkormányzat Képviselő-testületének …/…. (.. hó…nap) számú határozata.

(14) A testületi határozatokról a Hivatal nyilvántartást vezet.

(15) A határozatokat a jegyzőkönyv elkészítését követő 15 napon belül el kell küldeni a végrehajtásért felelős személyeknek és szerveknek és 1 példány elhelyezésre kerül a Polgármesteri Hivatalban.

A tanácskozás rendjének fenntartása

9. § (1) A tanácskozás rendjének fenntartásáról a polgármester gondoskodik. Ennek során:

a) figyelmezteti azt a hozzászólót, akinek a tanácskozáshoz nem illő, másokat sértő a megfogalmazása

b) rendreutasíthatja azt, aki a képviselő-testülethez méltatlan magatartást tanúsít

c) tartós rendzavarás, állandó lárma, vagy vita folyamatos rendjét ellehetetlenítő esemény következtében a polgármester - ha ismételt figyelmeztetései sem jártak eredménnyel felfüggesztheti az ülést.

d) a tanácskozás rendjének ismételt megzavarása esetén az érintett állampolgárt a terem elhagyására is kötelezheti.

(2) A polgármesternek a rendfenntartás érdekében tett intézkedései ellen felszólalni, azokat visszautasítani, velük vitába szállni nem lehet.

(3) A képviselővel szemben nem alkalmazhatók olyan szankciók, melyek megakadályoznák vagy megtiltanák a testület munkájában való részvételt, különösen a döntéshozatalban való közreműködést.

Az önkormányzati rendeletalkotás

10. § (1) A képviselő-testület rendeletalkotásra vonatkozó szabályait e rendelet szabályozásán kívül az Mötv. teszi lehetővé.

(2) Rendeletalkotást kezdeményezhet:

a) polgármester

a) képviselő-testület tagja

b) képviselő-testület bizottságának tagja

c) jegyző

d) civil szervezet vezetője

(3) A kezdeményezést a polgármesternél vagy a jegyzőnél kell benyújtani, aki az előkészületek után a képviselő-testület elé terjeszti.

(4) A rendelet szakmai előkészítésével a jegyzőt kell megbízni, aki:

a) elosztja a közreműködők között a munkát

a) gondoskodik a tervezetek bizottsági véleményeztetéséről és az észrevételek feldolgozásáról

b) biztosítja az elvi célkitűzések érvényesítését, a vitás kérdések megfelelő szintű eldöntését

c) koordinátor szerepet tölt be az érintett társzervek között

d) megszervezi az adminisztrációs munkát

e) részt vesz a tervezet testület előtti megvitatásában.

(5) A rendelet megjelölése: Bakonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének..…/….. (…hó…nap) önkormányzati rendelete

(6) Az Mötv. 51. § (2) bekezdés szerint az önkormányzat rendeletét a helyben szokásos módon ki kell hirdetni (Polgármesteri Hivatal hirdetőtáblája).

A képviselő-testület jegyzőkönyve

11. § (1) A Mötv. 52. §. (1) bekezdése szerinti tartalommal a képviselő-testület üléséről jegyzőkönyvet kell készíteni. E bekezdésben foglaltakon túl a jegyzőkönyv tartalmazza:

a) az ülés helyét és idejét

b) a távol maradt képviselő nevét, a távollét okát

c) a napirendi pontonként az előadók nevét, szóbeli előterjesztés esetén annak rövid tartalmát, a felszólalók nevét és mondanivalójának lényegét

d) az elhangzott bejelentéseket, interpellációkat és kérdéseket, valamint az azokkal kapcsolatos válaszokat, illetve határozatokat

e) a képviselő kérésére véleményének rögzítését

f) aláírásokat, dátumot, pecsétet.

(2) A képviselő-testület ülésének jegyzőkönyvét a polgármester és a jegyző írja alá.

(3) A jegyzőkönyvet 2 eredeti példányban kell készíteni, melyből:

a) 1 pld-t a jegyző kezel, melyet elektronikusan megküld a Baranya Megyei Kormányhivatalnak az erre kialakított elektronikus portálon

b) 1 pld-t el kell helyezni a Polgármesteri Hivatalban.

(4) A választópolgárok betekintési lehetőségéről a Mötv. 52. §(3) bekezdése rendelkezik.

(5)3 A Polgármesteri Hivatalban elhelyezett példányból minden testületi tagnak másolatipéldányt kell adni, továbbá elektronikus úton is meg kell küldeni.

A helyi népszavazás, népi kezdeményezés

12. § (1) A választópolgárok választott képviselőik útján és a helyi népszavazáson történő részvételükkel gyakorolják az önkormányzáshoz való közösségi jogukat.

(2) A képviselő-testület a helyi népszavazás és népi kezdeményezés eljárását, egyes feltételeit önálló rendeletben szabályozza.

A lakossági fórum és közmeghallgatás

12/A. §4 (1) A polgármester vagy a Képviselő-testület közérdekű kérdésben, illetőleg a jelentősebb döntések előkészítésére a választópolgárok és a társadalmi szervezetek közvetlen tájékoztatása, véleményének kikérése céljából lakossági fórumot hívhat össze.

(2) A lakossági fórum meghirdetésére, lebonyolítására, valamint a meghívottak körére a közmeghallgatás szabályai (Mötv. 54. §) alkalmazandók.

(4) A lakossági fórumok, a közmeghallgatás helyét és idejét, a szervezés módszereiről a képviselő-testület határozatban dönt.

(5) A lakossági fórum és a közmeghallgatás helyéről és időpontjáról a lakosságot a helyben szokásos módon kell értesíteni.

(6) A polgármester feladata a lakossági fórum összehívása, szervezése és lebonyolítása.

A polgármester

13. § (1) A polgármester a Mötv. 66. §-nak megfelelően a képviselő-testület tagja.

(2) Megbízatását főállásban látja el.

(3) A polgármester feladatát, hatáskörét a Mötv. 65-68. §-a szabályozza.

(4) Tisztségének betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatása esetén az Ötv. 34. §- nak megfelelően feladatát és hatáskörét az alpolgármester veszi át, a képviselő-testületi üléseket az alpolgármester hívja össze.

(5) A Mötv. 45. §-ban foglalt, a polgármesteri és az alpolgármesteri tisztség egyidejű betöltetlensége, a tartós akadályoztatásuk esetén a képviselő-testületet a korelnök hívja össze és vezeti.

(6)5 678 A polgármester legfeljebb 500.000,- Ft összértékig dönthet saját hatáskörben.

Az alpolgármester

14. § (1) Az alpolgármester a Mötv. 74. §-ban foglaltak szerint kerül megválasztásra és tölti be funkcióját.

(2) Az alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el feladatkörét.

A jegyző

15. § (1) A polgármesterek a Mötv.82. §-a alapján választják a jegyzőt.

(2) Feladatát a Mötv. 81. §-a szabályozza.

Bizottságok

16. § (1) Az önkormányzat bizottságaira vonatkozó szabályokat a Mötv. 57-61. §-i taglalják.

(2) Az önkormányzat összeférhetetlenséget vizsgáló és vagyonnyilatkozat kezelő bizottságot hozott létre, melynek feladata:

a) képviselői vagyonnyilatkozatok kezelése, ellenőrzése, eljárás lefolytatása

b) eljár a polgármester és a települési képviselőt érintő összeférhetetlenségi ügyekben

(3) A bizottságok tagjait az SZMSZ 3. számú függeléke tartalmazza.

(4)6 A bizottság elnöke az ülés tervezett időpontjáról, legkésőbb az ülést megelőző 3. napon, meghívóban értesíti a bizottságot. A meghívó és a napirendek előterjesztései elektronikus úton kerülnek megküldésre, a tagok elektronikus levelezési címére.

(5)7 Egyebekben a bizottsági ülés összehívására, sürgősségére, az előterjesztésekre, napirendekre, a jegyzőkönyvre, a bizottsági ülés vezetésére a Képviselő-testület működésére vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.

(6)8 A bizottság működésének részletes szabályait e rendeletben meghatározottak figyelembevételével maga állapítja meg.

(7)9 A bizottsági ülés akkor határozatképes, ha azon a bizottsági tagoknak több mint fele jelen van.

(8)10 Az Összeférhetetlenséget vizsgáló és vagyonnyilatkozatokat kezelő bizottság szabályzata a 5. számú függelékben található.

Közös Önkormányzati Hivatal

16/A. §11 (1) Bakonya Község Képviselő-testülete Abaliget, Bakonya, Husztót, Kovácsszénája, Kővágótöttös, és Orfű községek Képviselő-testületeivel közösen működteti az Orfűi Közös Önkormányzati Hivatalt.

(2) A Közös Önkormányzati Hivatalra vonatkozó részletes szabályokat a társulási megállapodás, az éves költségvetések, a hivatal SZMSZ-e és ügyrendje tartalmazza, melyet a társult testületek fogadnak el.

(3) A hivatal közszolgálati szabályzatát a jegyző a polgármesterekkel egyetértésben bocsátja ki.

(4) A hivatalra vonatkozó együttes testületi döntéseket a Képviselő-testületek együttes ülésen, vagy külön üléseken hozott egybehangzó döntésekkel alkotják meg. A közös hivatal tevékenységéről a jegyző évente beszámol a testületeknek.

(5) A Közös Önkormányzati Hivatal Abaligeten, Cserkúton és Kővágótöttösön állandó hivatali kirendeltséget tart fenn.

Társulások

17. § (1) Az önkormányzat Mötv. 87. §-nak megfelelően az alábbi társulásokban vesz részt: A képviselő-testület tagja a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulásnak és a Pécsi

Többcélú Agglomerációs Társulásnak, Nyugat Mecseki társadalmi Információs Társulás, Községek Országos Szövetsége.

A költségvetés

18. § (1) A képviselő-testület a költségvetését önkormányzati rendeletben határozza meg. A költségvetés összeállításának részletes szabályait az államháztartásról szóló törvény, a finanszírozás rendjét és az állami hozzájárulás mértékét az állami költségvetési törvény határozza meg.

(2) A költségvetés elfogadása két fordulóban történik:

a) az első a koncepció

b) a második főbb elemei: a képviselő-testület megtárgyalja a költségvetési rendelet tervezetét, mely több változatban is készülhet.

(3) A költségvetési rendelet tervezetét a jegyző készíti elő, a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé.

(4) A zárszámadási rendelet tervezetének előkészítésére és előterjesztésére a (3) bekezdésben leírt szabályok az irányadóak.

Az önkormányzat vagyona

19. § (1) Az önkormányzat vagyonával kapcsolatos szabályokat a Mötv 106. § -110. §-ai szabályozzák. A képviselő-testület - a jogszabályi rendelkezéseken túlmenően - saját rendeletben állapítja meg a törzsvagyon:

1) forgalomképtelen vagyontárgyait

2) a korlátozottan forgalomképes tárgyait és azokat a feltételeket, amelyek szerint e vagyontárgyakról rendelkezni lehet.

A gazdálkodás ellenőrzése

20. § (1) A helyi önkormányzatok gazdálkodásának szabályait a Mötv. 111-116. §-a szabályozza.

(2)12 ;13 Az önkormányzat gazdálkodásának belső ellenőrzéséről az Orfűi Közös Önkormányzati Hivatal által megbízott jogszabályban meghatározott képesítésű ellenőr útján gondoskodik.

Záró rendelkezések

21. § (1) E a kihirdetését követő napon lép hatályba, melyről a jegyző helyben szokásos módon gondoskodik.

(2) Jelen SZMSZ hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a 5/2003. (IV. 29.) számú rendelet.

(3) Függelékek:

1) Képviselő-testület tagjai

2) Bizottságok

3) 14Az Önkormányzat alaptevékenységének kormányzati funkciók szerinti besorolása

4) 15

5) Vagyonnyilatkozat kezelési szabályzat

1

Módosította a 3/2020.(IV.3.) Ök. rendelet 1.§ (1) bekezdése, hatályos 2020. április 4. napjától.

2

[3] Bekitatta Bakonya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(X. 01.) önkormányzati rendelete

5

Beiktatta a 3/2020.(IV.3.) Ök. rendelet 1.§ (2) bekezdése, hatályos 2020. április 4. napjától.

11

Beiktatta a 3/2020.(IV.3.) Ök. rendelet 1.§ (3) bekezdése, hatályos 2020. április 4. napjától.

13

Módosította a 3/2020.(IV.3.) Ök. rendelet 1.§ (4) bekezdése, hatályos 2020. április 4. napjától.

14

Hatályon kívül helyezte a 6/2019. (XII. 02.) önkormányzati rendelet

15

Hatályon kívül helyezte a 6/2019. (XII. 02.) önkormányzati rendelet