Bakonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.26.)Ök. rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 10. 01- 2022. 10. 01

Bakonya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 2/2015.(II.26.)Ök. rendelet módosításáról

2022.10.01.

Bakonya Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról szóló, többször módosított 1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szoc.tv.) 45. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja.

1. § A szociális ellátások helyi szabályairól szóló Bakonya község képviselő testületének 2/2015 (II.26.) II. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

A gyermekek szabadidős tevékenységének támogatása

15/E. § (1) Az Önkormányzat a gyermekek szervezett szabadidős tevékenységét célzó támogatásban részesíti azt a szociálisan rászoruló bakonyai lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 6 -18 éves korú gyermeket nevelő személyt, akinek a háztartásában az egy főre számított jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 1000 %-át nem haladja meg.

(2) A támogatás feltétele, hogy a gyermeket nevelő személy a gyermek szervezett szabadidős tevékenysége ellenértékének befizetéséről szóló igazolást vagy nyugtát bemutassa.

(3) A támogatás iránt a 8. melléklet szerinti egyszerűsített kérelmet kell benyújtani, mely tartalmazza a kérelmező és a vele egy háztartásban élők személyi adatait, valamint kérelmező nyilatkozatát a család jövedelmi viszonyairól. A kérelem a benyújtástól tárgyév december 31. napjáig, vagy a gyermeknek a szervezett szabadidős tevékenységből történő kiválásáig szól. A kérelmeket a szervezett szabadidős tevékenység megkezdésétől számított 15 napon belül, vagy tárgyév január 15. napjáig kell az Önkormányzathoz benyújtani. A benyújtott adatok valódiságát az Önkormányzat ellenőrizheti.

(4) A támogatásra fordítható összeget az Önkormányzat a mindenkori költségvetési rendeletben állapítja meg. A tárgyévi támogatás egy főre jutó összegét a felhasználható keret és az igénylések függvényében a képviselő-testület határozatban állapítja meg.

(5) A támogatás kifizetésére mindig abban a hónapban kerül sor, amikor a gyermek a szervezett szabadidős tevékenységben részt vett, és a kérelmező az elbíráláshoz szükséges befizetési bizonylatot bemutatta.”

2. § Ez a rendelet 2022. október 1-jén lép hatályba, és hatályba lépést követő napon hatályát veszti.