Keszü Község Önkormányzata Polgármesterének 4/2020. (VI.17.) önkormányzati rendelete

a nyári gyermekétkeztetés támogatás helyi szabályairól

Hatályos: 2022. 06. 18

Keszü Község Önkormányzata Polgármesterének 4/2020. (VI.17.) önkormányzati rendelete

a nyári gyermekétkeztetés támogatás helyi szabályairól

2022.06.18.

Keszü Község Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében kapott hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben (a továbbiakban: Szt.) foglaltakra figyelemmel a szociális célú nyári gyerekétkeztetés juttatás szabályairól a következőket rendeli el:

1. § a rendelet célja, hatálya]

(1) E rendelet célja, hogy Keszü község településen élők részére támogatást nyújtson szociális rászorultsága alapján, tekintettel a törvényi felhatalmazásra meghatározza a természetbeni szociális ellátás, mint nyári gyerekétkeztetés juttatás ellátási forma jogosultsági feltételeit, és az igénylés, odaítélés menetét.

(2)1 E rendelet hatálya kiterjed Keszü község közigazgatási területén életvitelszerűen tartózkodó, lakcímmel rendelkező állampolgárokra.

(3) A jelen rendeletben használt család, egyedül élő és háztartás fogalmára a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben meghatározottakat kell érteni.

2. § A támogatás feltételei]

(1) Az önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást – július 1-jétől augusztus 31-ig hétköznapokon napi egyszeri meleg ételt - biztosít annak a személynek, aki rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül június 1. napjával.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt rászorulti körön túl az Önkormányzat természetbeni nyári gyerekétkeztetés támogatást nem biztosít.

(3) A nyári gyerekétkeztetés támogatás a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek törvényes képviselőjének állapítható meg.

(4) A Képviselő–testület a támogatást kizárólag az előzetes igényfelmérés alapján biztosítja, július 1-je után a támogatás a továbbiakban ezen rendelet alapján már nem igényelhető és nem is nyújtható.

3. § A támogatás feltételei]

(1) A nyári gyerekétkeztetés támogatásban részesülő személy a természetbeni támogatást nem értékesítheti, nem adhatja át másnak, csak saját használatra használhatja fel.

(2) Az Önkormányzat a nyári gyerekétkeztetésben részesülőtől ellenszolgáltatást nem kér.

4. § A támogatás igénylésének menete ]

(1)2 A támogatás megállapítása iránti eljárás hivatalból indul, amely megállapítja, hogy június 1. hatállyal ki részesül rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, majd a hivatal előzetes igényfelmérés útján kiértesíti a jogosultak körét.

(2)3 Az igénylést június 25. napjáig lehet Keszü Község Önkormányzatánál, vagy a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalnál (7668 Keszü, Petőfi u. 24.) benyújtani. A határidőn túl érkezett igények jogvesztők, elutasításra kerülnek.

(3)4 Az igények elbírálásának hatáskörét Keszü község Képviselő–testülete a polgármesterre ruházza át, aki legkésőbb június 26. napjáig bírálja el az igényeket.

(4) A döntést követően a polgármester gondoskodik a nyári gyerekétkeztetés megrendeléséről.

(5) A nyári gyerekétkeztetés napi egyszeri meleg étel átvételét a jogosult az átvételi lista napi aláírásával igazolja, amikor Keszü Község Önkormányzatánál (7668 Keszü, Petőfi u. 24.) átveszi az ételt.

5. § Záró rendelkezések]

1. Jelen rendelet 2020. június 18. napján lép hatályba.

1

Az 1. § (2) bekezdése a Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 4. § (1) bekezdése a Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (2) bekezdése a Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 4. § (3) bekezdése a Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.