Kökény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (V. 23.) önkormányzati rendelete

a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2022. 06. 01

Kökény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (V. 23.) önkormányzati rendelete

a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

2022.06.01.

Kökény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre terjed ki.

2. § A Hivatalnál közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselő részére vissza nem térítendő lakhatási, lakásépítési, illetve lakásvásárlási támogatás adható.

3. § Családalapítási támogatás jogcímen belül gyermekszületési támogatás és házasságkötési támogatás adható a köztisztviselő részére kérelemre vagy hivatalból.

4. § Temetési támogatás adható kérelemre vagy hivatalból annak a köztisztviselőnek, aki meghalt személynek tartásra köteles hozzátartozója volt, s eltemettetéséről gondoskodott.

5. § Vissza nem térítendő szociális támogatás a szociálisan rászorult köztisztviselő részére kérelem alapján vagy hivatalból adható.

6. § A Hivatalnál legalább hat hónapja közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselő részére a jegyző illetményelőleg folyósítását engedélyezheti legfeljebb hat havi visszafizetési kötelezettség ellenében, amennyiben azt az önkormányzat éves költségvetésében a személyi juttatások előirányzata és az önkormányzat rendelkezésre álló forrásai lehetővé teszik.

7. § Képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás adható annak a köztisztviselőnek, aki iskolarendszerű, vagy nem iskolarendszerű, tanfolyami képzésen vesz részt, és a képzéssel kapcsolatban tanulmányi szerződés kötését vállalja.

8. § A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI.3.) Eü.Min. rendelete figyelembevételével a képernyős munkakörben dolgozó köztisztviselők szemüveg (kontaktlencse) beszerzéséhez munkáltatói támogatást kaphatnak.

9. § (1) A jelen rendeletben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit, az elbírálás és az elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

(2) A rendeletben szabályozott juttatások és támogatások pénzügyi fedezetét Keszü Község Önkormányzata Képviselő-testülete az éves költségvetési rendeletében határozza meg.

10. § Ez a rendelet 2022. június 1-jén lép hatályba.

Máli Julia
polgármester

Dr. Kislaki-Frank Brigitta
jegyző