Csertő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 5/2015 (V.11.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2014. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2015. 05. 12- 2015. 12. 30

Csertő Községi Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Csertő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a következőket rendeli el:


1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Csertő Község Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), az önkormányzat Kommunális Szennyvízkezelő Intézményére (a továbbiakban: Intézmény).

(2) Az önállóan működő és gazdálkodó, valamint az önállóan működő költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet a (3) bekezdés szerint.

(3) Önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv:

                Csertő Kommunális Szennyvízkezelő Intézmény     Csertő, Kossuth tér


2. Az önkormányzat és költségvetési szervei 2014. évi költségvetésének teljesítése

2. § (1) Csertő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az Önkormányzat 2014. évi költségvetése teljesítésének

bevételi főösszegét                                           115.691.000 Ft-ban

kiadási főösszegét                                             105.678.00 Ft-ban

állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat összevont költségvetési mérlegét az 1. melléklet tartalmazza. A működési és felhalmozási bevételek és kiadások mérlegét a 1. melléklet tartalmazza.

(3) Az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg kiemelt előirányzatonkénti részletezését önkormányzati szinten az 2. melléklet tartalmazza.

(4) Az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg kiemelt előirányzatonkénti részletezését önkormányzati szinten a 3. melléklet tartalmazza.

(5) Az  (1) bekezdés szerinti bevételi és kiadási főösszegen belül a finanszírozási kiadásokat és finanszírozási bevételek részletezését önkormányzati szinten a 4. és 5. sz. melléklet tartalmazza.

(6) Az  (1) bekezdés szerinti bevételi és kiadási főösszegen belül a felhalmozási és tőkejellegű bevételek és kiadások  részletezését önkormányzati szinten a 6. sz. melléklet tartalmazza.

(7) Az összevont létszámkimutatást a 8.sz. melléklet tartalmazza.

(8) Az önkormányzat Európai Uniós projektjeit a 10. sz. melléklet tartalmazza.

(9) Az Önkormányzat és az Intézmény bevételeit és kiadásait elkülönítetten, részletes bontásban a 11. melléklet  tartalmazza.

(10) Az Önkormányzat és az Intézmény pénzmaradvány-elszámolását a 9. melléklet tartalmazza.


3. Pénzkészlet

3. § (1) Az Önkormányzat 2014. évi gazdálkodása során keletkezett, jogszabályok szerint felülvizsgált költségvetési pénzkészlete 10.195 e Ft-ban kerül meghatározásra a 9. mellékletben foglaltaknak megfelelően.

(2)   Az önállóan működő és gazdálkodó és az önállóan működő költségvetési szervek 2014. évi költségvetési pénzkészletét a 9. melléklet tartalmazza.


4. Vagyonkimutatás

4. § Az Önkormányzat pénzügyi nyilvántartásának alapján 2014. december 31-i fordulónappal elkészített vagyonkimutatását a12-13 sz. melléklet tartalmazza.


5. Záró rendelkezések

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Csertő, 2015. április 29.




  Fleckistánné Csöme Edit                                                                Dr. Szilas Tamás

        polgármester                                                                                    jegyző