Mekényes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2020. (XII. 3.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások szabályozásáról szóló 4/2018. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 12. 04- 2020. 12. 05

Mekényes Község Önkormányzat Képviselő-testületének

11/2020. (XII. 3.) polgármesteri rendelete


a szociális ellátások szabályozásáról szóló

4/2018. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról


Mekényes Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásáról szóló 1993 évi III. törvény az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint  a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. § -ban kapott felhatalmazás alapján a szociális ellátások szabályozásáról szóló 4/2018. (IV.28.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. §


Mekényes Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások szabályozásáról szóló 4/2018. (IV.28.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Ör.) 13. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) A Képviselő-testület a jogosultak részére a következő természetbeni ellátásokat biztosítja:

a) köztemetés,

b) pénzbeli ellátás helyett közüzemi díjak, tankönyvek, tanszerek, térítési díjak, élelmiszer-utalvány, Erzsébet-utalvány, és tüzelősegély biztosítása,

c) szociális célú tűzifa támogatás

d) gazdálkodást segítő támogatás,

e) praxislabor és fizikoterápiás szolgáltatás igénybevétele.

2. §

 

Az Ör. az alábbi címmel és 16/A. § egészül ki:


Praxislabor és fizikoterápiás szolgáltatás igénybevétele


16/A. §


(1) Mekényes Község Önkormányzat a településen állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező mekényesi lakosok számára a Mágocs Város Önkormányzatával kötött feladatellátási megállapodás alapján külön kérelem és jövedelmi- és vagyoni helyzetre tekintet nélkül egységesen biztosítja a Mágocs Város Önkormányzat fenntartásában működő praxislabor és fizikoterápiás egészségügyi szolgáltatások igénybevételéét.


(2) Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéért esetlegesen fizetendő hozzájárulást Mekényes Község Önkormányzata a Mágocs Város Önkormányzatának a külön kötött feladatellátási megállapodás alapján, az általános szociális célú, normatív támogatásokból, valamint önkormányzati saját bevételből fizeti meg. A szolgáltatások igénybevétele a mekényesi lakosok számára ingyenes.

 

3. §


Az Ör. az alábbi címmel és 12/A. § az alábbi (4) bekezdéssel egészül ki:


(4) Gyermeket nevelő családok és idősek rendkívüli egyszeri támogatásának tárgyévben való kifizetéséről a Képviselő-testület a szükséges források rendelkezésre állása esetén, külön határozattal dönt a támogatás (3) bekezdésben írt kifizetési időszakát megelőzően.



4. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Mekényes, 2020. december 2.






Schild Róbert sk.

dr. Morvay Klaudia sk.

polgármester

jegyző


ZÁRADÉK

A rendelet kihirdetve.

Mekényes, 2020. december 3.



dr. Morvay Klaudia

jegyző