Drávasztára község képviselő testületének 1/2018(II.1.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatról szóló 2/2017.(IV.01.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 02. 01- 2018. 02. 01

Drávasztára község képviselő testületének 1/2018(II.1.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatról szóló 2/2017.(IV.01.) rendelet módosításáról1

2018.02.01.

Drávasztára Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól – a továbbiakban SZMSZ – szóló 2/2017.(IV.01.) rendelet módosítására a következőket rendeli el

1. §

.

A rendelet IV. fejezet 28. § (2), (3), (4), (5) pontjába az alábbi rendelkezés lép:
(2) Az Önkormányzat havonta harminckét órában ingyenesen biztosítja a Horvát Önkormányzat üléseinek illetve közmeghallgatásainak, fórumainak lebonyolításához szükséges helyiséget a 7967 Drávakeresztúr Petőfi u. 66. szám alatti épületben, illetve a Drávakeresztúr Petőfi u. 49. számú, a feladat ellátására alkalmas, irodabútorral berendezett, számítógéppel, működő internet kapcsolattal ellátott irodai helyiséget. A teremhasználati igényt minden hónapban legkésőbb 15 nappal korábban egyeztetni kell az elnöknek a polgármesterrel, vagy az általa kijelölt személlyel. Az Önkormányzat továbbá lehetővé teszi a Horvát Önkormányzat részére a Drávakeresztúri Művelődési Házban rendezvényeinek ingyenes megszervezését. A teremhasználat időpontját és feltételeit a rendezvény megtartása előtt az elnök egyezteti a polgármesterrel.
(3) A Horvát Önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos számviteli, könyvelési, nyilvántartási, iratkezelési feladatokat a jegyző a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi munkatársain keresztül biztosítja.
(4) A tárgyi és személyi feltételek biztosításával, fenntartásával, karbantartásával és működtetésével felmerült rezsi és egyéb költségeket Drávakeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Hivatal költségvetésébe beépítve biztosítja, azok a Hivatalt terhelik.
(5) A Nektv. 80. § (1) a) - f) pontjában felsorolt valamennyi feladat ellátását, bele értve a szakmai segítségnyújtást is -a jegyző a Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal munkatársain keresztül biztosítja. Eme feladatokat a Hivatal a jogszabályi előírásoknak megfelelő végzettséggel rendelkező, teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselői kötelesek elvégezni.

2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.

(2) A képviselő-testület a módosításnak az alaprendelettel egységes szerkezetbe foglalását elrendeli.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2018. február 2. napjával.