Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014(XII.30.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 14./2013.(XII.17.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 12. 30- 2014. 12. 30

Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014(XII.30.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 14./2013.(XII.17.) számú rendelet módosításáról1

2014.12.30.

Kákics Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva szervezeti és működési szabályairól szóló 14./2013.(XII.17.) rendeletének módosítására (a továbbiakban: SZMSZ - Alaprendelet) a következőket rendeli el:

1. §

Az Alaprendelet az alábbi X/A . Fejezet címmel egészül ki :

X./A Fejezet

A települési és a nemzetiségi önkormányzat együttműködése

2. § Az Alaprendelet 52/A. §-al egészül ki: helyébe az alábbi rendelkezés lép:

55./A. §.

(1) Kákics Község Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzetiségi ügyek ellátása körében biztosítja a nemzetiségi jogok érvényesülését, ennek keretében együttműködik a Kákics Roma Nemzetiségi Önkormányzattal.
(2) A képviselő-testület a települési nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete kezdeményezésére - a nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében - a nemzetiségek ügyeivel foglalkozó bizottságot hoz létre, vagy a feladattal megbízza valamely bizottságát.
(3) A képviselő-testület elősegíti a nemzetiségi önkormányzatok törvényben biztosított
(pl. kezdeményezési- vagy egyetértési) jogainak jogszerű gyakorlását.

3. § Az Alaprendelet az alábbi 52./B §-al egészül ki:

55./B.§.

Együttműködés a Kákics Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

(1) Az Önkormányzat havonta igény szerint, de legalább tizenhat órában ingyenesen biztosítja
a Nemzetiségi Önkormányzat az üléseinek illetve közmeghallgatásainak, fórumainak
lebonyolításához szükséges helyiséget a 7958. Kákics , Petőfi S. u. 2. szám alatti épület, közösségi helyiségében. A teremhasználati igényt minden hónapban legkésőbb 15 nappal korábban egyeztetni kell az elnöknek a jegyzővel; vagy az általa kijelölt személlyel.
(2) A képviselő-testület a közös önkormányzati hivatalon keresztül biztosítja a Nemzetiségi Önkormányzat kérésének megfelelően a postai, kézbesítési, gépelési, sokszorosítási feladatok ellátását és az ezzel járó költségek viselését, a Nemzetiségi Önkormányzat működéséhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket; így különösen: testületi ülések előkészítése, meghívók, előterjesztések, jegyzőkönyvek, hivatalos levelezés előkészítése és postázása;
(3) A Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülésein, közmeghallgatásán a jegyző/aljegyző és a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal témafelelősei részt vesznek.
(4) A Nemzetiségi Önkormányzat működésével, gazdálkodásával kapcsolatos nyilvántartási, iratkezelési feladatokat a jegyző a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Osztályán keresztül biztosítja.
(5) A nemzetiségi önkormányzat a használt javakat csak alapfeladatának ellátásához szükséges mértékben veheti igénybe, azokat a rendes és ésszerű gazdálkodás szabályai szerint, a jó gazda gondosságával kezelheti.
(6) A nemzetiségi önkormányzat a használat jogát másnak semmilyen formában nem engedheti át.
(7) A felsorolt feladatok ellátásához kapcsolódó költségeket a települési önkormányzat viseli, kivéve a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének tagjai és tisztségviselői telefonhasználatát.
(8) Ahhoz, hogy az Önkormányzat és a jegyző, illetve a Sellyei Közös Önkormányzati Hivatal fenti, és jelen együttműködés szerinti valamennyi kötelezettségeit teljesíteni tudja a Nemzetiségi Önkormányzat elnökének szoros együttműködése, iránymutatása szükséges.

4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

(2) A kihirdetéssel egyidejűleg a Az SZMSZ 6.számú függelékét képezi az Kákics Község Önkormányzat képviselő-testülete és a Kákics Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete által kötött együttműködési megállapodás

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. december 31. napjával.