Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017(XII.5.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II.27.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 12. 06- 2021. 09. 22

Kákics Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2017(XII.5.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II.27.) rendelet módosításáról

2017.12.06.

Kákics Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 1. § (2) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 45. §-ában, 48. § (4) bekezdésében, 92. § (1) bekezdésében, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 18. § (2) bekezdésében, 29. § (2) bekezdésében, 131. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a 3/2015.(II.27.) rendeletének módosítására a következőket rendeli el:

1. § A rendelet 6. § (5) bekezdés b.) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

6. § .(5) b.) családsegítés a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ útján

2. § A rendelet 36. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

36. § . (2) Az Sztv. 64. §-a szerinti családsegítés ellátási formát az önkormányzat a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ útján biztosítja, annak Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott módon.

3. §

.

A rendelet 41. § -a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

41. § A Sztv. 64. §-a szerinti családsegítés ellátási formát az önkormányzat a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ útján biztosítja. Az ellátás térítésmentes.

4. §

.

A rendelet 43. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:
Az (1) bekezdés b.) és c.) pontja szerinti óvodai nevelést és gyermekétkeztetést az Önkormányzat a Sellye Térségi Intézményi Társulás által fenntartott Ormánsági Tücsök Óvoda konyhája keretén belül biztosítja.

5. §

.

A rendelet 44. § (1), (2) és (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

44. § (1) A gyermekjóléti szolgáltatást az önkormányzat a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központon (7960 Sellye, Erdély u. 4.) keresztül biztosítja.

(2) A gyermekjóléti szolgáltatás térítésmentes. A szolgáltatást a szülő, más törvényes képviselő kérelmére, illetve a Gyvt. 17. § (1) bekezdésében felsoroltak, valamint a jegyző, a gyámhivatal vagy bármely állampolgár – gyermek veszélyeztetettségére utaló – jelzése alapján végzi.

A kérelmet előterjeszteni, illetve jelzést megtenni közvetlenül a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjénél lehet.
Az ellátás biztosítását a Sellye Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének intézkedése alapozza meg.

6. §

.

A rendelet a 34/A. § az alábbiak szerint módosul:

34/A. § A Képviselő-testület a szociálisan rászoruló személyek illetve az óvodás és általános iskolás gyermekek, valamint a 70. életévüket betöltöttek és az annál idősebbek részére természetbeni támogatásként-hivatalból évente legfeljebb öt alkalommal élelmiszercsomagot biztosíthat, az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott forrás rendelkezésre állása esetén, képviselő-testületi határozat alapján.

7. §

Záró rendelkezések

Jelen módosítás a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Az ügyfélre kedvezőbb rendelkezéseket a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell.
A képviselő-testület elrendeli jelen rendeletnek a önkormányzati rendelettel történő egységes szerkezetbe foglalását és közzétételét. Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.