Kákics Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 3/2020. (III.4) sz. rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 31

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről szóló 3/2020. (III.4) sz. rendeletének módosításáról

Általános indokolás

A rendelet részletes képet ad a költségvetési szervek és az Önkormányzat 2020. évi költségvetése végrehajtásáról.

Átfogó tájékoztatást nyújt a bevételek és kiadások alakulására ható tényezőkről, a likviditási helyzet, a fizetőképesség és készség alakulásáról, a maradvány adatairól költségvetési intézményi részletezettségben.

Tartalmazza az önkormányzat 2020.évi költségvetési kiadásainak és bevételeinek módosított előirányzatát, a 2020.évi költségvetési hiány összegét, az előző évi pénzmaradvány igénybevételére vonatkozó rendelkezést, a 2020.évi bevételt és kiadást mindösszesen, valamint az önkormányzat összevont költségvetési mérlegét.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

Az eredeti költségvetési rendelet mellékleteinek módosított tartalmát határozza meg. Az Önkormányzat működési és felhalmozási kiadásait , az adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit , az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához az önkormányzat 2020. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait , a költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését, a költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként , EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást , a bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban .

E § tartalmazza az önkormányzat 2020. évi összesített létszámkeretét .

A 2. §-hoz

A hatálybaléptetésről intézkedik.