Kákics Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2020. évi költségvetési terv végrehajtásáról

Hatályos: 2021. 05. 31

a 2020. évi költségvetési terv végrehajtásáról

Általános indokolás

A rendelet célja Kákics Község Önkormányzata, , valamint az Önkormányzat költségvetési intézményei 2020.évi költségvetésének végrehajtásával kapcsolatos helyi szabályok rögzítése.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

Az államháztartásra vonatkozó előírásokra figyelemmel rögzíti a rendelet hatályát.

A 2. §-hoz

Az előírásokkal összhangban rögzítésre kerül a 2020.évi költségvetés bevételi és kiadási főösszege, a 2020.évi költségvetési hiány összege, a 2020.évi összes bevétel és kiadás, valamint a pénzmaradvány főösszege.

A 3. §-hoz

Az Áht. előírásainak megfelelő bontásban és tartalommal mutatja be az egyes előirányzatok teljesülését az 1-20 melléklet szerin: bevételi és kiadási előirányzatok mérleg szerinti bontásban, az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből származó fizetési kötelezettségek, és az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás kimutatása, a 3.melléklet szerint hagyja jóvá. (4) A 2020. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulásáról szóló kimutatást jogcímenként ,a pénzeszközök éven belüli változásának levezetését ,az önkormányzat 2020. évi beruházási és felújítási kiadásait , az EU-s támogatással, és hazai pályázati forrásból megvalósuló programok és projektek, valamint a projektekhez való önkormányzati hozzájárulás kimutatását, az Önkormányzat és intézményeinek 2020. évi mérlegét , a többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek célok és évek szerinti bemutatását és összesítését , az önkormányzat által adott közvetlen támogatásokat, az adósságállomány alakulását 2020. december 31-i állapot szerint , a költségvetési szervek maradványának alakulását, a középtávú tervezés adatait , az önkormányzat mérleg- és eredmény kimutatását , az önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezete működéséből származó kötelezettségek és részesedések alakulását, a 2020. évi céljelleggel juttatott támogatásokat , valamint a bevételek és kiadások kormányzati funkciók szerinti bemutatását.

A 4. §-hoz és az 5. §-hoz

A költségvetés végrehajtásának szabályait tartalmazza.

A 6. §-hoz

A 2020. évi tényleges létszámadatok kerültek rögzítésre.