Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatáról

Hatályos: 2013. 10. 01

Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2013. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatáról

2013.10.01.

Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) és (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében és az egyes törvényeknek a közigazgatási hatósági eljárásokkal, az egyes közhiteles hatósági nyilvántartásokkal összefüggő, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2013. évi LXXXIV. törvény 98. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:

1. § (1) A közterület filmforgatási célú használatáért forgatási helyszín esetén 300,- Ft/m²/nap, technikai kiszolgálás esetén 250 Ft/m²/nap, stáb parkolás esetén 200 Ft/m²/nap közterület-használati díjat kell fizetni.

(2) Díjfizetés alóli mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló (különösen oktatási, tudományos vagy ismeretterjesztő témájú) filmalkotások esetén állapítható meg.

1. § (1) A közterület-használat együttesen (forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stáb parkolás) nem haladhatja meg a teljes közterület 80 %-át. Ezen belül a technikai kiszolgálás és a stáb parkolás céljára történő közterület-használat nem haladhatja meg a teljes közterület-használat 50 %-át.

(2) A filmforgatási célú használat során a szomszédos lakó ingatlanok gyalogos vagy gépkocsival történő megközelítését a közterület-használó köteles folyamatosan biztosítani. E kötelezettséget nem tartalmazó hatósági szerződés nem hagyható jóvá.

1. § Filmforgatás céljából történő közterület-használat időtartama nem haladhatja meg az egy hetet.

1. § (1) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható események esetén az akadály elhárulása után azonnal, de legkésőbb 8 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

(2) A rendkívüli természeti események esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően azonnal, de legkésőbb 8 napon belül a közterület-használatot újra biztosítani kell.

1. § A filmforgatási célú használattal összefüggő, törvényben meghatározott képviselő-testületi hatásköröket a polgármester gyakorolja.

1. § Ez a rendelet 2013. október 1. napján lép hatályba.