Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2019 (IX.27.) önkormányzati rendelete

A SZOCIÁLIS ÉS A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 3/2019. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2019. 09. 28- 2019. 09. 27

Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének

10/2019. (IX.27.) önkormányzati rendelete


A SZOCIÁLIS ÉS A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 3/2019. (II.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL


Botykapeterd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, a 25. § (3) bekezdés b) pontjában, a 26. §-ában, a 32. § (3) bekezdésében, a 45. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális és a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló rendeletét módosítja és a következő rendeletet alkotja:


1. § Az alaprendelet 18. § (1) bekezdése a következők szerint módosul:

„(1) Iskolakezdési támogatás adható az általános-, a középiskolai tanulmányokat folytató tanulónak, valamint a felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapképzésben, mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben tanulmányokat folytató hallgatónak.”


2. § Az alaprendelet 18. § (2) bekezdése a következők szerint módosul:

„(2) Az iskolakezdési támogatás összege általános iskolai tanulmányokat folytató tanuló esetében 10.000,- (Tízezer) forint tanulónként, középiskolai, valamint felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató tanuló, hallgató esetében 20.000,- (Húszezer) forint tanulónként, hallgatónként.”


3. § Az alaprendelet az alábbiak szerint kiegészül Intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás címmel, amely a 19/A.§ - ban kap szabályozást:

„19/A. § (1) A nagypeterdi intézményi gyermekétkeztetési ellátásért fizetendő térítési díj megfizetéséhez természetbeni ellátásként a gyermek részére a tárgyhóra megállapított étkezési díj 100 %-ának megfelelő támogatás nyújtható jövedelemre való tekintet nélkül. A támogatás közvetlenül az intézménynek kerül átutalásra tárgyhónapot követően az intézmény által kiállított számla ellenében.

(2) Az intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás iránti kérelem benyújtására kiskorú esetén a törvényes képviselő jogosult.

(3) Az intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás iránti kérelemhez mellékelni kell a tanulmányok folytatásáról szóló igazolást.

(4) Az intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától kerül megállapításra adott tanév végéig.

(5) Nem állapítható meg intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás annak, akinek a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/B. §-a alapján az intézményi gyermekétkeztetést ingyenesen kell biztosítani.

(6) Az intézményi gyermekétkeztetéshez kapcsolódó támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület átruházza a polgármesterre.


4. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 1. napon lép hatályba.

(2) Az általános iskolai tanulmányokat folytató tanulónak adható beiskolázási támogatás iránti kérelem 2019. évben 2019. október 15. napjáig nyújtható be.


Botykapeterd, 2019. szeptember 18.



              Gellér Jánosné                                                               dr. Borsos Kinga

               polgármester                                                                       jegyző


Záradék:

Elfogadva: 2019. szeptember 18.

Kihirdetve: 2019. szeptember 27.

                                                                                               dr. Borsos Kinga

                                                                                                        jegyző