Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.27.) önkormányzati rendelete

Botykapeterd Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 02. 28- 2021. 05. 11

Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.27.) önkormányzati rendelete

Botykapeterd Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

Botykapeterd Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva Botykapeterd Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtására vonatkozó szabályokról az alábbiakat rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

A költségvetés bevételi és kiadási főösszegei

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését

31.695.067 Ft. Költségvetési bevétellel

54.096.578 Ft. Költségvetési kiadással

22.401.511 Ft. Költségvetési hiánnyal

Ebből:

19.591.511 Ft. működési

2.810.000 Ft. felhalmozási

Hiány finanszírozása:

23.378.733 Ft költségvetési maradványból

977.222 Ft államháztartáson belüli megelőlegezés

visszafizetéséből

__________________________________________________

MINDÖSSZESEN: 55.073.800 Ft. ÖSSZES BEVÉTELLEL

55.073.800 Ft. ÖSSZES KIADÁSSAL

0 E Ft. KÖLTSÉGVETÉSI EGYENLEGGEL

állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület a 23.711.830 Ft összegű előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

Költségvetési létszámkeret

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020.évi összesített létszámkeretét 19 főben állapítja meg az alábbiak szerint:

Önkormányzat: 1 fő

Közfoglalkoztatottak: éves átlag 18 fő

A költségvetés részletezése

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat nem tervez olyan fejlesztési célt, amelynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válhat szükségessé.

(2) Az önkormányzat a Gst.3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik.

(3) Az önkormányzat közvetett támogatásokat nem tervez.

(4) Az önkormányzat cél jelleggel juttatott támogatásokat nem tervez.

(5) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 3. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 4. melléklet szerint részletezi.

(7) Az Önkormányzat EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást nem tervez.

(8) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételeket és kiadásokat önkormányzati szinten, az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési, feladatonként a 5. melléklet szerint határozza meg.

(9) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó döntéseket nem tervez.

(10) A képviselő-testület az önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(11) A képviselő-testület a 2020.évet követő három év költségvetési bevételeit és kiadásait a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(12) Az önkormányzat központi forrásból származó bevételeit (nettó finanszírozásban megillető támogatásait) a rendelet 8. melléklete tartalmazza.

Általános és céltartalékok

5. § A Képviselő-testület az önkormányzat működési feladatokra céltartalékot 16.590.880 Ft összegben hagy jóvá , illetve felhalmozási tartalékot nem állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

6. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetés egyensúlyban tartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az egyes feladatoknál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 2 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(6) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

7. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát – a (2) bekezdésben foglaltakat kivéve - minden esetben fenntartja magának.

(5) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(6) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 6. § szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

A gazdálkodás szabályai

8. § (1) Az önkormányzat költségvetési rendeletében jóváhagyott beruházások, felújítások lebonyolítása a közbeszerzési törvény, valamint az önkormányzat beruházási szabályzatának előírásai szerint történhet.

(2) A költségvetés folyamatos ellenőrzését, felügyeletét a képviselő-testület a féléves, és éves beszámoló keretében a rendelkezésre álló központi adatok alapján végzi.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

9. § (1) Az önkormányzat ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról független belső ellenőr útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

A be nem hajtható követelések rendezésének szabályai

10. § A rendelet 1. §-ában meghatározott önkormányzat

a.) az egységenként 100.000,- Ft-ot meg nem haladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket a hátralékos felszólítást követő nem teljesítés esetén, nyilvántartásaiból kivezetheti,

b.) az egyenként 100.000,- Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára behajtható követeléseket, a hátralékos címe szerint területileg illetékes adóhatósághoz behajtásra történt eredménytelen kimutatást követően nyilvántartásaiból kivezetheti,

c.) az egyenként 100.000,-Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket csak a képviselő-testület egyedi engedélye alapján írhatja le.

Külső szervek részére nyújtott speciális célú támogatás

11.§(1)A költségvetés terhére az e rendelet 1.§ -a hatálya alá nem tartozó személy vagy szervezet, ún. külső szervek részére támogatás folyósítása csak az önkormányzat és a támogatott közötti támogatási megállapodás megkötését követően kerülhet sor. A támogatás folyósításának ütemezését és a részletes előírásokat a támogatási megállapodás tartalmazza.

(2) A támogatási megállapodásban intézkedni kell arról, hogy a támogatott szervezeteknek az átadott pénzeszközök célirányos felhasználásáról legkésőbb a költségvetési év december 31-ig el kell számolnia. Amennyiben a támogatás odaítélésére, illetve folyósítására november 15-ét követően kerül sor, a felhasználásról szóló számadásra ettől eltérő határidő is megállapítható.

(3) Ha az önkormányzati támogatás kedvezményezettje az átadott pénzeszközt nem rendeltetésszerűen használja fel vagy egyéb szerződésszegést követ el, úgy a kedvezményezett a támogatás teljes összegét köteles a támogató által meghatározott időpontig a támogató részére visszafizetni.

(4) A megállapodást a képviselő-testület nevében a polgármester írja alá és a jegyző ellenjegyzi. Az átadott pénzeszköz célirányos felhasználásának ellenőrzéséről, a felhasználást igazoló bizonylat-másolatok őrzéséről a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi előadói gondoskodnak a jegyző útmutatása alapján. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a tárgyévi támogatási megállapodások aláírására.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatás célirányos felhasználásáról a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig nem számol el, részére a tárgyévben és az azt követő évben további támogatás nem folyósítható, illetve a szervezet a képviselő-testületi határozat alapján a támogatási körből kizárható.

(6) A támogatással összefüggő megállapodás megkötését megelőzően, a megállapodás előkészítőjének az előirányzat-fedezetrendelkezésre állását az analitikus nyilvántartással egyeztetnie kell.

A nyilvánosság biztosítása

12.§(1)A költségvetésből támogatásban részesített kedvezményezettek nevét, a támogatás célját, összegét, valamint a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat, a támogatás értékhatárára tekintet nélkül, nyilvánosságra kell hozni a helyben szokásos módon a támogatási megállapodás megkötését követő 60 (Hatvan) napon belül.

(2) Az önkormányzat pénzeszközei felhasználásával, az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő a nettó Ötmillió Forintot elérő, vagy azt meghaladó árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonépítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadásra, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését (típusát), tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait, a szerződés értékhatárára tekintet nélkül közzé kell tenni a helyben szokásos módon a szerződés megkötésétől számított 60 napon belül.

Záró és vegyes rendelkezések

13. § (1) A 2020. évi költségvetés végrehajtására az e Rendeletben nem szabályozott kérdésekben az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet előírásai az irányadók.

(2) Jelen Rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit azonban a 2020. költségvetési évre, 2020. január 01. napjától alkalmazni kell.

Botykapeterd, 2020. február 27.

Gellér Jánosné Dr. Ratkovics Ágnes

polgármester aljegyző

1. melléklet

üres cím

Bevételek

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

24 430 567

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 051 760

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 578 807

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

3 257 132

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

3 257 132

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

2 544 368

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

720 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

720 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

1 760 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

64 368

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

1 463 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

1 400 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

3 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

60 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 695 067

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

23 378 733

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

23 378 733

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

23 378 733

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

55 073 800

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

51 286 578

1.1.

Személyi juttatások

10 971 661

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 558 037

1.3.

Dologi kiadások

18 021 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 875 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

16 860 880

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

265 000

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

5 000

1.18.

Tartalékok

16 590 880

1.19.

- az 1.18.-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2 810 000

2.1.

Beruházások

270 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2 540 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás, felhal.c.pénzeszközátadás áh.belülre

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

54 096 578

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túlilejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

977 222

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

977 222

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külf. kormányoknak,nemz.szerv-nek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Váltókiadások

9.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

977 222

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3+10)

55 073 800

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-22 401 511

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

22 401 511

Kiadások kormányzati funkciók szerint

Megjegyzés

2020. év

1

TÖRVÉNY SZERINTI ILLETMÉNYEK MUNKABÉREK FALUGONDNOK

2 530 000

2

EGYÉB KTGTÉRÍTÉS ERZSÉBET UTALVÁNY FALUGONDNOK

60 000

3

RUHÁZATI KTGTÉRÍTÉS FALUGONDNOK

20 000

4

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ FALUGONDNOK

450 000

5

ÜZEMANYAG FALUGONDNOK

440 000

6

ANYAGBESZERZÉS FALUGONDNOK

50 000

7

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS FALUGONDNOK (biztosítás, mosás)

250 000

8

KARBANTARTÁS FALUGONDNOK

100 000

9

EGYÉB DOLOGI KIADÁS

50 000

10

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA FALUGONDNOK

150 000

11

falugondnok összesen:

4 100 000

12

TÖRVÉNY SZERINTI ILLETMÉNYEK MUNKABÉREK KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOK

13

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZFOGLALKOZTATÁS

14

TÖRVÉNY SZERINTI ILLETMÉNYEK MUNKABÉREK KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOK

4 451 661

15

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZFOGLALKOZTATÁS

434 037

16

közfogl. összesen:

4 885 698

17

MUNKAVÉGZÉSRE IRÁNYULÓ EGYÉB JOGVISZONYBAN NEM SAJÁT DOLG. FIZ. JUTT.

110 000

18

EGYÉB KÜLSŐ SZEMÉLYI JUTTATÁS KÖZMŰVELŐDÉS

65 000

19

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ
KÖZSÉG

34 000

20

ÜZEMANYAG KÖZSÉG

400 000

21

ANYAGBESZERZÉS KÖZSÉG

650 000

22

ÁRAMSZÁMLA KÖZSÉG

50 000

23

VÍZDÍJ KÖZSÉG

30 000

24

KARBANTARTÁS KISJAVÍTÁS KÖZSÉG

340 000

25

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS KÖZSÉG

1 050 000

26

KIKÜLDETÉS KÖZSÉG

27

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZSÉG

366 000

28

EGYÉB DOLOGI KIADÁS KÖZSÉG

120 000

29

30

összesen:

3 215 000

31

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK JUTTATÁSAI

3 400 000

32

MUNKAVÉGZÉSRE IRÁNYULÓ EGYÉB JOGVISZONYBAN NEM SAJÁT DOLG. FIZ. JUTT.

125 000

33

EGYÉB KÜLSŐ SZEMÉLYI JUTTATÁS

5 000

34

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ
JOGALKOTÁS

600 000

35

IRODASZER JOGALKOTÁS

50 000

36

ANYAGBESZERZÉS JOGALKOTÁS

150 000

37

INF. SZOLG. IGÉNYBEVÉTELE

10 000

38

TELEFONSZÁMLA JOGALKOTÁS

200 000

39

ÁRAMSZÁMLA JOGALKOTÁS

120 000

40

GÁZDÍJ JOGALKOTÁS

210 000

41

VÍZDÍJ JOGALKOTÁS

30 000

42

KARBANTARTÁS KISJAVÍTÁS JOGALKOTÁS

80 000

43

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS JOGALKOTÁS

1 900 000

44

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA JOGALKOTÁS

750 000

45

EGYÉB DOLOGI KIADÁS JOGALKOTÁS

70 000

46

EGYÉB MŰK.TÁM ÁH BELÜLRE NAGYPETERDI ÖNK.

250 000

47

EGYÉB MŰK.TÁM. ISKOLA + ÓVODA GYEREKNAP

15 000

48

EGYÉB MŰK.TÁM ÁH KÍVÜLRE NEFELA

5 000

49

INGATLANOK FELÚJÍTÁSA

2 000 000

50

FEL. CÉLÚ ELŐZ. FELSZ. ÁFA

540 000

51

TARTALÉK

16 590 880

52

összesen:

27 100 880

53

EGYÉB KÜLSŐ SZEMÉLYI JUTTATÁS KÖZMŰVELŐDÉS

100 000

54

MUNKAVÉGZÉSRE IRÁNYULÓ EGYÉB JOGVISZONYBAN NEM SAJÁT DOLG. FIZ. JUTT.

105 000

55

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZMŰVELŐDÉS

40 000

56

KÖNYV VÁSÁRLÁS KÖZMŰVELŐDÉS

20 000

57

IRODASZER KÖZMŰVELŐDÉS

20 000

58

ANYAGBESZERZÉS KÖZMŰVELŐDÉS

400 000

59

ÁRAMSZÁMLA KÖZMŰVELŐDÉS

50 000

60

VÍZDÍJ KÖZMŰVELŐDÉS

10 000

61

KARBANTARTÁS KISJAVÍTÁS KÖZMŰVELŐDÉS

20 000

62

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS KÖZMŰVELŐDÉS

930 000

63

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZMŰVELŐDÉS

300 000

64

KISÉRTÉKŰ TE KÖZMŰVELŐDÉS

270 000

65

összesen:

2 265 000

66

ÜZEMANYAG KÖZTEMETŐ

10 000

67

ANYAGBESZERZÉS TEMETŐ

10 000

68

VÍZDÍJ TEMETŐ

6 000

69

KARBANTARTÁS KÖZTEMETŐ

10 000

70

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA TEMETŐ

10 000

71

összesen:

46 000

72

ÁRAMSZÁMLA KÖZVILÁGÍTÁS

600 000

73

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZVILÁGÍTÁS

165 000

74

összesen:

765 000

75

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS SZEMÉTSZÁLLÍTÁS

650 000

76

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA SZEMÉTSZÁLLÍTÁS

175 000

77

összesen:

825 000

78

HELYI MEGÁLLAPÍTÁSÚ KÖZGYÓGY

0

79

összesen:

0

80

szünidei étkezés

741 000

81

köztemetés

115 000

82

ÖNKORMÁNYZAT SAJÁT HAT.ADOTT PÉNZÜGYI ELLÁTÁS: TELEPÜLÉSI RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS

2 650 000

83

ÖNK.TERM.TÁM: közüzemi díj: 1.100.000 ft, év végi támogatások

1 110 000

84

ÜZEMELTETÉSI ANYAGOK (SZOC TÜZIFA, MIKULÁS CSOMAG)

4 675 000

85

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS

267 000

86

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA

1 336 000

87

88

összesen:

10 894 000

89

ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLI MEGELŐLEGEZÉS VISSZAFIZETÉSE

977 222

90

összesen:

977 222

91

Összesen kiadás:

55 073 800 Ft

Kiadások kormányzati funkciók szerint

1

HELYI ÖNK.MŰKÖDÉSÉNEK ÁLT.TÁMOGATÁSA

9 051 760

2

TELEPÜLÉSI ÖNK. SZOC. GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTK. FEL. TÁMOGATÁSA

13 578 807

3

TELEPÜLÉSI ÖNK.KULTÚRÁLIS FEL.TÁMOGATÁSA

1 800 000

4

állami támogatás összesen

24 430 567

5

MUNKAÜGYI KÖZPONTTÓL TÁM. KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOKRA

3 257 132

6

MUNKAÜGYI KÖZPONTTÓL TÁM. KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOKRA

7

összesen:

3 257 132

8

VAGYONI TÍPUSÓ ADÓ

720 000

9

GÉPJÁRMŰADÓ 40%

1 760 000

10

EGYÉB KÖZHATALMI BEVÉTELEK PÓTLÉK, IGAZG.SZOLG. DÍJA

64 368

11

KAMATBEVÉTELEK, EGYÉB MŰKÖDÉSI BEVÉTEL

63 000

12

összesen:

2 607 368

13

BÉRLETI DÍJ BEVÉTELEI: csárda 80.000 FT/hó, PANNON WORK ISKOLASZÖV:20.000 FT/HÓ, PANNON WORK ZRT 20.000 FT/HÓ

1 400 000

14

pénzkészlet: bérlakás: 1 031 415ft, közfogi: 2 322 118 ft, főszámla: 15 397 343 ft (MARADVÁNY)

23 378 733

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

55 073 800

2. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

1

2

3.

4.

5.

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

24 430 567

Személyi juttatások

10 971 661

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3 257 132

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 558 037

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

18 021 000

4.

Közhatalmi bevételek

2 544 368

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 875 000

5.

Működési bevételek

1 463 000

Egyéb működési célú kiadások

16 860 880

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

ebből Tartalékok

16 590 880

7.

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6..+8.+…+12.)

31 695 067

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

51 286 578

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

23 378 733

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

23 378 733

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

977 222

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21.

Értékpapírok bevételei

Váltókiadások

22.

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

23.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

24.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

23 378 733

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

977 222

25.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

55 073 800

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+23.)

52 263 800

26.

Költségvetési hiány:

19 591 511

Költségvetési többlet:

-

27.

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

2 810 000

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

270 000

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

Felújítások

2 540 000

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

2 810 000

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

2 810 000

27.

Költségvetési hiány:

2 810 000

Költségvetési többlet:

-

28.

Tárgyévi hiány:

2 810 000

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet

Beruházási kiadások előirányzata

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Kisértékű tárgyi eszköz vásárlás

270 000

2020.

270 000

ÖSSZESEN:

270 000

270 000

4. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6

Épület felújítás

2 540 000

2020.

2 540 000

ÖSSZESEN:

2 540 000

2 540 000

5. melléklet

Bevételek és kiadások előirányzatonként

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

C

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

24 430 567

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

9 051 760

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

13 578 807

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

3 257 132

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

3 257 132

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

2 544 368

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+…+4.1.3.)

720 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

720 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

1 760 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

64 368

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

1 463 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

1 400 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

3 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

60 000

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 695 067

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

23 378 733

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

23 378 733

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

23 378 733

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

55 073 800

6. melléklet

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Bevételek

Önkormányzatok működési támogatásai

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 881

2 035 876

Működési célú támogatások ÁH-on belül

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 428

271 424

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

Közhatalmi bevételek

440 500

684 368

329 000

650 000

440 500

Működési bevételek

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 917

121 913

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

23 378 733

Bevételek összesen:

25 807 958

2 429 226

2 869 726

3 113 594

2 429 226

2 758 226

2 429 226

3 079 226

2 869 726

2 429 226

2 429 226

2 429 214

Kiadások

Személyi juttatások

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 305

914 306

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 836

129 841

Dologi kiadások

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

1 501 750

Ellátottak pénzbeli juttatásai

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 917

322 913

Egyéb működési célú kiadások

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 073

1 405 077

Beruházások

270 000

Felújítások

2 540 000

Egyéb felhalmozási kiadások

Finanszírozási kiadások

977 222

Kiadások összesen:

5 251 104

4 273 881

4 273 881

4 273 881

4 273 881

7 083 881

4 273 881

4 273 881

4 273 881

4 273 881

4 273 881

4 273 887

Egyenleg

20 556 854

-1 844 655

-1 404 155

-1 160 287

-1 844 655

-4 325 655

-1 844 655

-1 194 655

-1 404 155

-1 844 655

-1 844 655

-1 844 672

7. melléklet

Működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérleg

Bevételek

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

24 430 567

25 183 028

25 958 666

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

3 257 132

3 357 452

3 460 861

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

2 544 368

2 622 735

2 703 515

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+...+4.1.3.)

720 000

747 216

775 610

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

720 000

747 216

775 610

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

1 760 000

1 826 528

1 895 936

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

64 368

66 801

69 340

5.

Működési bevételek

1 463 000

1 518 301

1 575 997

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 695 067

32 893 141

34 143 080

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

23 378 733

21 626 437

22 448 242

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

55 073 800

54 519 578

56 591 322

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

51 286 578

53 225 211

55 247 769

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

2 810 000

280 206

290 854

2.1.

Beruházások

270 000

280 206

290 854

2.2.

Felújítások

2 540 000

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

54 096 578

53 505 417

55 538 622

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

977 222

1 014 161

1 052 699

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

55 073 800

54 519 578

56 591 322

8. melléklet

Állami támogatás

megnevezés

összesen

Zöldterület kezelés

1 643 040

Közvilágítás

768 000

Közutak karbantartása

581 120

Köztemető fenntartás

100 000

Egyéb önkormányzati feladatok

5 000 000

Lakott külterülettel kapcsolatos fel.tám.

5 100

Pénzbeli szociális juttatások

12 837 807

Rászoruló gyermekek szünidei étk.tám.

741 000

jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

Polgármesteri illetmény támogatása

954 500

Könyvtár

1 800 000

összesen:

24 430 567

Pénzkészlet 2019.12.31

Főszámla

15 397 343 Ft

Bérlakás

1 031 415 Ft

Közfoglalkoztatás

2 322 118 Ft

Összesen

18 750 876 Ft