Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.28.) önkormányzati rendelete

Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 02. 29- 2021. 05. 20

Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020 (II.28.) önkormányzati rendelete

Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva Nyugotszenterzsébet Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtására vonatkozó szabályokról a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg A költségvetés bevételi és kiadási főösszegei

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

31.654.435 Ft Költségvetési bevétellel

60.797.470 Ft Költségvetési kiadással

29.143.035 Ft Költségvetési hiánnyal

Ebből:

12.702.577 Ft működési

16.440.458 Ft felhalmozási

Hiány finanszírozása:

30.200.260 Ft költségvetési maradványból

1.057.225 Ft ÁH.belüli megelőlegezés visszafizetéséből (-)

___________________________________________________

MINDÖSSZESEN

61.854.695 Ft. ÖSSZES BEVÉTELLEL

61.854.695 Ft. ÖSSZES KIADÁSSAL

állapítja meg .

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület a 30.200.260 Ft összegű előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

Költségvetési létszámkeret

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020.évi összesített létszámkeretét 22 főben állapítja meg az alábbiak szerint:

Önkormányzat: 0 fő

Közfoglalkoztatottak: éves átlag 22 fő

A költségvetés részletezése

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat nem tervez olyan fejlesztési célt, amelynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válhat szükségessé.

(2) Az önkormányzat a Gst.3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik.

(3) Az önkormányzat közvetett támogatásokat nem tervez.

(4) Az önkormányzat cél jelleggel juttatott támogatásokat nem tervez.

(5) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 3. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 4. melléklet szerint részletezi.

5. § (1) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projekteket az önkormányzat nem tervez.

(2) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételeket és kiadásokat önkormányzati szinten, az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési feladatonként a 5. melléklet szerint határozza meg.

(3) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó döntések számszerűsített hatásait éves bontásban, összesített célok szerint a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület a 2020. évet követő három év költségvetési bevételeit és kiadásait a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az önkormányzat központi forrásból származó bevételeit (nettó finanszírozásban megillető támogatásait) a rendelet 9. melléklete tartalmazza.

Általános és céltartalékok

6. § A Képviselő-testület az önkormányzat működési feladatokra tartalékot 11.177.609 Ft összegben hagy jóvá, illetve felhalmozási tartalékot nem állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetés egyensúlyban tartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az egyes feladatoknál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 2 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(6) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

8. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a költségvetés kiadási előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(5) A képviselő-testület felhatalmazása alapján történt előirányzat módosításokról és előirányzat átcsoportosításokról a polgármester a képviselő-testületet a következő költségvetési rendeletmódosításkor tájékoztatja.

(6) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(7) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 6. § szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(8) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

A gazdálkodás szabályai

9. § (1) Az önkormányzat költségvetési rendeletében jóváhagyott beruházások, felújítások lebonyolítása a közbeszerzési törvény, valamint az önkormányzat beruházási szabályzatának előírásai szerint történhet.

(2) A költségvetés folyamatos ellenőrzését, felügyeletét a képviselő-testület a féléves, és éves beszámoló keretében a rendelkezésre álló központi adatok alapján végzi.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

10. § (1) Az önkormányzat ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról független belső ellenőr útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

A be nem hajtható követelések rendezésének szabályai

11. § A rendelet 1. §-ában meghatározott önkormányzat

a.) az egységenként 100.000,- Ft-ot meg nem haladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket a hátralékos felszólítást követő nem teljesítés esetén, nyilvántartásaiból kivezetheti,

b.) az egyenként 100.000,-Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára behajtható követeléseket, a hátralékos címe szerint területileg illetékes adóhatósághoz behajtásra történt eredménytelen kimutatást követően nyilvántartásaiból kivezetheti,

c.) az egyenként 100.000,-Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket csak a képviselő-testület egyedi engedélye alapján írhatja le.

Külső szervek részére nyújtott speciális célú támogatás

12.§ (1) A költségvetés terhére az e rendelet 1. §-a hatálya alá nem tartozó személy vagy szervezet (ún. külső szervek) részére támogatás folyósítása csak az önkormányzat és a támogatott közötti támogatási megállapodás megkötését követően kerülhet sor. A támogatás folyósításának ütemezését és a részletes előírásokat a támogatási megállapodás tartalmazza.

(2) A támogatási megállapodásban intézkedni kell arról, hogy a támogatott szervezeteknek az átadott pénzeszközök célirányos felhasználásáról legkésőbb a költségvetési év december 31-ig el kell számolnia. Amennyiben a támogatás odaítélésére, illetve folyósítására november 15-ét követően kerül sor, a felhasználásról szóló számadásra ettől eltérő határidő is megállapítható.

(3) Ha az önkormányzati támogatás kedvezményezettje az átadott pénzeszközt nem rendeltetésszerűen használja fel vagy egyéb szerződésszegést követ el, úgy a kedvezményezett a támogatás teljes összegét köteles a támogató által meghatározott időpontig a támogató részére visszafizetni.

(4) A megállapodást a képviselő-testület nevében a polgármester írja alá és a jegyző ellenjegyzi. Az átadott pénzeszköz célirányos felhasználásának ellenőrzéséről, a felhasználást igazoló bizonylat-másolatok őrzéséről a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi előadói gondoskodnak a jegyző útmutatása alapján. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a tárgyévi támogatási megállapodások aláírására.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatás célirányos felhasználásáról a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig nem számol el, részére a tárgyévben és az azt követő évben további támogatás nem folyósítható, illetve a szervezet a képviselő-testületi határozat alapján a támogatási körből kizárható.

(6) A támogatással összefüggő megállapodás megkötését megelőzően, a megállapodás előkészítőjének az előirányzat-fedezetrendelkezésre állását az analitikus nyilvántartással egyeztetnie kell.

A nyilvánosság biztosítása

13. § (1) A költségvetésből támogatásban részesített kedvezményezettek nevét, a támogatás célját, összegét, valamint a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat, a támogatás értékhatárára tekintet nélkül, nyilvánosságra kell hozni a helyben szokásos módon a támogatási megállapodás megkötését követő 60 (Hatvan) napon belül.

(2) Az önkormányzat pénzeszközei felhasználásával, az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő a nettó Ötmillió Ft-ot elérő vagy azt meghaladó árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonépítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadásra, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését, tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait, a szerződés értékhatárára tekintet nélkül közzé kell tenni a helyben szokásos módon a szerződés megkötésétől számított hatvan napon belül.

Záró és vegyes rendelkezések

14. § (1) A 2020. évi költségvetés végrehajtására az e Rendeletben nem szabályozott kérdésekben az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet előírásai az irányadók.

(2) Jelen Rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban a 2020. költségvetési évre, 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

2020. évi költségvetés összevont mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

26 430 630

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

10 451 110

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 179 520

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1.5.

Működési célú központosított előirányzatok

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

4 222 805

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

4 222 805

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

881 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

608 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

608 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

253 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

20 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

120 000

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

120 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 654 435

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

30 200 260

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

30 200 260

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

30 200 260

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

61 854 695

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

44 357 012

1.1.

Személyi juttatások

9 318 758

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 185 529

1.3.

Dologi kiadások

9 700 116

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 718 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

11 434 609

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

257 000

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

11 177 609

1.19.

- az 1.18.-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

16 440 458

2.1.

Beruházások

2 199 588

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

13 991 387

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

249 483

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás, felhal.c.pénzeszközátadás áh.belülre

249 483

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

60 797 470

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túlilejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

1 057 225

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 057 225

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külf. kormányoknak,nemz.szerv-nek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Váltókiadások

9.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 057 225

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3+10)

61 854 695

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-29 143 035

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

29 143 035

Megjegyzés

2020. év

VÁLASZTOTT TISZTSÉGVISELŐK JUTTATÁSAI

3 093 000,00 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ
JOGALKOTÁS

535 000,00 Ft

IRODASZER JOGALKOTÁS

48 000,00 Ft

ANYAGBESZERZÉS JOGALKOTÁS

20 000,00 Ft

TELEFONSZÁMLA JOGALKOTÁS

300 000,00 Ft

INTERNET SZABADSÁG UTCA 26.

0,00 Ft

ÁRAMSZÁMLA JOGALKOTÁS

40 000,00 Ft

VÍZDÍJ JOGALKOTÁS

15 000,00 Ft

KARBANTARTÁS KISJAVÍTÁS JOGALKOTÁS

5 000,00 Ft

SZAKMAI TEVÉKENYSÉGET SEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁS EPER PROGRAM ÉVES DÍJA

66 000,00 Ft

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS JOGALKOTÁS

700 000,00 Ft

SZIGETVÁRI KÓRHÁZ ÜGYELETI DÍJ 36720.-FT/HÓ

441 000,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA JOGALKOTÁS

150 000,00 Ft

EGYÉB DOLOGI KIADÁS JOGALKOTÁS

15 000,00 Ft

EGYÉB MŰK.TÁM ÁH BELÜLRE DÉL-ZSELIC, SZINEGIA,FIREBALL

57 000,00 Ft

EGYÉB MŰK.TÁM. ISKOLA + ÓVODA GYEREKNAP 082092-re anyagbeszerzésre

20 000,00 Ft

szolgáltatás nefela

5 000,00 Ft

TARTALÉK

11 177 609,00 Ft

ÜZEMANYAG KÖZTEMETŐ

20 000,00 Ft

ÁRAMSZÁMLA KÖZTEMETŐ

3 000,00 Ft

VÍZDÍJ TEMETŐ

22 000,00 Ft

KARBANTARTÁS KÖZTEMETŐ

5 000,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA TEMETŐ

13 500,00 Ft

ÁLLAMHÁZTARTÁSON BELÜLI MEGELŐLEGEZÉS VISSZAFIZETÉSE

1 057 225,00 Ft

TÖRVÉNY SZERINTI ILLETMÉNYEK MUNKABÉREK KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOK

5 659 758,00 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZFOGLALKOZTATÁS

549 529,00 Ft

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS
SZEMÉTSZÁLLÍTÁS

758 096,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA SZEMÉTSZÁLLÍTÁS

273 000,00 Ft

ÁRAMSZÁMLA
KÖZVILÁGÍTÁS

671 000,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZVILÁGÍTÁS

181 000,00 Ft

EGYÉB KÜLSŐ SZEMÉLYI JUTTATÁS (GYERMEKKISÉRŐ) 28902.-FT/HÓ 9 HÓRA

261 000,00 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ
JOGALKOTÁS

41 000,00 Ft

ÜZEMANYAG KÖZSÉG

600 000,00 Ft

ANYAGBESZERZÉS
KÖZSÉG

150 000,00 Ft

ÁRAMSZÁMLA KÖZSÉG

150 000,00 Ft

VÍZDÍJ KÖZSÉG

30 000,00 Ft

KARBANTARTÁS KISJAVÍTÁS
KÖZSÉG

50 000,00 Ft

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS (biztosítás is, kártyadíj) SZIGET-MELOR 1000 e, gyöngyszem agro 87 e
KÖZSÉG

1 287 000,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZSÉG

594 000,00 Ft

Helyi önkormányzatnak felhalmozási c. pénzeszk.átadás köh felújításához

249 483,00 Ft

helyi önkormányzatnak működési c. pénzeszköz átadás védőnői fin. (70.900.-ft 2019. évi)

200 000,00 Ft

ingatlanok felújítása (orvosi rendelő pályázat)

11 016 840,00 Ft

beruházási kiadások (orvosi rendelő eszközbeszerzés)

1 519 361,00 Ft

beruházási kiadások áfa (orvosi rendelő eszközbesz.)

410 227,00 Ft

ingatlanok felújítása áfa(orvosi rendelő pályázat)

2 974 547,00 Ft

KÖNYV VÁSÁRLÁS KÖZMŰVELŐDÉS

60 000,00 Ft

EGYÉB KÜLSŐ SZEMÉLYI JUTTATÁS KÖZMŰVELŐDÉS

305 000,00 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZMŰVELŐDÉS

60 000,00 Ft

ANYAGBESZERZÉS
KÖZMŰVELŐDÉS

410 000,00 Ft

ÁRAMSZÁMLA KÖZMŰVELŐDÉS

22 000,00 Ft

EGYÉB SZOLGÁLTATÁS KÖZMŰVELŐDÉS

400 000,00 Ft

beruházási áfa közművelődés

58 000,00 Ft

MŰKÖDÉSI CÉLÚ ELŐZETESEN FELSZÁMÍTOTT ÁFA KÖZMŰVELŐDÉS

253 000,00 Ft

KISÉRTÉKŰ TE KÖZMŰVELŐDÉS

212 000,00 Ft

HELYI MEGÁLLAPÍTÁSÚ KÖZGYÓGY

0,00 Ft

köztemetés

0,00 Ft

FIRE BALL szociálisból

461 000,00 Ft

szünidei étkezés

779 150,00 Ft

szünidei étkezés áfa

210 370,00 Ft

ÖNK.TERM.TÁM: közüzemi díj: 2500e, mikulás 160e, év végi támogatások, óvodakedzési 120 e-, rendkívüli támog.902 e, szoceg 744 e, maradék 8076 e

11 758 000,00 Ft

egyéb szolgáltatás-tüzifa fuvar

372 000,00 Ft

áfa, tüzifa fuvar

100 000,00 Ft

EGYÉB TÁM. ARANY J ÖSZTÖNDÍJ 110 e, tanulmányi támog 70 e ft/félév/fő 700e bursa 150 e

960 000,00 Ft

KIADÁSOK ÖSSZESEN

61 854 695,00 Ft

Megjegyzés

2020. ÉV

HELYI ÖNK.MŰKÖDÉSÉNEK ÁLT.TÁMOGATÁSA

10 451 110,00 Ft

TELEPÜLÉSI ÖNK. SZOC. GYERMEKJÓLÉTI ÉS GYERMEKÉTK. FEL. TÁMOGATÁSA

13 190 000,00 Ft

szünidei étkezés

989 520,00 Ft

TELEPÜLÉSI ÖNK.KULTÚRÁLIS FEL.TÁMOGATÁSA

1 800 000,00 Ft

MARADVÁNY: pénzkészletotp 12.31.:6.806.835.-közfo.:3.818.610.- bérlakás:16.870.987.- környvéd.:348.864.-

30 200 260,00 Ft

MUNKAÜGYI KÖZPONTTÓL TÁM. KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAMOKRA

4 222 805,00 Ft

BÉRLETI DÍJ

120 000,00 Ft

VAGYONI TIPUSÚ ADÓK

608 000,00 Ft

GÉPJÁRMŰADÓ 40%

253 000,00 Ft

EGYÉB KÖZHATALMI BEVÉTELEK PÓTLÉK, IGAZG.SZOLG. DÍJA

20 000,00 Ft

KAMATBEVÉTELEK

0,00 Ft

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

61 854 695,00 Ft

2. melléklet

Működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

2

3.

4.

5.

Önkormányzatok működési támogatásai

26 430 630

Személyi juttatások

9 318 758

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

4 222 805

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 185 529

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

9 700 116

Közhatalmi bevételek

881 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 718 000

Működési bevételek

120 000

Egyéb működési célú kiadások

11 434 609

Működési célú átvett pénzeszközök

ebből Tartalékok

11 177 609

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6..+8.+…+12.)

31 654 435

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

44 357 012

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

30 200 260

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

30 200 260

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

1 057 225

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Értékpapírok bevételei

Váltókiadások

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

30 200 260

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

1 057 225

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

61 854 695

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+23.)

45 414 237

Költségvetési hiány:

12 702 577

Költségvetési többlet:

-

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

16 440 458

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

2

3

4

5

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

2 199 588

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

13 991 387

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

249 483

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Tartalékok

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

16 440 458

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Értékpapírok kibocsátása

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

16 440 458

Költségvetési hiány:

16 440 458

Költségvetési többlet:

-

Tárgyévi hiány:

16 440 458

Tárgyévi többlet:

-

3. melléklet

Beruházási kiadások

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Kisértékű tárgyi eszköz vásárlás

270 000

2020.

270 000

Magyar Falu Program orvosi rendelő eszközbeszerzés

1 929 588

2020.

1 929 588

ÖSSZESEN:

2 199 588

2 199 588

4. melléklet

Felújítási kiadások

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6

Magyar Falu Program orvosi rendelő felújítása

27 982 774

2019.

27 982 774

13 991 387

ÖSSZESEN:

27 982 774

27 982 774

13 991 387

5. melléklet

Bevételek és kiadások előirányzatonként

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

B

C

Bevételek

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

26 430 630

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

10 451 110

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

14 179 520

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

Elszámolásból származó bevételek

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

4 222 805

Elvonások és befizetések bevételei

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

Egyéb működési célú támogatások bevételei

4 222 805

2.5.-ből EU-s támogatás

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.5.-ből EU-s támogatás

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

881 000

Helyi adók (4.1.1.+…+4.1.3.)

608 000

- Vagyoni típusú adók

608 000

- Termékek és szolgáltatások adói

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

Gépjárműadó

253 000

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Egyéb közhatalmi bevételek

20 000

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

120 000

Készletértékesítés ellenértéke

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások értéke

Tulajdonosi bevételek

120 000

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

Egyéb működési bevételek

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 654 435

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

30 200 260

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

30 200 260

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

Államháztartáson belüli megelőlegezések

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Betétek megszüntetése

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Külföldi értékpapírok kibocsátása

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

30 200 260

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

61 854 695

Kiadások

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

44 357 012

Személyi juttatások

9 318 758

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 185 529

Dologi kiadások

9 700 116

Ellátottak pénzbeli juttatásai

12 718 000

Egyéb működési célú kiadások

11 434 609

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

- Elvonások és befizetések

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

257 000

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

- Árkiegészítések, ártámogatások

- Kamattámogatások

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

Tartalékok

11 177 609

az 1.18-ból: - Általános tartalék

11 177 609

- Céltartalék

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

16 440 458

Beruházások

2 199 588

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felújítások

13 991 387

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

Egyéb felhalmozási kiadások

249 483

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

- Lakástámogatás, felhalm.c.pénzeszk.átadás áh.belülre

249 483

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

60 797 470

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

Kincstárjegyek beváltása

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

Belföldi kötvények beváltása

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

1 057 225

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

1 057 225

Központi, irányító szervi támogatás

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Pénzügyi lízing kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

Külföldi értékpapírok beváltása

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

Váltókiadások

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

1 057 225

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

61 854 695

22

22

6. melléklet

Több éves kihatással járó döntések

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2020 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2020.

2021.

2022.

2022.után

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

Szociális földprogram

0

Szociális tüzifa

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

Falubusz vásárláshoz felvett hitel visszafizetése

............................

Beruházási kiadások beruházásonként

Felújítási kiadások felújításonként

13 991 387

13 991 387

27 982 774

Magyar Falu Program orvosi rendelő felújítása

2019

13 991 387

13 991 387

27 982 774

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

Összesen (1+4+7+9+11)

13 991 387

13 991 387

27 982 774

7. melléklet

Előirányzat felhasználási terv

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

Bevételek

Önkormányzatok működési támogatásai

2 202 553

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

1 827 201

5 956 068

26 430 630

Működési célú támogatások ÁH-on belül

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 900

351 905

4 222 805

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

Közhatalmi bevételek

440 500

440 500

881 000

Működési bevételek

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

10 000

120 000

Felhalmozási bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

30 200 260

30 200 260

Bevételek összesen:

32 764 713

2 189 101

2 629 601

2 189 101

2 189 101

2 189 101

2 189 101

2 189 101

2 629 601

2 189 101

2 189 101

6 317 972

61 854 695

Kiadások

Személyi juttatások

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 563

776 565

9 318 758

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 794

98 795

1 185 529

Dologi kiadások

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

808 343

9 700 116

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 833

1 059 837

12 718 000

Egyéb működési célú kiadások

952 884

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 882

952 905

11 434 609

Beruházások

270 000

1 929 588

2 199 588

Felújítások

13 991 387

13 991 387

Egyéb felhalmozási kiadások

249 483

249 483

Finanszírozási kiadások

1 057 225

1 057 225

Kiadások összesen:

5 003 126

3 696 415

3 696 415

3 696 415

17 687 802

3 966 415

5 626 003

3 696 415

3 696 415

3 696 415

3 696 415

3 696 444

61 854 695

Egyenleg

27 761 587

-1 507 314

-1 066 814

-1 507 314

-15 498 701

-1 777 314

-3 436 902

-1 507 314

-1 066 814

-1 507 314

-1 507 314

2 621 528

8. melléklet

Működési és felhalmozási kiadások három éves alakulása

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

26 430 630

27 244 693

28 083 830

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

4 222 805

4 352 867

4 486 936

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

881 000

908 135

936 105

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+...+4.1.3.)

608 000

630 982

654 960

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

608 000

630 982

654 960

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

253 000

262 563

272 541

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

20 000

20 756

21 545

5.

Működési bevételek

120 000

124 536

129 268

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

31 654 435

32 850 973

34 099 310

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

30 200 260

14 279 923

14 822 560

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

61 854 695

47 130 895

48 921 869

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

44 357 012

46 033 707

47 782 988

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

16 440 458

2.1.

Beruházások

2 199 588

2.2.

Felújítások

13 991 387

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

249 483

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

60 797 470

46 033 707

47 782 988

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 057 225

1 097 188

1 138 881

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

61 854 695

47 130 895

48 921 869

9. melléklet

Állami támogatás

megnevezés

összesen

Zöldterület kezelés

1 171 800

Közvilágítás

2 656 000

Közutak karbantartása

494 860

Köztemető fenntartás

100 000

Egyéb önkormányzati feladatok

5 000 000

Lakott külterülettel kapcsolatos fel.tám.

73 950

Pénzbeli szociális juttatások

13 190 000

Rászoruló gyermekek szünidei étk.tám.

989 520

jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

Polgármesteri illetmény támogatása

954 500

Könyvtár

1 800 000

Összesen:

26 430 630