Rózsafa Község Önkormányzat képviselő testületének 22/2015 (XI.30..)

A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKVÉDELEM HELYI RENDSZERÉRŐL SZÓLÓ 3/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL

Hatályos: 2015. 11. 30- 2015. 11. 29

Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testületének

22/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete


A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL ÉS A GYERMEKVÉDELEM HELYI RENDSZERÉRŐL SZÓLÓ 3/2015. (II.27.)  ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL


Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális ellátásokról és a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


  1. §


Az alaprendelet 14. §-a a következők szerint módosul:

„Tanulmányi eredményt ösztönző támogatás

14. §

(1) Tanulmányi eredményt ösztönző támogatásra jogosult minden olyan, a szociális rendelet hatálya alá tartozó nappali tagozatos középiskolás, aki középiskolai (szakiskolai, szakközépiskolai, gimnáziumi) tanulmányokat folytat, tanulói jogviszonya fennáll, a kérelem benyújtását megelőző félévi vagy év végi tanulmányi átlaga legalább 3,60 és a tanuló keresőtevékenységet nem folytat.

(2) A támogatás öt egymást követő hónapra (szeptembertől januárig, illetve februártól júniusig) kerül megállapításra az azt megelőző év végi vagy félévi tanulmányi átlag alapján.

(3) A támogatás iránti kérelmet a gyermek törvényes képviselőjének a Hivatalban az erre rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtania szeptember, illetve február hónapban. A kérelemhez csatolni szükséges a kérelem benyújtását megelőző és az azt megelőző félévi vagy év végi tanulmányi eredményt tartalmazó bizonyítvány másolatát.

(4) A támogatás mértéke legalább 3,60 tanulmányi átlag esetén havonta 4000,- (Négyezer) forint, legalább 4,50 tanulmányi átlag esetén havonta 6000,- (Hatezer) forint.

(5) A tanuló további alkalommal akkor jogosult támogatásra, ha a megelőző félévi vagy év végi tanulmányi átlagához képest tanulmányi eredménye nem változott vagy javult.

(6) A támogatásra nem jogosult:

a) az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő és az önkormányzattól pénzbeli támogatásban részesülő tanuló akkor, ha a tanulmányi átlaga nem éri el a 4,50-t,

b) az évismétlő középiskolás.

(7) A támogatás összege havonta kerül kifizetésre.

(8) A támogatás elbírálásával kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület átruházza a polgármesterre.”


  1. §


Az alaprendelet 18/A. §. (6) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

„(6) A szociális célú tűzifa szétosztásról a képviselő-testület gondoskodik.”


  1. §


(1) A rendelet 1. §-a visszamenőlegesen 2015. szeptember 1. napjával lép hatályba. Rendelkezéseit a 2015. szeptember 1. napjától benyújtott kérelmekre is alkalmazni ki.

(2) A rendelet 2. §-a a rendelet kihirdetésének napján lép hatályba.


Rózsafa, 2015. november 18.


         Bogdán László                                                                          dr. Borsos Kinga

          polgármester                                                                                    jegyző


Kihirdetési záradék:


Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2015. (XI.30.) önkormányzati rendeletét a szociális ellátásokról és a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról 2015. november 30-án a helyben szokásos módon kihirdettem.

                                           

                                                                                              dr. Borsos Kinga

                                                                                                      jegyző