Rózsafa Község Önkormányzat képviselő testületének 1/2020 (II.28..)

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 05. 14

Rózsafa Község Önkormányzat képviselő testületének 1/2020 (II.28..)

Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2020. (II.28.) önkormányzati rendelete Rózsafa Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

2021.05.14.

Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva Rózsafa Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtására vonatkozó szabályokról a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

A költségvetés bevételi és kiadási főösszegei

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

a) 71.934.591,-Ft költségvetési bevétellel
b) 198.549.746,-Ft költségvetési kiadással
c) 126.615.138,-Ft költségvetési hiánnyal, ebből
ca) 81.787.092,-Ft működési hiány
cb) 44.828.046,-Ft felhalmozási hiány
d) hiány finanszírozása 126.473.991,-Ft belső finanszírozási maradványból, 983.288,-FT államháztartáson belüli megelőlegezésből, 842.141,-Ft államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetéséből
e) mindösszesen 199.391.870,-Ft összes bevétellel és 199.391.870,-Ft összes kiadással állapítja meg.
(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.
(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2. melléklet szerint állapítja meg.
(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.
(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület a 128.756.600 Ft összegű előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

Költségvetési létszámkeret

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020.évi összesített létszámkeretét 17 főben állapítja meg az alábbiak szerint Önkormányzat: 2 fő, Közfoglalkoztatottak: éves átlag 15 fő.

A költségvetés részletezése

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat nem tervez olyan fejlesztési célt, amelynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válhat szükségessé.

(2) Az önkormányzat a Gst.3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik.

(3) Az önkormányzat közvetett támogatásokat nem tervez.

(4) Az önkormányzat cél jelleggel juttatott támogatásokat nem tervez.

(5) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 3. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 4. melléklet szerint részletezi.

5. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételeket és kiadásokat önkormányzati szinten, az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési feladatonként a 5. melléklet szerint határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó döntések számszerűsített hatásait éves bontásban, összesített célok szerint a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a 2020. évet követő három év költségvetési bevételeit és kiadásait a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projekteket a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az önkormányzat központi forrásból származó bevételeit, nettó finanszírozásban megillető támogatásait a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

Általános és céltartalékok

6. § A Képviselő-testület az önkormányzat működési feladatokra tartalékot 13.933.956 Ft összegben hagy jóvá, illetve felhalmozási tartalékot nem állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetés egyensúlyban tartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az egyes feladatoknál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 2 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(6) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

8. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a költségvetés kiadási előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(5) A képviselő-testület felhatalmazása alapján történt előirányzat módosításokról és előirányzat átcsoportosításokról a polgármester a képviselő-testületet a következő költségvetési rendeletmódosításkor tájékoztatja.

(6) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(7) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 6. § szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(8) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

A gazdálkodás szabályai

9. § (1) Az önkormányzat költségvetési rendeletében jóváhagyott beruházások, felújítások lebonyolítása a közbeszerzési törvény, valamint az önkormányzat beruházási szabályzatának előírásai szerint történhet.

(2) A költségvetés folyamatos ellenőrzését, felügyeletét a képviselő-testület a féléves, és éves beszámoló keretében a rendelkezésre álló központi adatok alapján végzi.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

10. § (1) Az önkormányzat ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról független belső ellenőr útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

A be nem hajtható követelések rendezésének szabályai

11. § A rendelet 1. §-ában meghatározott önkormányzat

a.) az egységenként 100.000,- Ft-ot meg nem haladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket a hátralékos felszólítást követő nem teljesítés esetén, nyilvántartásaiból kivezetheti,
b.) az egyenként 100.000,- Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára behajtható követeléseket, a hátralékos címe szerint területileg illetékes adóhatósághoz behajtásra történt eredménytelen kimutatást követően nyilvántartásaiból kivezetheti,
c.) az egyenként 100.000,- Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket csak a képviselő-testület egyedi engedélye alapján írhatja le.

Külső szervek részére nyújtott speciális célú támogatás

12. § (1) A költségvetés terhére az e rendelet 1. §-a hatálya alá nem tartozó személy vagy szervezet (ún. külső szervek) részére támogatás folyósítása csak az önkormányzat és a támogatott közötti támogatási megállapodás megkötését követően kerülhet sor. A támogatás folyósításának ütemezését és a részletes előírásokat a támogatási megállapodás tartalmazza.

(2) A támogatási megállapodásban intézkedni kell arról, hogy a támogatott szervezeteknek az átadott pénzeszközök célirányos felhasználásáról legkésőbb a költségvetési év december 31-ig el kell számolnia. Amennyiben a támogatás odaítélésére, illetve folyósítására november 15-ét követően kerül sor, a felhasználásról szóló számadásra ettől eltérő határidő is megállapítható.

(3) Ha az önkormányzati támogatás kedvezményezettje az átadott pénzeszközt nem rendeltetésszerűen használja fel vagy egyéb szerződésszegést követ el, úgy a kedvezményezett a támogatás teljes összegét köteles a támogató által meghatározott időpontig a támogató részére visszafizetni.

(4) A megállapodást a képviselő-testület nevében a polgármester írja alá és a jegyző ellenjegyzi. Az átadott pénzeszköz célirányos felhasználásának ellenőrzéséről, a felhasználást igazoló bizonylat-másolatok őrzéséről a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi előadói gondoskodnak a jegyző útmutatása alapján. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a tárgyévi támogatási megállapodások aláírására.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatás célirányos felhasználásáról a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig nem számol el, részére a tárgyévben és az azt követő évben további támogatás nem folyósítható, illetve a szervezet a képviselő-testületi határozat alapján a támogatási körből kizárható.

(6) A támogatással összefüggő megállapodás megkötését megelőzően, a megállapodás előkészítőjének az előirányzat-fedezetrendelkezésre állását az analitikus nyilvántartással egyeztetnie kell.

A nyilvánosság biztosítása

13. § (1) A költségvetésből támogatásban részesített kedvezményezettek nevét, a támogatás célját, összegét, valamint a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat, a támogatás értékhatárára tekintet nélkül, nyilvánosságra kell hozni a helyben szokásos módon a támogatási megállapodás megkötését követő 60 (Hatvan) napon belül.

(2) Az önkormányzat pénzeszközei felhasználásával, az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő a nettó Ötmillió Ft-ot elérő vagy azt meghaladó árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonépítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadásra, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését, tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait, a szerződés értékhatárára tekintet nélkül közzé kell tenni a helyben szokásos módon a szerződés megkötésétől számított hatvan napon belül.

Záró és vegyes rendelkezések

14. § (1) A 2020. évi költségvetés végrehajtására az e Rendeletben nem szabályozott kérdésekben az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet előírásai az irányadók.

(2) Jelen Rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban a 2020. költségvetési évre, 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

2020. évi költségvetés összevont mérlege

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi előirányzat

2020.év mód.

1

2

3

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

21 053 522

24 168 653

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

7 518 018

7 518 018

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 735 504

12 249 797

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

2 000 000

1.5.

Elszámolásból származó bevételek

3 078

1.6.

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

2 397 760

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

915 176

21 605 858

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

915 176

21 605 858

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

7 698 350

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

7 698 350

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

13 600 000

14 626 044

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

9 350 000

11 603 069

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

350 000

296 898

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

9 000 000

11 306 171

4.2.

Gépjárműadó

1 200 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 050 000

3 022 975

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 305 002

3 667 686

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

2 200 000

3 449 870

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

50 000

4 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5 000

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

130 000

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 002

83 777

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

258 000

168 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

258 000

168 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 131 700

71 934 591

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

128 756 600

126 473 991

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

128 756 600

126 473 991

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

983 288

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

983 288

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

128 756 600

127 457 279

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

166 888 300

199 391 870


2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

1

2

3

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

49 611 815

146 023 333

1.1.

Személyi juttatások

10 518 816

22 828 901

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

2 689 842

1.3.

Dologi kiadások

20 553 509

36 754 130

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 764 000

2 299 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

255 000

578 692

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

257 547

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

250 000

208 715

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

80 000

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

5 000

32 430

1.18.

Tartalékok

13 933 956

80 872 768

1.19.

- az 1.18.-ból: - Általános tartalék

13 933 956

80 872 768

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

116 434 344

52 526 396

2.1.

Beruházások

270 000

5 414 387

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 164 344

47 112 009

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 046 159

198 549 729

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túlilejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

842 141

842 141

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

842 141

842 141

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külf. kormányoknak,nemz.szerv-nek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Váltókiadások

9.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

842 141

842 141

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3+10)

166 888 300

199 391 870

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-127 914 459

-126 615 138

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

127 914 459

126 615 138

2. melléklet

Működési célú bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

2

3.

3.

4.

5.

5.

Önkormányzatok működési támogatásai

21 053 522

24 168 653

Személyi juttatások

10 518 816

22 828 901

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

915 176

21 605 858

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

2 689 842

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

20 553 509

36 754 130

Közhatalmi bevételek

13 600 000

14 626 044

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 764 000

2 299 000

Működési bevételek

2 305 002

3 667 686

Egyéb működési célú kiadások

255 000

578 692

Működési célú átvett pénzeszközök

258 000

168 000

ebből Tartalékok

13 933 956

80 872 768

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6..+8.+…+12.)

38 131 700

64 236 241

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

35 677 859

146 023 333

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

128 756 600

127 457 279

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

128 756 600

126 473 991

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek(áh.belüli megelőlegezés)

983 288

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

842 141

842 141

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Értékpapírok bevételei

Váltókiadások

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

128 756 600

127 457 279

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

842 141

842 141

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

166 888 300

191 693 520

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+23.)

36 520 000

146 865 474

Költségvetési hiány:

-

81 787 092

Költségvetési többlet:

2 453 841

-

Tárgyévi hiány:

-

-

Tárgyévi többlet:

130 368 300

44 828 046

3. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

2

3

3

4

5

5

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

7 698 350

Beruházások

270 000

5 414 387

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

116 164 344

47 112 009

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Tartalékok

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

7 698 350

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

116 434 344

52 526 396

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Értékpapírok kibocsátása

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

7 698 350

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

116 434 344

52 526 396

Költségvetési hiány:

116 434 344

44 828 046

Költségvetési többlet:

-

-

Tárgyévi hiány:

116 434 344

44 828 046

Tárgyévi többlet:

-

-

4. melléklet

Működési bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

2

3.

4.

5.

Önkormányzatok működési támogatásai

21 053 522

Személyi juttatások

10 518 816

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

915 176

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

20 263 509

Közhatalmi bevételek

13 600 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 054 000

Működési bevételek

2 305 002

Egyéb működési célú kiadások

14 188 956

Működési célú átvett pénzeszközök

258 000

ebből Tartalékok

13 933 956

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6..+8.+…+12.)

38 131 700

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

49 611 815

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

128 756 600

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

128 756 600

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

842 141

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Értékpapírok bevételei

Váltókiadások

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

128 756 600

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

842 141

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

166 888 300

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+23.)

50 453 956

Költségvetési hiány:

11 480 115

Költségvetési többlet:

-

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

116 434 344

5. melléklet

Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

Megnevezés

2020. ÉVI EREDETI ELŐIRÁNYZAT

2020. ÉVI MÓD.

2

3

3

4

5

5

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

7 698 350

Beruházások

270 000

5 414 387

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

116 164 344

47 112 009

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Tartalékok

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

7 698 350

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

116 434 344

52 526 396

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Értékpapírok kibocsátása

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

7 698 350

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

116 434 344

52 526 396

Költségvetési hiány:

116 434 344

44 828 046

Költségvetési többlet:

-

-

Tárgyévi hiány:

116 434 344

44 828 046

Tárgyévi többlet:

-

-

6. melléklet

Beruházási kiadások előirányzata

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi eredeti előirányzat

2020. mód. Előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

LEN 81W1001DHV/R332 NOTEBOOK 14,6" 16,7"

169 999

2020

169 999

169 999

KAMERARENDSZER KIÉPÍTÉSE TARTÓSÍTÓÜZEM

674 180

2020

674 180

270 000

674 180

NIKON FÉNYKÉPEZŐGÉP

159 990

2020

159 990

159 990

KAPA, GEREBÉLYE, TALICSKA

404 826

2020

404 826

404 826

ÖNTÖZŐ RENDSZER

152 400

2020

152 400

152 400

FÉM POLC

116 399

2020

116 399

116 399

TARTÁLY ÖNTÖZÉSHEZ

40 000

2020

40 000

40 000

SAVANYÚSÁG SZELETELŐ GÉP

878 586

2020

878 586

878 586

IRODASZÉK BILLUM FEKETE

18 500

2020

18 500

18 500

SIGMA PU BŐR VEZETŐI SZÉK

23 900

2020

23 900

23 900

IRATMEGSEMMISÍTŐ

47 078

2020

47 078

47 078

HULLADÉK TÁROLÓ 240l

14 300

2020

14 300

14 300

HIELESÍTETT BOLTI MÉRLEG

34 925

2020

34 925

34 925

FÓLIAHEGESZTŐ

120 015

2020

120 015

120 015

PADLÓ VENTILÁTOR

9 090

2020

9 090

9 090

VIZELETANALIZÁLÓ

220 000

2020

220 000

220 000

VIZSGÁLÓÁGY

82 550

2020

82 550

82 550

IRODAI GURULÓS SZÉK 3 DB

228 600

2020

228 600

228 600

PAPÍRLEPEDŐ-TARTÓ (FÉM)

7 620

2020

7 620

7 620

KÉTLÉPCSŐS ZSÁMOLY

25 400

2020

25 400

25 400

VIZSGÁLÓ LÁMPA

101 600

2020

101 600

101 600

PARAVÁN HÁROM ELEMES

91 440

2020

91 440

91 440

KETTESY FÉLE VIZSGÁLÓLÁMPA

95 250

2020

95 250

95 250

VÁRÓTERMI PAD 2 DB

256 540

2020

256 540

256 540

SZEMÉLYI MÉRLEG

44 450

2020

44 450

44 450

CSECSEMŐ MÉRLEG

50 800

2020

50 800

50 800

MAGASSÁGMÉRŐ FALRA SZERELHETŐ

6 350

2020

6 350

6 350

MÉRŐSZALAG

5 080

2020

5 080

5 080

PHONENDOSCOPE

50 800

2020

50 800

50 800

VÉRNYOMÁSMÉRŐ

25 400

2020

25 400

25 400

VÉRNYOMÁSMÉRŐ GYERMEK

12 700

2020

12 700

12 700

EXTRA MÉRETŰ MANDZSETTA

10 160

2020

10 160

10 160

PULZIXIMETER

44 450

2020

44 450

44 450

VÉRCUKORMÉRŐ

12 700

2020

12 700

12 700

OTOSCOPE

38 100

2020

38 100

38 100

PUPILLALÁMPA

6 350

2020

6 350

6 350

HŐMÉRŐ

2 540

2020

2 540

2 540

SEBÉSZETI CSIPESZEK

2 540

2020

2 540

2 540

SEBÉSZETI OLLÓK

2 540

2020

2 540

2 540

KÉTAJTÓS ZÁRHATÓ POLCOS SZEKRÉNY

134 620

2020

134 620

134 620

EGYAJTÓS ÜVEGES ZÁRHATÓ SZEKRÉNY

109 220

2020

109 220

109 220

KOMÓD

88 900

2020

88 900

88 900

FALREASZERELHETŐ SZEKRÉNY

68 580

2020

68 580

68 580

PÓLYÁZÓ 2 DB

195 580

2020

195 580

195 580

ÍRÓASZTAL

116 840

2020

116 840

116 840

3 SZEMÉLYES MŰBŐR KANAPÉ

145 000

2020

145 000

145 000

SMART KONVEKTOR

25 000

2020

25 000

25 000

GREE KLÍMA

235 500

2020

235 500

235 500

VÍZFORRALÓ

6 999

2020

6 999

6 999

ÖSSZESEN:

5 414 387

5 414 387

270 000

5 414 387

7. melléklet

Felújítási kiadások

Felújítás megnevezése

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi eredeti előirányzat

2020. évi mód. Előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

3

4

5

6

ENERGETIKAI KORSZ.-TOP 3.2.1-16-BA1-2017/0024

2019-2020-2021

2 934 843

63 430 469

2 934 843

POLGÁRMESTERI HIVATAL FELÚJÍTÁSA (MFP-HPH/2019)

2019-2020

13 936 038

24 383 702

13 936 038

ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONÚ UTAK FELÚJÍTÁSA (MFP-ÖTU/2019)

2019-2020

19 447 168

19 447 168

19 447 168

ÓVODA UDVAR FELÚJÍTÁSA (MFP-OUF/2019 )

2019-2020

5 070 956

4 074 206

5 965 161

ÖNKORMÁNYZATI JÁRDAÉPÍTÉS/FELÚJÍTÁS (5MFP-BJA/2020)

2020

4 828 799

4 828 799

4 828 799

ÖSSZESEN:

46 217 804

116 164 344

47 112 009

8. melléklet

Bevételek és kiadások előirányzatonként

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

EREDETI ELŐIRÁNYZAT

MÓD. ELŐIRÁNYZAT

B

C

D

Bevételek

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

21 053 522

24 168 653

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

7 518 018

7 518 018

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 735 504

12 249 797

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

2 000 000

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

2 397 760

Elszámolásból származó bevételek

3 078

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

915 176

21 605 858

Elvonások és befizetések bevételei

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

Egyéb működési célú támogatások bevételei

915 176

21 605 858

2.5.-ből EU-s támogatás

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

7 698 350

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

7 698 350

3.5.-ből EU-s támogatás

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

13 600 000

14 626 044

Helyi adók (4.1.1.+…+4.1.3.)

9 350 000

11 603 069

- Vagyoni típusú adók

350 000

296 898

- Termékek és szolgáltatások adói

9 000 000

11 306 171

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

Gépjárműadó

1 200 000

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Egyéb közhatalmi bevételek

3 050 000

3 022 975

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 305 002

3 667 686

Készletértékesítés ellenértéke

2 200 000

3 449 870

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások értéke

Tulajdonosi bevételek

50 000

4 000

Ellátási díjak

Kiszámlázott általános forgalmi adó

Általános forgalmi adó visszatérítése

Kamatbevételek

5 000

39

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

Biztosító által fizetett kártérítés

130 000

Egyéb működési bevételek

50 002

83 777

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

Immateriális javak értékesítése

Ingatlanok értékesítése

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

Részesedések értékesítése

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

258 000

168 000

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

258 000

168 000

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 131 700

71 934 591

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

128 756 600

126 473 991

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

128 756 600

126 473 991

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

983 288

Államháztartáson belüli megelőlegezések

983 288

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

Betétek megszüntetése

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

Külföldi értékpapírok kibocsátása

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

128 756 600

127 457 279

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

166 888 300

199 391 870

Kiadások

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

35 677 859

146 023 333

Személyi juttatások

10 518 816

22 828 901

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

2 689 842

Dologi kiadások

20 553 509

36 754 130

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 764 000

2 299 000

Egyéb működési célú kiadások

255 000

578 692

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

257 547

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

- Elvonások és befizetések

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

250 000

208 715

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

80 000

- Árkiegészítések, ártámogatások

- Kamattámogatások

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

5 000

32 430

Tartalékok

13 933 956

80 872 768

az 1.18-ból: - Általános tartalék

13 933 956

80 872 768

- Céltartalék

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

116 434 344

52 526 396

Beruházások

270 000

5 414 387

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felújítások

116 164 344

47 112 009

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

Egyéb felhalmozási kiadások

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

- Lakástámogatás

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

152 112 203

198 549 729

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

Kincstárjegyek beváltása

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

Belföldi kötvények beváltása

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

842 141

842 141

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

842 141

842 141

Központi, irányító szervi támogatás

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Pénzügyi lízing kiadásai

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

Külföldi értékpapírok beváltása

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

Váltókiadások

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

842 141

842 141

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

152 954 344

199 391 870

18

18

12

12

9. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2020 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2020.

2021.

2022.

2022.
után

1

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

Szociális földprogram

0

3.

Szociális tüzifa

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

Falubusz vásárláshoz felvett hitel visszafizetése

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

2019

6 000 750

6 000 750

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

8.

Felújítási kiadások felújításonként

2019

64 719 099

16 280 803

80 999 902

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

9.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás,projektktg, szakmai szolgáltalás stb.)

2019

1 968 500

4 286 558

6 255 058

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Összesen (1+4+7+8+9)

1 968 500

64 719 099

26 568 111

93 255 710

10. melléklet

Működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérleg

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

21 053 522

21 701 970

22 370 391

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

915 176

943 363

972 419

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

13 600 000

14 018 880

14 450 662

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+...+4.1.3.)

9 350 000

9 703 430

10 072 160

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

350 000

363 230

377 033

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

9 000 000

9 340 200

9 695 128

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

1 200 000

1 245 360

1 292 684

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 050 000

3 165 290

3 285 571

5.

Működési bevételek

2 305 002

2 392 131

2 483 032

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

258 000

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 131 700

39 573 078

41 076 855

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

128 756 600

133 623 599

138 701 296

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

166 888 300

173 196 678

179 778 151

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

49 611 815

51 487 142

53 443 653

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

116 434 344

120 835 562

125 427 314

2.1.

Beruházások

270 000

280 206

290 854

2.2.

Felújítások

116 164 344

120 555 356

125 136 460

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 046 159

172 322 704

178 870 967

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

842 141

873 974

907 185

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

166 888 300

173 196 678

179 778 151

11. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei és kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP.3.2.1. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

forintban

Források

2019

2020

2021

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

66 687 599

26 568 111

93 255 710

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

66 687 599

26 568 111

0

93 255 710

Kiadások, költségek

2019

2020

2021

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

64 719 099

22 281 553

87 000 652

Szolgáltatások igénybe vétele

1 423 343

1 423 343

Adminisztratív költségek

1 968 500

2 863 215

4 831 715

0

0

0

Összesen:

1 968 500

64 719 099

26 568 111

93 255 710

EU-s projekt neve, azonosítója:

forintban

Források

2019

2020

2021

Összesen

12. melléklet

Állami támogatás

megnevezés

összesen

Zöldterület kezelés

1 663 200

Közvilágítás

1 376 000

Közutak karbantartása

503 940

Köztemető fenntartás

1 351 089

Egyéb önkormányzati feladatok

2 380 089

Lakott külterülettel kapcsolatos fel.tám.

5 100

Pénzbeli szociális juttatások

10 694 000

Rászoruló gyermekek szünidei étk.tám.

1 041 504

jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

Polgármesteri illetmény támogatása

238 600

Könyvtár

1 800 000

Összesen:

21 053 522