Rózsafa Község Önkormányzat képviselő testületének 1/2020 (II.28..)

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről

Hatályos: 2020. 07. 10- 2021. 05. 13

Rózsafa Község Önkormányzat képviselő testületének 1/2020 (II.28..)

Rózsafa Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről

Rózsafa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és f) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva Rózsafa Község Önkormányzatának 2020. évi költségvetéséről és annak végrehajtására vonatkozó szabályokról a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak szerveire terjed ki.

A költségvetés bevételi és kiadási főösszegei

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését:

38.131.700 Ft Költségvetési bevétellel

166.046.159 Ft Költségvetési kiadással

127.914.459 Ft Költségvetési hiánnyal

Ebből:

11.480.115 Ft működési

116.434.344 Ft felhalmozási

Hiány finanszírozása:

128.756.600 Ft költségvetési maradványból

842.141 Ft ÁH.belüli megelőlegezés visszafizetéséből (-)

___________________________________________________

MINDÖSSZESEN

166.888.300 Ft. ÖSSZES BEVÉTELLEL

166.888.300 Ft. ÖSSZES KIADÁSSAL

állapítja meg .

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1.1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 1.2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 2.1. és a 2.2. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület a 128.756.600 Ft összegű előző év költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

Költségvetési létszámkeret

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020.évi összesített létszámkeretét 17 főben állapítja meg az alábbiak szerint:

Önkormányzat: 2 fő

Közfoglalkoztatottak: éves átlag 15 fő

A költségvetés részletezése

4. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2020. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

(1) Az önkormányzat nem tervez olyan fejlesztési célt, amelynek megvalósításához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény (továbbiakban: Gst.) 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügylet megkötése válhat szükségessé.

(2) Az önkormányzat a Gst.3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettséggel nem rendelkezik.

(3) Az önkormányzat közvetett támogatásokat nem tervez.

(4) Az önkormányzat cél jelleggel juttatott támogatásokat nem tervez.

(5) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 3. melléklet szerint határozza meg.

(6) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 4. melléklet szerint részletezi.

5. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételeket és kiadásokat önkormányzati szinten, az éves (engedélyezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési feladatonként a 5. melléklet szerint határozza meg.

(2) A Képviselő-testület a több éves kihatással járó döntések számszerűsített hatásait éves bontásban, összesített célok szerint a 6. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat előirányzat-felhasználási tervét a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a 2020. évet követő három év költségvetési bevételeit és kiadásait a 8. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projekteket a 9. melléklet szerint hagyja jóvá.

(6) Az önkormányzat központi forrásból származó bevételeit, nettó finanszírozásban megillető támogatásait a rendelet 10. melléklete tartalmazza.

Általános és céltartalékok

6. § A Képviselő-testület az önkormányzat működési feladatokra tartalékot 13.933.956 Ft összegben hagy jóvá, illetve felhalmozási tartalékot nem állapít meg.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetés egyensúlyban tartása érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Az egyes feladatoknál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 2 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(6) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

8. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a képviselő-testület dönt.

(2) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester a helyi önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén be kell számolnia.

(3) A (2) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2020. december 31-ig gyakorolható.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a költségvetés kiadási előirányzatai közötti átcsoportosításra.

(5) A képviselő-testület felhatalmazása alapján történt előirányzat módosításokról és előirányzat átcsoportosításokról a polgármester a képviselő-testületet a következő költségvetési rendeletmódosításkor tájékoztatja.

(6) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzaton belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(7) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 6. § szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(8) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

A gazdálkodás szabályai

9. § (1) Az önkormányzat költségvetési rendeletében jóváhagyott beruházások, felújítások lebonyolítása a közbeszerzési törvény, valamint az önkormányzat beruházási szabályzatának előírásai szerint történhet.

(2) A költségvetés folyamatos ellenőrzését, felügyeletét a képviselő-testület a féléves, és éves beszámoló keretében a rendelkezésre álló központi adatok alapján végzi.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

10. § (1) Az önkormányzat ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról független belső ellenőr útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

A be nem hajtható követelések rendezésének szabályai

11. § A rendelet 1. §-ában meghatározott önkormányzat

a.) az egységenként 100.000,- Ft-ot meg nem haladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket a hátralékos felszólítást követő nem teljesítés esetén, nyilvántartásaiból kivezetheti,

b.) az egyenként 100.000,- Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára behajtható követeléseket, a hátralékos címe szerint területileg illetékes adóhatósághoz behajtásra történt eredménytelen kimutatást követően nyilvántartásaiból kivezetheti,

c.) az egyenként 100.000,- Ft-ot meghaladó, egy évnél régebben fennálló, köztartozás módjára be nem hajtható követeléseket csak a képviselő-testület egyedi engedélye alapján írhatja le.

Külső szervek részére nyújtott speciális célú támogatás

12. § (1) A költségvetés terhére az e rendelet 1. §-a hatálya alá nem tartozó személy vagy szervezet (ún. külső szervek) részére támogatás folyósítása csak az önkormányzat és a támogatott közötti támogatási megállapodás megkötését követően kerülhet sor. A támogatás folyósításának ütemezését és a részletes előírásokat a támogatási megállapodás tartalmazza.

(2) A támogatási megállapodásban intézkedni kell arról, hogy a támogatott szervezeteknek az átadott pénzeszközök célirányos felhasználásáról legkésőbb a költségvetési év december 31-ig el kell számolnia. Amennyiben a támogatás odaítélésére, illetve folyósítására november 15-ét követően kerül sor, a felhasználásról szóló számadásra ettől eltérő határidő is megállapítható.

(3) Ha az önkormányzati támogatás kedvezményezettje az átadott pénzeszközt nem rendeltetésszerűen használja fel vagy egyéb szerződésszegést követ el, úgy a kedvezményezett a támogatás teljes összegét köteles a támogató által meghatározott időpontig a támogató részére visszafizetni.

(4) A megállapodást a képviselő-testület nevében a polgármester írja alá és a jegyző ellenjegyzi. Az átadott pénzeszköz célirányos felhasználásának ellenőrzéséről, a felhasználást igazoló bizonylat-másolatok őrzéséről a Nagypeterdi Közös Önkormányzati Hivatal pénzügyi előadói gondoskodnak a jegyző útmutatása alapján. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a tárgyévi támogatási megállapodások aláírására.

(5) Amennyiben a támogatott a támogatás célirányos felhasználásáról a támogatási megállapodásban megjelölt határidőig nem számol el, részére a tárgyévben és az azt követő évben további támogatás nem folyósítható, illetve a szervezet a képviselő-testületi határozat alapján a támogatási körből kizárható.

(6) A támogatással összefüggő megállapodás megkötését megelőzően, a megállapodás előkészítőjének az előirányzat-fedezetrendelkezésre állását az analitikus nyilvántartással egyeztetnie kell.

A nyilvánosság biztosítása

13. § (1) A költségvetésből támogatásban részesített kedvezményezettek nevét, a támogatás célját, összegét, valamint a támogatási program megvalósítási helyére vonatkozó adatokat, a támogatás értékhatárára tekintet nélkül, nyilvánosságra kell hozni a helyben szokásos módon a támogatási megállapodás megkötését követő 60 (Hatvan) napon belül.

(2) Az önkormányzat pénzeszközei felhasználásával, az önkormányzati vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő a nettó Ötmillió Ft-ot elérő vagy azt meghaladó árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyonépítésre, vagyonhasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadásra, valamint koncesszióba adásra vonatkozó szerződések megnevezését, tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait, a szerződés értékhatárára tekintet nélkül közzé kell tenni a helyben szokásos módon a szerződés megkötésétől számított hatvan napon belül.

Záró és vegyes rendelkezések

14. § (1) A 2020. évi költségvetés végrehajtására az e Rendeletben nem szabályozott kérdésekben az államháztartásról szóló 2011.évi CXCV. törvény, valamint az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet előírásai az irányadók.

(2) Jelen Rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit azonban a 2020. költségvetési évre, 2020. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet

Bevételek és kiadások összevont mérlege

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

128 756 600

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

128 756 600

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

128 756 600

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

166 888 300

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2020. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

49 611 815

1.1.

Személyi juttatások

10 518 816

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

1.3.

Dologi kiadások

20 263 509

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 054 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 188 956

1.6.

- az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

250 000

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

5 000

1.18.

Tartalékok

13 933 956

1.19.

- az 1.18.-ból: - Általános tartalék

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

116 434 344

2.1.

Beruházások

270 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 164 344

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás, felhal.c.pénzeszközátadás áh.belülre

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 046 159

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túlilejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

842 141

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

842 141

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külf. kormányoknak,nemz.szerv-nek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Váltókiadások

9.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

842 141

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3+10)

166 888 300

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Ezer forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-127 914 459

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 17. sor - finanszírozási kiadások 10. sor) (+/-)

127 914 459

2. melléklet

Kiadások

Megjegyzés

2020 év

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

965 000 Ft

Választott tisztségviselők juttatásai (polg. Bére)

5 780 000 Ft

Egyéb komm. Szolg. (telefon)

165 000 Ft

Gázszámla

900 000 Ft

Áramszámla

100 000 Ft

Karbantartás

100 000 Ft

Inform szolg. (internet)

156 000 Ft

Egyéb szolgáltatás (járóbeteg ellátás, álhubál, riasztó távfelügyelet, nyomatdíjak, munka és tűzvédelmi szolg.)

1 600 000 Ft

Működési célű előzetesen felszámított áfa

640 000 Ft

Egyéb dologi kiadás

115 005 Ft

KISÉRTÉKŰ TÁRGYI ESZKÖZ

0 Ft

Irodaszerek

50 000 Ft

Egyéb üzemeltetési anyagok

400 000 Ft

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre (Nagypeterdi Önkormányzatnak védőnői tám.)

250 000 Ft

Nefela tagdíj

5 000 Ft

Ingatlanok felújítása

91 467 987 Ft

Beruházás áfája

24 696 357 Ft

TARTALÉK

13 933 956 Ft

0 Ft

összesen

141 324 305 Ft

Működési célű előzetesen felszámított áfa (temető)

2 000 Ft

Egyéb szolgáltatások (temető)

300 000 Ft

Üzemeltetési anyag (temető)

5 000 Ft

összesen

307 000 Ft

Megelőlegezés visszafizetése

842 141 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZF.

0 Ft

KÖZFOGLALKOZTATÁS BÉR

0 Ft

KÖZFOGLALKOZTATÁS BÉR

1 333 016 Ft

MUNKAADÓKAT TERHELŐ JÁRULÉKOK ÉS SZOC.HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ KÖZF.

119 034 Ft

összesen

1 452 050 Ft

Egyéb szolgáltatás (szemétszállítás)

1 410 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (szemétszállítás)

380 000 Ft

összesen

1 790 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (közvilágítás)

190 000 Ft

Közüzemi díjak (közvilágítás)

680 000 Ft

összesen

870 000 Ft

Egyéb külső személyi juttatás (zöldterület kezelés)

120 000 Ft

Munkált. Terhelő szoc. Hozz. Adó (zöldterület)

5 000 Ft

Üzemeltetési anyagok (zöldterület)

5 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (zöldterület)

1 000 Ft

összesen

131 000 Ft

Törvény szerinti illetmény (község)

150 000 Ft

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (község)

110 000 Ft

Egyéb külső személyi juttatás (község)

350 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (község)

50 000 Ft

Egyéb dologi kiadás (község)

30 000 Ft

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (község)

60 000 Ft

Egyéb szolgáltatás (község: bankköltség, kukiroca tárolás díja, fuvardíj, kártyadíj, kémény tisztítás)

1 500 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (község)

420 000 Ft

Üzemeltetési anyag (üzemanyag község)

100 000 Ft

Üzemeltetési anyag (sírcsokor, savanyítóhoz anyagok, tisztítószer, kerti gépekhez eszközök)

350 000 Ft

Közüzem (áram község)

450 000 Ft

Közüzem (gáz község)

160 000 Ft

Közüzem (víz község)

100 000 Ft

Egyéb komm. Szolg (község telefon)

25 000 Ft

összesen

3 855 000 Ft

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások (könyvtár)

25 000 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (könyvtár)

3 500 Ft

Üzemeltetési anyagok (könyvtár: rendezvényre étel, ital, dekorációs kellékek, irodaszerek)

700 000 Ft

Egyéb szolgáltatás (könyvtár: rendezvényekhez kapcsolódó szolgáltatások)

2 038 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (könyvtár)

900 000 Ft

Inform szolg. (könyvtár internet)

15 000 Ft

Közüzemi díj (könyvtár áram)

50 000 Ft

Közüzemi díj (könyvtár víz)

5 000 Ft

Közüzemi díj (könyvtár gáz)

500 000 Ft

Egyéb dologi kiadás (könyvtár)

50 000 Ft

Kisértékű tárgyi eszköz

212 598 Ft

Kisértékű tárgyi eszköz

57 402 Ft

összesen

4 556 500 Ft

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (falugondnok)

444 000 Ft

Üzemeltetési anyagok (falugondok)

640 000 Ft

Egyéb szolgáltatás (falugondok)

150 000 Ft

Működési célú előzetesen felszámított áfa (falugondok)

230 000 Ft

Egyéb dologi kiadás (falugondok)

10 000 Ft

Törvény szerinti illetmény (falugondnok)

2 524 800 Ft

Ruházati költségtérítés (falugondnok)

30 000 Ft

Egyéb komm. Szolg (falugondok)

110 000 Ft

Béren kívüli juttatás (falugondok)

96 000 Ft

Karbantartás (falugondok)

40 000 Ft

összesen

4 274 800 Ft

Üzemeltetési anyagok (szoc tüzifa)

3 400 000 Ft

ÖNKORMÁNYZATI ELLÁTÁSOK E.ON, BARANYAVÍZ

1 682 000 Ft

SZOCIÁLIS TÜZIFA fuvar

280 000 Ft

Szünidei gyermek étkeztetés

1 041 504 Ft

Önkorm. Saját hatáskörben adott ell.

1 082 000 Ft

összesen

7 485 504 Ft

Összesen kiadás:

166 888 300 Ft

3. melléklet

Bevételek

1.

KAPOTT KAMAT

5 000 Ft

2.

MARADVÁNY (otp: 56 532 211Ft, közfogl.:2 706 379 Ft, ipa: 220 058 Ft, egyéb adó: 2 338 431Ft, kincstárban vezetett számla: 64 719 099 Ft)

128 756 600 Ft

3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről (szoc. Kölcsön)

258 000 Ft

4.

Tulajdonosi bevételek

50 000 Ft

5.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása (B111)

7 518 018 Ft

6.

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B113)

11 735 504 Ft

7.

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása (B114)

1 800 000 Ft

8.

Pótlék

50 000 Ft

9.

Gépjárműadó

1 200 000 Ft

10.

Kommunális adó

350 000 Ft

11.

Települési földadó

3 000 000 Ft

12.

Iparűzési adó

9 000 000 Ft

13.

Készletértékesítés ellenértéke

2 200 000 Ft

14.

Egyéb működési bevételek

50 002 Ft

15.

KÖZFOGLALKOZTATÁS BÉR + JÁRULÉK

915 176 Ft

16.

KÖZFOGLALKOZTATÁS BÉR + JÁRULÉK

4. melléklet

Működési bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

2

3.

4.

5.

Önkormányzatok működési támogatásai

21 053 522

Személyi juttatások

10 518 816

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

915 176

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

20 263 509

Közhatalmi bevételek

13 600 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 054 000

Működési bevételek

2 305 002

Egyéb működési célú kiadások

14 188 956

Működési célú átvett pénzeszközök

258 000

ebből Tartalékok

13 933 956

6.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+6..+8.+…+12.)

38 131 700

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

49 611 815

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

128 756 600

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

128 756 600

Likviditási célú hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

842 141

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

Értékpapírok bevételei

Váltókiadások

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.+22.+23.)

128 756 600

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+23.)

842 141

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+24.)

166 888 300

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+23.)

50 453 956

Költségvetési hiány:

11 480 115

Költségvetési többlet:

-

Tárgyévi hiány:

-

Tárgyévi többlet:

116 434 344

5. melléklet

Felhalmozási bevételek és kiadások mérlege

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2020. évi előirányzat

Megnevezés

2020. évi előirányzat

2

3

4

5

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

270 000

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

Felhalmozási bevételek

Felújítások

116 164 344

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

Egyéb felhalmozási célú bevételek

Tartalékok

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

116 434 344

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

Költségvetési maradvány igénybevétele

Hitelek törlesztése

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Értékpapírok kibocsátása

Egyéb külső finanszírozási bevételek

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

116 434 344

Költségvetési hiány:

116 434 344

Költségvetési többlet:

-

Tárgyévi hiány:

116 434 344

Tárgyévi többlet:

-

6. melléklet

Beruházási kiadások

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Kisértékű tárgyi eszköz vásárlás (könyvtár)

270 000

2020

270 000

270 000

ÖSSZESEN:

270 000

270 000

270 000

7. melléklet

Felújítási kiadások

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
2020. XII.31-ig

2020. évi előirányzat


2020. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6

TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

93 255 710

2019

66 687 599

64 719 099

26 568 111

Magyar Falu Program- Önkormányzat tulajdonú utak felújítása

20 988 513

2020

20 988 513

Magyar Falu Program- Óvoda udvar felújítása

4 940 380

2020

4 940 380

Magyar Falu Program- Polgármeseteri hivatal épületének felújítása

25 516 352

2020

25 516 352

ÖSSZESEN:

144 700 955

66 687 599

116 164 344

26 568 111

8. melléklet

Bevételek és kiadások előirányzatonként

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

C

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

21 053 522

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

7 518 018

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

11 735 504

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 800 000

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

915 176

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

915 176

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

13 600 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+…+4.1.3.)

9 350 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

350 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

9 000 000

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

1 200 000

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 050 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

2 305 002

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

2 200 000

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

50 000

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

5.11.

Egyéb működési bevételek

50 002

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

258 000

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

258 000

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 131 700

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

128 756 600

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

128 756 600

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Váltóbevételek

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

128 756 600

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

166 888 300

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

49 611 815

1.1.

Személyi juttatások

10 518 816

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 586 534

1.3.

Dologi kiadások

20 263 509

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

3 054 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 188 956

1.6.

az 1.5-ből: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

1.7.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

1.8.

- Elvonások és befizetések

1.9.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.10.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.12.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

250 000

1.13.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.14.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.15.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.16.

- Kamattámogatások

1.17.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

1.18.

Tartalékok

13 933 956

1.19.

az 1.18-ból: - Általános tartalék

13 933 956

1.20.

- Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

116 434 344

2.1.

Beruházások

270 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

116 164 344

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás, felhalm.c.pénzeszk.átadás áh.belülre

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 046 159

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

842 141

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

842 141

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

9.

Váltókiadások

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

842 141

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

166 888 300

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

22

Ebből: kKözfoglalkoztatottak létszáma (fő)

22

9. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2020 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2020.

2021.

2022.

2022.
után

1

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

Szociális földprogram

0

3.

Szociális tüzifa

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

Falubusz vásárláshoz felvett hitel visszafizetése

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

2019

6 000 750

6 000 750

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

8.

Felújítási kiadások felújításonként

2019

64 719 099

16 280 803

80 999 902

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

9.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás,projektktg, szakmai szolgáltalás stb.)

2019

1 968 500

4 286 558

6 255 058

TOP-3.2.1 önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Összesen (1+4+7+8+9)

1 968 500

64 719 099

26 568 111

93 255 710

10. melléklet

Működési és felhalmozási célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérleg

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Önkormányzat működési támogatásai

21 053 522

21 701 970

22 370 391

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

915 176

943 363

972 419

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

13 600 000

14 018 880

14 450 662

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+...+4.1.3.)

9 350 000

9 703 430

10 072 160

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

350 000

363 230

377 033

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

9 000 000

9 340 200

9 695 128

4.1.3.

- Értékesítési és forgalmi adók (iparűzési adó)

4.2.

Gépjárműadó

1 200 000

1 245 360

1 292 684

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 050 000

3 165 290

3 285 571

5.

Működési bevételek

2 305 002

2 392 131

2 483 032

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

258 000

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

38 131 700

39 573 078

41 076 855

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

128 756 600

133 623 599

138 701 296

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

166 888 300

173 196 678

179 778 151

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2. évi

3. évi

4. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

49 611 815

51 487 142

53 443 653

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

116 434 344

120 835 562

125 427 314

2.1.

Beruházások

270 000

280 206

290 854

2.2.

Felújítások

116 164 344

120 555 356

125 136 460

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

166 046 159

172 322 704

178 870 967

4.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

842 141

873 974

907 185

5.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.)

166 888 300

173 196 678

179 778 151

11. melléklet

Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei és kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP.3.2.1. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

forintban

Források

2019

2020

2021

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

66 687 599

26 568 111

93 255 710

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

66 687 599

26 568 111

0

93 255 710

Kiadások, költségek

2019

2020

2021

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

64 719 099

22 281 553

87 000 652

Szolgáltatások igénybe vétele

1 423 343

1 423 343

Adminisztratív költségek

1 968 500

2 863 215

4 831 715

0

0

0

Összesen:

1 968 500

64 719 099

26 568 111

93 255 710

EU-s projekt neve, azonosítója:

forintban

Források

2019

2020

2021

Összesen

12. melléklet

Állami támogatás

megnevezés

összesen

Zöldterület kezelés

1 663 200

Közvilágítás

1 376 000

Közutak karbantartása

503 940

Köztemető fenntartás

1 351 089

Egyéb önkormányzati feladatok

2 380 089

Lakott külterülettel kapcsolatos fel.tám.

5 100

Pénzbeli szociális juttatások

10 694 000

Rászoruló gyermekek szünidei étk.tám.

1 041 504

jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

Polgármesteri illetmény támogatása

238 600

Könyvtár

1 800 000

Összesen:

21 053 522