Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2020.(XI.19.) önkormányzati rendelete

A helyi adókról szóló 14/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 20- 2020. 11. 20

A Magyarország Kormánya által, a 478/2020. (XI.3.) Kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, a katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdésben biztosított jogkörömben eljárva, Szentdénes Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 1.§ (1) bekezdésében és 1/A.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés h) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendelem el:


1. §

Szentdénes Község Önkormányzat Képviselő-testületének „A helyi adókról” szóló 14/2013. (XI. 27.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) II. fejezete az alábbi 3. ponttal egészül ki:

3. Települési adó


Az adókötelezettség

8.§

Adóköteles a település közigazgatási területéhez tartozó külterületi termőföld, ami az ingatlan nyilvántartásban szántó, legelő művelési ágként nyilvántartott földrészlet (a továbbiakban: ingatlan).

Az adó alanya

9.§

  1. Az adó alanya a Htv. 1/A.§ (1) bekezdésében rögzített korlátozással, az a magánszemély, aki a naptári év első napján az ingatlan tulajdonosa, vagy amennyiben az ingatlant az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult (a továbbiakban: tulajdonos).


(2)Több tulajdonos esetén a tulajdonosok tulajdoni hányaduk arányában adóalanyok.


  1. Valamennyi tulajdonos által írásban megkötött és az adóhatósághoz benyújtott megállapodásban a tulajdonosok az adóalanyisággal kapcsolatos jogokkal és kötelezettségekkel egy tulajdonost felruházhatnak. A megállapodás nyomtatványt e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.


  1. Nem alanya a települési adónak az állam, önkormányzat, szervezet.


Az adó mértéke

10.§


Az adó évi mértéke 50 Fillér/m2.


2. §


(1) A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) Kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Szentdénes, 2020. november 19.


Vidra Sándor                                                                                     dr. Nagy Andrea

polgármester                                                                                             jegyző