Diósviszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (IV. 3.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2024. 04. 04

Diósviszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (IV. 3.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

2024.04.04.

Diósviszló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a képviselők tiszteletdíjáról a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya Diósviszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének tagjaira (továbbiakban: képviselő) terjed ki.

(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya a polgármesterre és az alpolgármesterre.

2. § (1) A Képviselő-testület az 1. § (1) bekezdésben megnevezett személyek részére jelen rendeletben foglalt keretek között tiszteletdíjat állapít meg.

(2) Az e rendelet szerinti jogosultak a megbízatásuk megszűnése napjáig jogosultak az e rendelet szerinti tiszteletdíjra.

2. Tiszteletdíj mértéke, folyósításának szabályai

3. § (1) A képviselői tiszteletdíj mértéke 48.000. Ft/hó.

(2) A képviselők jogosultak a képviselői tevékenységükkel összefüggésben felmerült költségeiket számla ellenében elszámolni.

4. § (1) A tiszteletdíjat legkésőbb minden hónap 10. napjáig, utólag kell kifizetni.

(2) 6 hónap időtartamra 20 %-al csökkenthető a képviselő tiszteletdíja, amennyiben kötelezettségeit rendszeresen megszegi, különösen, ha az egymást követő rendes testületi üléseken 5 alkalommal nem vesz részt és nem tudja igazolni távollétének okát, illetve ha a rábízott feladatot nem teljesíti.

(3) A tiszteletdíj elszámolásáról és kifizetéséről a jegyző gondoskodik.

3. Záró rendelkezések

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Hatálybalépésével egy időben hatályát veszti a 7/2010.(X.12.) számú önkormányzati rendelet. (1) E rendelet rendelkezéseit 2024. március 1-jétől kell alkalmazni, a képviselőket a tiszteletdíj ettől kezdve illeti meg.

6. § Ez a rendelet 2024. április 4-én lép hatályba.