Drávakeresztúr község képviselő testületének 1/2017(II.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 02. 15- 2023. 05. 31

Drávakeresztúr község képviselő testületének 1/2017(II.15.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

2017.02.15.

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat képviselő-testületének

az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 2017. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja:

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület a címrendet az alábbi (2)-(3) pontok szerint állapítja meg. Ennek felsorolását e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat irányítása alatt álló költségvetési szervként működő intézmények külön-külön alkotnak egy-egy címet.

(3) Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi (feladatok) kiadások és bevételek külön-külön címet alkotnak.

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak

fő összege, a hiány/többlet mértéke

3. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2017. évi költségvetését

36.947.616 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

36.947.616 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

0 Ft költségvetési hiánnyal/többlettel
állapítja meg.
Ezen belül:
- a működési célú bevételt36.947.616 Ft-ban
ebből:
- működési célú támogatások ÁH belülről34.738.616Ft-ban
- közhatalmi bevételek1.289.000 Ft-ban
- működési bevételek920.000 Ft-ban
- átvett pénzeszközök ÁH kívülről0 Ft-ban
- finanszírozási bevételeket (előző évi maradvány)0 Ft-ban
- a működési célú kiadásokat36.947.616 Ft-ban
ebből:
- a személyi juttatások kiadásait16.169.798 Ft-ban
- a munkaadókat terhelő járulékok, és szociális
hozzájárulási adó összegét 3.537.036 Ft-ban
- a dologi kiadásokat14.483.927 Ft-ban
- az ellátottak pénzbeli juttatásait889.534 Ft-ban
- az egyéb működési célú kiadások1.367.321 Ft-ban
- az általános tartalékot500.000 Ft-ban
- a céltartalékot0 Ft-ban
- a felhalmozási célú bevételt0 Ft-ban
ebből:
- felhalmozási célú támogatások ÁH belülről0 Ft-ban
- felhalmozási bevételek0 Ft-ban
- felhalmozási célú átvett pénzeszközök0 Ft-ban
- finanszírozási bevételeket (előző évek maradv.)0 Ft-ban
- a felhalmozási célú kiadást0 Ft-ban
ebből:
- a beruházások összegét0 Ft-ban
- a felújítások összegét0 Ft-ban
- egyéb felhalmozási célú kiadások0Ft-ban
állapítja meg.
(2) Az önkormányzat költségvetési bevételei és költségvetési kiadásai kötelező feladatok ellátását szolgálják a közügyek ellátása érdekében. A rendelet 1. számú mellékletében szereplő kormányzati funkciók, intézmények és kormányzati funkciói keretében ellátott tevékenységek, valamint a médiák támogatása az önkormányzat kötelező feladata. Az önkormányzat és intézményei önként vállalt, valamint államigazgatási feladatot nem lát el.
(3) A Képviselő-testület a költségvetési hiány/többlet finanszírozását működési, illetve felhalmozási célú igénybevételét a 2. számú melléklet szerinti tagolódás alapján határozza meg.

Az önkormányzat bevételei és kiadásai

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat és költségvetési szervek bevételeinek és kiadásainak előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontását e rendelet 3. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzat nem intézményi feladatok bevételi és kiadási előirányzatait e rendelet 4. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(3) A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetési egyenleg összegének működési és felhalmozási cél szerinti bontását, valamint a költségvetési hiány finanszírozásának, a költségvetési többlet felhasználásának módját e rendelet 5. számú melléklete szerint hagyja jóvá.

(4) A képviselő-testület a felhalmozási (beruházási, felújítási) kiadásokat feladatonként e rendelet 6. számú melléklete szerint állapítja meg. Az önkormányzat fejlesztési céljai, illetve kötelezettségvállalásai adósságot keletkeztető ügyleteket nem érintenek.

(5) A képviselő-testület az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat e rendelet 7. számú melléklete szerint állapítja meg, amelyek költségtáblái pályázat befogadását követően kerülnek meghatározásra.

Az önkormányzat és intézményei foglalkoztatottai létszáma

5. § A képviselő-testület az önkormányzat éves létszám-előirányzatát összesen, ezen belül az igazgatási létszámot, közfoglalkoztatotti létszámot, valamint költségvetési szervenként e rendelet 8. számú melléklete szerint állapítja meg.

A bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtéséhez szükséges intézkedések, a hitelműveletekkel kapcsolatos hatáskörök

6. § A képviselő-testület felhatalmazza az polgármestert a számlavezető bankkal a folyószámla hitelkeret megállapodásnak a bankszámla-szerződésben rögzített 2017. évi kondíciókkal történő aláírására, illetve amennyiben a likviditási helyzet indokolja a számlavezető banktól munkabér és más rövid lejáratú hitel felvételére.

A bevételi többlet kezelése

7. § (1) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület értékpapír vásárlás, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását 16.406.646 Ft-ig a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testület ülésén tájékoztatást ad.

(3) A (2) pontban meghatározott összeget meghaladó bevételi többlet felhasználásáról a képviselő-testület annak felmerülését követő képviselő-testületén esetenként dönt.

(4) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felül többletbevételét az irányító szerv jóváhagyását követő előirányzat-módosítás után használhatja fel.

Általános és céltartalék

8. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat

- céltartalékát 0 Ft összegben
- általános tartalékát 500.000 Ft összegben állapítja meg.
(2) A cél- és általános tartalék célonkénti felhasználását a 9. számú melléklet tartalmazza.
(3) A képviselő-testület az általános tartalékkal való rendelkezés jogát az polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületen köteles tájékoztatást adni.

Több éves kihatással járó feladatok

9. § A képviselő-testület a többéves kihatással járó feladatokat:

- az európai uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programoknál, projekteknél;
- felhalmozási támogatásból megvalósuló áthúzódó fejlesztéseknél;
- önkormányzati ingatlan beruházásnál, befektetéseknél
határoz meg költségvetési szervek szerinti bontásban.

Előirányzat-felhasználási ütemterv

10. § Az önkormányzat intézményei kötelesek pénzellátási tervet készíteni és azt az irányító szerv részére a költségvetés elfogadását követő 15 napon belül benyújtani.

A 2017. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

11. § (1) A képviselő-testület a jóváhagyott kiadási, bevételi előirányzatok közötti egyszeri átcsoportosítás jogát 500.000 Ft-ig a polgármesterre ruházza át.

(2) Az átruházott hatáskörben hozott döntések a későbbi években a képviselő-testület által jóváhagyottnál nagyobb többletkiadással nem járhatnak.

(3) Az átruházott hatáskörben történt átcsoportosításokról az érdekeltek negyedévente, a negyedévet követő első képviselő-testületen kötelesek beszámolni. A költségvetési rendelet módosítására a polgármester ezzel egyidejűleg javaslatot tesz.

12. § (1) Az önkormányzat költségvetési szervei éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős.

(2) A költségvetési szerv éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(5) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása költségvetési többlettámogatást igényel.

(6) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

13. § (1) Az év közben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról - ha az érdemi döntést igényel - a képviselő-testület dönt az polgármester előterjesztésére a költségvetési rendelet egyidejű módosításával.

(2) Az (1) bekezdésben nem szereplő központi pótelőirányzatok felosztásáról, a költségvetési szervek saját hatáskörben kezdeményezett rendelet módosításáról a képviselő-testület a 11. § (3) bekezdésben foglalt módon dönt.

14. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervnél keletkezett maradvány felhasználását a képviselő-testület engedélyezi.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szerv részére jóváhagyott maradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen az, amikor az önkormányzatnál likviditási problémák merülnek fel.

A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

15. § (1) Az önkormányzat és a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai év közben megváltoztathatók az előirányzat módosításával. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szerv saját hatáskörű előirányzat módosítást csak abban az esetben hajthat végre, ha a személyi juttatások és/vagy a munkaadót terhelő járulék előirányzatból dologi kiadásokra csoportosít át. Az átcsoportosítást a képviselő-testület rendeletmódosításban hagyja jóvá.

(3) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletbe történő átvezetése, annak módosítása után használhatják fel.

(4) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belül az átcsoportosításról a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(5) A költségvetési szerv a saját hatáskörű előirányzat módosításokról az irányító szervét negyedévenként tájékoztatja.

Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

16. § (1) A költségvetési szerv vezetője önálló létszám- és bérgazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszám (álláshely)-keretet a tényleges foglalkoztatás során köteles betartani.

(2) Az egyes foglalkoztatási formákra (teljes munkaidős, részmunkaidős, valamint a megbízási, tiszteletdíjas foglalkoztatás) álláshelyenként, illetve összességében az elemi költségvetésben tervezett (módosított személyi juttatás) előirányzatot nem lépheti túl.

(3) A költségvetési szerv csak abban az esetben fordulhat az irányító szervhez személyi juttatási pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(4) A költségvetési szervek normatív jutalmak és a K1103. Céljuttatás, projektprémium rovatai költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen az egységes rovatrend K1101. Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának 12%-áig vállalható kötelezettség.

Támogatási szerződés

17. § (1) Az 50 eFt-ot meghaladó összegű támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni.

(2) A képviselő-testület a polgármester részére, átruházott hatáskörben 200 eFt-ot biztosít oktatási, kulturális, közművelődési, sport célú támogatásokra.

(3) Az éves belső ellenőrzési tervbe be kell építeni az önkormányzat költségvetéséből céljelleggel juttatott támogatások felhasználása elszámolásának ellenőrzését.

(4) Az elszámolási kötelezettséget nem teljesítő, illetve a támogatást nem célirányosan felhasználó szervezetek, személyek részére újabb támogatás 2 évig nem ítélhető meg.

18. § A költségvetési szerv költségvetési támogatását a képviselő-testület a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja. Az egyéb szervezetek részére nyújtott támogatások a megállapodásoknak megfelelően kerüljenek kiutalásra.

Szolgáltatási szerződés

19. § Az önkormányzat által irányított költségvetési szervekben szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételének szabályai:

a) Az önkormányzat által felügyelt költségvetési szervnél, szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység végzésére szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében külső személy vagy szervezet az e pontban meghatározott feltételekkel vehető igénybe.

b) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

c) A szerződéskötés feltétele, hogy

- a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy
- eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.
d) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.
e) A feladat ellátásának – a fenntartóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.
f) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:
- az ellátandó feladatot,
- a díjazás mértékét,
- részletes utalást arra, hogy a c) pontban írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,
- a szerződés időtartamát,
- szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,
- a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

Pótköltségvetés, költségvetés módosítása

20. § (1) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

(2) A költségvetés várható egyenlegének a költségvetés kiadási főösszegének 30 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén pótköltségvetési rendeletet kell elfogadni. A pótköltségvetési rendeletnek újból meg kell állapítania a költségvetési rendeletnek az előirányzatok meghatározására vonatkozó rendelkezéseit.

Záró és egyéb rendelkezések

21. § (1) A képviselő-testület az polgármesternek e rendelet elfogadásáig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

(2) Ez a rendelet a kihirdetést követőn napon lép hatályba, de rendelkezéseit 2017. január 1-jétől kell alkalmazni.

jegyző polgármester
Kihirdetési záradék:
A rendelet kihirdetve: 2017. február 15.
jegyző

1.sz. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati határozathoz

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat címrendje

Az önkormányzat költségvetési szervei

1.)

Felsőszentmártoni Közös Önkormányzati Hivatal (támogatással kapcsolódik)

2.)

Felsőszentmártoni Horvát Nemzetiségi Óvoda (támogatással kapcsolódik)

Az önkormányzat költségvetésében szereplő nem intézményi kiadások

Kötelező feladatok:

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320

Köztemető-fenntartás és -működtetés

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

041231

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

041232

Start- munkaprogram - Téli közfoglalkoztatás

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041236

Országos közfoglalkoztatási program

051030

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

052020

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052080

Szennyvíz csatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

063020

Víztermelés-, kezelés-, ellátás

064010

Közvilágítás

066010

Zöldterület-kezelés

066020

Város- és községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

072111

Háziorvosi alapellátás

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072311

Fogorvosi alapellátás

072312

Fogorvosi ügyeleti ellátás

074031

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

082042

Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása

082043

Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme

082044

Könyvtári szogláltatások

082091

Közművelődés-közösségi társadalmi részvétel fejlesztése

082092

Közművelődés-hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

084032

Civil szervezetek programtámogatása

091110

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

091130

Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatok

091140

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

096015

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

101150

Betegséggel kapcsolatos pénzbeli ellátások, támogatások

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104042

Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107055

Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

107060

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

900060

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

2. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat

költségvetési hiány/többlet finanszírozásának módja

adatok Ft-ban

Belső forrásból

-

Működési cél

-

Felhalmozási cél

-

Külső forrásból

-

Működési cél

-

Felhalmozási cél

-

MINDÖSSZESEN:

-

3. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Drávakeresztúr Község Önkormányzatának 2017. évi költségvetési kiadásai és bevételei előirányzat csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

01

Személyi juttatások

K1

16 169 798

02

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

3 555 324

03

Dologi kiadások

K3

14 465 639

04

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

889 534

05

Elvonások és befizetések

K502

0

06

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

1 247 321

07

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

120 000

08

Tartalékok

K512

500 000

09

Egyéb működési célú kiadások (=5+…+8)

K5

1 867 321

10

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

12

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0

13

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

14

Részesedések beszerzése

K65

0

15

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

16

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

17

Beruházások (=10+…+16)

K6

0

18

Ingatlanok felújítása

K71

0

19

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

20

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

21

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0

22

Felújítások (=18+...+21)

K7

0

23

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

24

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

0

25

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=23+24)

K8

0

26

Költségvetési kiadások (=1+2+3+4+9+17+22+25)

K1-K8

36 947 616

27

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

0

28

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

0

29

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

0

30

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=27+28+29)

K911

0

31

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

0

32

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

0

33

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

0

34

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

0

35

Belföldi értékpapírok kiadásai (=31+…+34)

K912

0

36

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0

37

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

38

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

39

Belföldi finanszírozás kiadásai (=30+35+...+38)

K91

0

40

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

41

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

0

42

Finanszírozási kiadások (=39+40+41)

K9

0

43

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (26+42)

36 947 616

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

10 263 046

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

0

03

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

4 943 600

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1 200 000

05

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

16 406 646

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

09

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

18 331 970

12

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+11)

B1

34 738 616

13

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

16

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

17

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=13+…+16)

B2

0

18

Közhatalmi bevételek

B3

1 289 000

19

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

120 000

20

Szolgáltatások ellenértéke

B402

800 000

21

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0

22

Tulajdonosi bevételek

B404

0

23

Ellátási díjak

B405

0

24

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

25

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

26

Kamatbevételek

B408

0

27

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

28

Egyéb működési bevételek

B410

0

29

Működési bevételek (=19+…+28)

B4

920 000

30

Immateriális javak értékesítése

B51

0

31

Ingatlanok értékesítése

B52

0

32

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

33

Részesedések értékesítése

B54

0

34

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

35

Felhalmozási bevételek (=30+…+34)

B5

0

36

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

37

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

38

Működési célú átvett pénzeszközök (=36+37)

B6

0

39

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

40

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=39+40)

B7

0

42

Költségvetési bevételek (=12+17+18+29+35+38+41)

B1-B7

36 947 616

43

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

44

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

45

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

46

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=43+44+45)

B811

0

47

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

48

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

49

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

50

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

51

Belföldi értékpapírok bevételei (=47+..+50)

B812

0

52

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

53

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

54

Maradvány igénybevétele (=52+53)

B813

0

55

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

56

Betétek megszüntetése

B817

0

57

Belföldi finanszírozás bevételei (=46+51+54+...+56)

B81

0

58

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

59

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

60

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

61

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

62

Külföldi finanszírozás bevételei (=58+…+61)

B82

0

63

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

64

Finanszírozási bevételek (=57+62+63)

B8

0

65

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(=42+64)

36 947 616



































Drávakeresztúr Község Önkormányzatának 2017. évi költségvetési kiadásai és bevételei

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

052020 Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052080 Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás

051030 Települési hulladék begyűjtése, szállítása

074031 Család és nővédelmi eü.gondozás

064010 Köz-világítás

066020 Város és községgazdálkodási egyéb szolg.

072111 Háziorvosi alapellátás

107055 Falu-gondnoki, tanya-gondnoki szolg.

013350 Önk.vagyonnal való gazd.feladatai

041233 Hosszabb időtartamú közfoglal-koztatás

063020 Víztermelés, kezelés, ellátás

101150 Betegséggel kapcs. Pénzbeli ellátások, támogatások

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

082044 Könyvtári szolgáltatások

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091130 Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti

Eredeti

Eredeti

Eredeti
előirányzat

01

Személyi juttatások

K1

2 800 400

2 447 000

10 622 398

300 000

16 169 798

02

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

597 120

508 772

2 388 907

60 525

3 555 324

03

Dologi kiadások

K3

2 500 000

100 000

268 817

300 000

100 000

80 434

768 000

1 969 566

1 831 082

5 320 665

839 475

387 600

14 465 639

04

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

303 100

80 434

258 000

248 000

889 534

05

Elvonások és befizetések

K502

0

06

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K506

733 993

513328

1 247 321

07

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

K511

120 000

120 000

08

Tartalékok

K512

500 000

500 000

09

Egyéb működési célú kiadások (=5+…+8)

K5

1 353 993

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

513 328

1 867 321

10

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

0

11

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

0

12

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

0

13

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

0

14

Részesedések beszerzése

K65

0

15

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

16

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K67

0

17

Beruházások (=10+…+16)

K6

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18

Ingatlanok felújítása

K71

0

19

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

20

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

21

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K74

0

22

Felújítások (=18+...+21)

K7

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

23

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

24

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

K88

0

25

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=23+24)

K8

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

26

Költségvetési kiadások (=1+2+3+4+9+17+22+25)

K1-K8

7 251 513

100 000

0

268 817

300 000

100 000

80 434

768 000

1 969 566

0

4 786 854

0

18 331 970

0

303 100

80 434

258 000

248 000

1 200 000

0

0

387 600

513 328

36 947 616

27

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

0

28

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

0

29

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

0

30

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=27+28+29)

K911

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

31

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

0

32

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

0

33

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

0

34

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

0

35

Belföldi értékpapírok kiadásai (=31+…+34)

K912

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0

37

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

38

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

39

Belföldi finanszírozás kiadásai (=30+35+...+38)

K91

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

40

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

41

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

0

42

Finanszírozási kiadások (=39+40+41)

K9

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

43

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN (26+42)

7251513

100000

0

268817

300000

100000

80434

768000

1969566

0

4786854

0

18331970

0

303100

80434

258000

248000

1200000

0

0

387600

513328

36 947 616

011130 Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

013320 Köztemető fenntartás és működtetés

013350 Az önk.i vagyonnal való gazd.sal kapcs. feladatok

052080 Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

072112 Háziorvosi ügyeleti ellátás

051030 Települési hulladék begyűjtése, szállítása

074031 Család és nővédelmi eü.gondozás

064010 Közvilágítás

066020 Város és községgazdálkodási egyéb szolg.

072111 Háziorvosi alapellátás

107055 Falugondnoki, tanyagondnoki szolgáltatás

013350 Önk.vagyonnal való gazd.feladatai

041233 Hosszabb időtartamú közfoglal-koztatás

063020 Víztermelés, kezelés, ellátás

101150 Betegséggel kapcs. Pénzbeli ellátások, támogatások

104051 Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107060 Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások

082044 Könyvtári szolgáltatások

018010 Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018030 Támogatási célú finanszírozási műveletek

096015 Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

091130 Nemzetiségi óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

Összesen:

Sorszám

Rovat megnevezése

Rovat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti
előirányzat

Eredeti

Eredeti

Eredeti
előirányzat

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

0

10263046

10 263 046

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

0

03

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

B113

4943600

4 943 600

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1200000

1 200 000

05

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

16 406 646

0

0

0

16 406 646

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

09

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

11

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

18331970

18 331 970

12

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+11)

B1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18 331 970

0

0

0

0

0

0

16 406 646

0

0

0

34 738 616

13

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

14

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

15

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

16

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

0

17

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=13+…+16)

B2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

18

Közhatalmi bevételek

B3

1 289 000

1 289 000

19

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

B401

120000

120 000

20

Szolgáltatások ellenértéke

B402

800000

800 000

21

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

0

22

Tulajdonosi bevételek

B404

0

23

Ellátási díjak

B405

0

24

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

25

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

26

Kamatbevételek

B408

0

27

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

28

Egyéb működési bevételek

B410

0

29

Működési bevételek (=19+…+28)

B4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

800 000

0

120 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

920 000

30

Immateriális javak értékesítése

B51

0

31

Ingatlanok értékesítése

B52

0

32

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

33

Részesedések értékesítése

B54

0

34

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

35

Felhalmozási bevételek (=30+…+34)

B5

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

37

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

38

Működési célú átvett pénzeszközök (=36+37)

B6

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

39

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

40

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

41

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=39+40)

B7

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

42

Költségvetési bevételek (=12+17+18+29+35+38+41)

B1-B7

1 289 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

800 000

0

18 451 970

0

0

0

0

0

0

16 406 646

0

0

0

36 947 616

43

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

44

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

45

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

46

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=43+44+45)

B811

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

47

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

48

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

49

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

50

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

51

Belföldi értékpapírok bevételei (=47+..+50)

B812

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

52

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

0

53

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

54

Maradvány igénybevétele (=52+53)

B813

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

55

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

0

56

Betétek megszüntetése

B817

0

57

Belföldi finanszírozás bevételei (=46+51+54+...+56)

B81

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

58

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

59

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

60

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

61

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

62

Külföldi finanszírozás bevételei (=58+…+61)

B82

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

63

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

64

Finanszírozási bevételek (=57+62+63)

B8

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

65

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN(=42+64)

1289000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

800000

0

18451970

0

0

0

0

0

0

16 406 646

0

0

0

36 947 616

5. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelthez

Az önkormányzat 2017. évi költségvetési egyenleg összegének működési és felhalmozási cél szerinti bontása, valamint a költségvetési hiány finanszírozásának, a költségvetési többlet felhasználásának módja

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

Megnevezés

Megnevezés

Költségvetési bevételek

36 947 616

Költségvetési kiadások

36 947 616

Működési célú

36 947 616

Működési célú

36 947 616

Önkormányzatok működési támogatása

16 406 646

Személyi juttatások

16 169 798

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

18 331 970

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 537 036

Közhatalmi bevételek

1 289 000

Dologi kiadások

14 483 927

Működési bevételek

920 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

889 534

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

1 867 321

Felhalmozási célú

0

Felhalmozási célú

0

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

0

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

BEVÉTELEK
(Finanszírozási célú bevételek nélkül)

36 947 616

KIADÁSOK (Finanszírozási célú kiadások nélkül)

36 947 616

Költségvetési hiány

0

Működési hiány

0

Felhalmozási hiány

0

A HIÁNY FINANSZÍROZÁSÁNAK MÓDJA

0

Költségvetési többlet

0

Belső forrásból

0

Pénzeszköz betétként való elhelyezése

Működési célú pénzmaradvány igénybevétele

0

Értékpapírok, befektetések vásárlása

Felhalmozási célú pénzmaradvány igénybevétele

0

Külső forrásból

0

Működési célú hitelfelvétel

Felhalmozási célú hitelfelvétel

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

36 947 616

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

36 947 616

Működési célú bevételek összesen

36 947 616

Működési célú kiadások összesen

36 947 616

Felhalmozási célú bevételek összesen

0

Felhalmozási célú kiadások összesen

0

6. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) önkormányzati rendelet hez

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat 2017. évi felhalmozási előirányzatai feladatonként

adatok Ft-ban

Ssz.

Felújítási cél megnevezése

Előirányzat összege

Összes felújítás:

-

Ssz.

Beruházási cél megnevezése

Előirányzat összege

7. sz. melléklet a 1/2017. (II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat

európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek

8. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat 2017. évi létszám-előirányzata

Választott tisztségviselők

5

Falugondnok (közalkalmazotti jogviszonyban)

1

Közfoglalkoztatott (munkaviszonyban)

15

ÖNKORMÁNYZAT ÖSSZESEN:

21

9. melléklet a(z) 1/2017.(II.15.) számú önkormányzati rendelethez

Drávakeresztúr Községi Önkormányzat

2017. évi általános és céltartalék felosztása

adatok Ft-ban

Összeg

Céltartalék:

-

Általános tartalék:

500 000

Évközi többletigények emelésére

500 000

MINDÖSSZESEN:

500 000