Besence Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (X. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról szóló

Hatályos: 2012. 10. 17- 2012. 10. 17

Besence Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012. (X. 17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról szóló

2012.10.17.

módosításáról

Besence Község Önkormányzat képviselő-testülete - figyelembe véve a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény módosításáról rendelkező 2012. évi LXXXIV. törvény 4. § rendelkezéseit – az önkormányzat vagyonáról szóló 7/2012.(VI.1.) rendelete – a továbbiakban „R” - módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. § „R” 6. § (1) és (3) bekezdése hatályát veszti, helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyona
a) a helyi önkormányzat tulajdonában álló közmű,
b) a helyi önkormányzat tulajdonában álló, a helyi önkormányzat képviselő-testülete és szervei, továbbá a helyi önkormányzat által fenntartott, közfeladatot ellátó intézmény, költségvetési szerv elhelyezését, valamint azok feladatának ellátását szolgáló épület, épületrész,
c) a helyi önkormányzat többségi tulajdonában álló, közszolgáltatási tevékenységet vagy parkolási szolgáltatást ellátó gazdasági társaságban fennálló, helyi önkormányzati tulajdonban lévő társasági részesedés.
(3) A korlátozottan forgalomképes vagyon önkormányzati hitelfelvétel és kötvénykibocsátás esetén annak fedezetéül nem szolgálhat, és kizárólag az állam, másik helyi önkormányzat vagy önkormányzati társulás részére idegeníthető el.”

2. § Az önkormányzat rendelete kihirdetését követő napon lép hatályba.