Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról szóló 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 28- 2015. 11. 28

Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikke (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45.§ (1) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatiról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében a következőket rendeli el:




  1. §


Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális ellátások és szolgáltatások helyi szabályozásáról szóló 2/2015.(II.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 13.§ (1) és (2) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) Az újszülött családja részére születési támogatás nyújtható, ha az egy főre számított havi családi jövedelemhatár nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át. Támogatásra jogosult a Töttösi lakcímmel rendelkező személy, aki várandós gondozásra a területileg illetékes védőnőhöz járt legalább öt hónapig, vagy gyermek születését követően legalább fél évig életvitelszerűen Töttösön él és gondozza újszülött gyermekét.

(2) Az (1) bekezdés második mondata szerinti tény a Töttösi területi védőnői igazolása alapján állapítható meg, melyet a várandós anya gondozási könyve, vagy a gyermek „egészségügyi könyv”-e alapján állít ki. A kérelemhez kötelező csatolni a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát.”



  1. §


Az R. 15.§ (3) és (4) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A rendkívüli települési támogatás annak nyújtható akinek

      a) 1 főre számított havi családi jövedelme az öregségi nyugdíj legkisebb összegének a 350%-át, 

      b) egyedül élő esetén az 1 főre számított havi családi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének  400 %-át nem haladja meg.

(4) A támogatás összege legalább az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 20%-a, de maximum a 100%-a. A polgármester mérlegelési jogkörében eljárva ezen összegtől indokolt esetben felfelé eltérhet.”


3. §


(1)  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)  Ez a rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.