Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015. (XI.27.) önkormányzati rendelete

az első lakáshoz jutók részére biztosított támogatásról szóló 4/2013.(III.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 11. 28- 2015. 11. 28

Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §

Töttös Község Önkormányzat Képviselő-testületének az első lakáshoz jutók részére biztosított támogatásról szóló 42013.(III.22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Töttös községben letelepedő fiatalok első lakásépítését és vásárlását 35. életévük betöltéséig a Képviselő-testület támogatja, a lakásépítés, illetőleg lakásvásárlás pénzbeli támogatásának mértéke: új ház, lakás építése esetén 200.000,-Ft, meglévő ház, lakás vásárlásánál pedig a vételár 10 %-a, de maximum 200.000,-Ft a támogatás mértéke.”



2. §

A R. 1.§ a következő (3) – (4) bekezdéssel egészül ki:

„(3) A támogatás felhasználása elsődlegesen a közműfejlesztési hozzájárulásra fordítandó azaz az ingatlan tulajdonos által fizetendő hozzájárulás csökkentésre kerül a támogatás összegével amennyiben a kérelem olyan ingatlanhoz kapcsolódóan kerül igénylésre, amelyre víz- vagy/és szennyvíz közműfejlesztési hozzájárulás megfizetése vagy a tényleges rákötés nem történt meg.

(4) A támogatási összeg jóváírására a közműfejlesztési hozzájárulás teljes összegének megfizetésekor kerül jóváírásra. A támogatás összege ezen rendelet szerinti kérelem elbírálásakor hatályos támogatás.”



3. §

(1)  Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2)  Ez a rendelet a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.