Drávacsehi Község Önkormányzata képviselő-testületének 2/2018.(II.28.) önkormányzati rendelete

a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról szóló 6/2010. (V.1.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hatályos: 2018. 03. 01- 2018. 03. 01

Drávacsehi község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. törvény 16.§ (1) bekezdésében, az 1995 évi LIII. tv. 46.§ (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján  Drávacsehi község tiszta, esztétikus képének, valamint a környezet rendjének és tisztaságának kialakítása, fenntartása és védelme érdekében, a helyi körülményeket figyelembe véve, az alábbi rendeletet alkotja.


Módosító rendelkezések


1.§  A rendelet  kiegészül a következő 12/A. §-al:


12/A.§ (1)  Avar és kerti hulladék égetését az ingatlan tulajdonosa kizárólag  saját ingatlanán belül végezheti, közterületen  mindennemű égetés  tilos.

(2)  A nyílttéri égetés a hét minden napján végezhető az ingatlanon, azonban országos tűzgyújtási tilalom elrendelése esetén, amennyiben az elrendelésben foglaltakkal nem ütközik, kizárólag belterületen szerdai és szombati napokon fokozott felügyelet és oltóvíz biztosítása mellett is végezhető.

(3) A 12.§ és 12/A.§-ban foglaltak rendelkezéseket nem kell alkalmazni a saját belterületi ingatlanon lévő udvari zárt tüzelőberendezésekre, kemencékre, húsfüstölőkre, grillsütőkre, bogrács-tűzrakóhelyekre.


Záró rendelkezések



 4.§ (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet kihirdetéséről a  jegyző gondoskodik.



Drávacsehi, 2018. február 14.

       


               Németh Tamás                                                             Ilosfai Péterné Dr. Hatvani Edit


                 polgármester                                                                             jegyző