Kovácshida Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2020.(III.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről.

Hatályos: 2020. 03. 13- 2021. 05. 27

Kovácshida Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2020.(III.13.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről.

Kovácshida Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés h) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Kovácshida Község Önkormányzatára, képviselő-testületére, ellátott kormányzati funkcióira, és az általa irányított költségvetési szervre terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

II. FEJEZET KÖLTSÉGVETÉS BEVÉTELEI ÉS KIADÁSAI

Az önkormányzat és költségvetési szerveinek

2020. évi költségvetése

2. § A képviselő-testület az önkormányzat, és az általa irányított költségvetési szerve együttes 2020. évi költségvetését

257.954.725 Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

257.954.725 Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

0 E Ft költségvetési hiánnyal

állapítja meg.

3. § (1) Kovácshida Községi Önkormányzat (a továbbiakban: az Önkormányzat) 2020. évi költségvetési bevételeit előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat 2020. évi

  • a) helyi adó bevételének összege: 1.075.000.- Ft
  • b) átengedett központi adó (gépjárműadó) összege: 350.000.- Ft
  • c) az állami támogatás összege 133.367.084.- Ft,

(3) Az Önkormányzat 2020. évi költségvetési kiadásait előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az Önkormányzat 2020. évi

  • a) a helyi önkormányzat által a lakosságnak juttatott támogatásokat, szociális, rászorultsági jellegű ellátásokat a rendelet 11.melléklete,
  • b) az általános és céltartalékot a rendelet 7. melléklete,
  • c) Az önkormányzat szakfeladatonkénti és kiemelt előirányzatonkénti kiadásainak és bevételeinek részletezést a rendelet 2. és 3. melléklete
  • d) Felújítási és beruházási előirányzatok feladatonkénti felsorolását a rendelet 6. melléklete
    • da) Európai Uniós forrásból származó felhalmozás nem szerepel a költségvetésben.
  • e) Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérlegét a rendelet 8. melléklete
  • f) Az Önkormányzat 2020. évi engedélyezett létszámát a rendelet 13. melléklete

szerint határozza meg.

4. § A 2. § szerinti költségvetési bevételeit és költségvetési kiadásait figyelembe véve a költségvetési egyenleg összege 0 E Ft, melyből

  • a) a működési hiány 0 E Ft
  • b) a felhalmozási hiány 0 E Ft.

5. § (1) Az Önkormányzat a Stabilitási tv. 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit e rendelet 9. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat a Stabilitási tv. 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

6. § (1) A Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal fenntartó képviselő-testületek által elfogadott költségvetését a részletesen a 15/1-11.melléklet tartalmazza.

(2) A Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi költségvetését az irányító szerv:

133.954.207.- Ft tárgyévi költségvetési bevétellel,

133.954.207.-Ft tárgyévi költségvetési kiadással és

0 E Ft költségvetési hiánnyal

állapítja meg.

(3) A Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi engedélyezett köztisztviselői létszámkeretét az irányító szerv 22 főben állapítja meg.

III. FEJEZET A 2020. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása. Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet vagy elkülönített állami pénzalap az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatni köteles.

(2) A képviselő-testület az első negyedév kivételével- negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési szerv számára a költségvetési beszámoló irányító szervhez történő megküldésének külön jogszabályban meghatározott határidejéig, december 31-i hatállyal dönt a költségvetési rendeletének ennek megfelelő módosításáról.

(3) Az önkormányzat részére engedélyezett központi pótelőirányzat esetén II. negyedévben, III. negyedévben és IV. negyedévben módosítható a rendelet.

(4) Az évközi központi előirányzat zárolást haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni rendeletmódosítási javaslattal.

8. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert 2 Mft. értékhatárig terjedően:

  • a) az önkormányzat költségvetési kiadásai kiemelt előirányzatai közötti évközi átcsoportosításra
  • b) bevételeinek és kiadásainak módosítására

(2) Az átcsoportosítás, módosítás végrehajtásáról a polgármester annak végrehajtását követő képviselő testületi ülésen köteles beszámolni.

9. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, valamint az önkormányzati költségvetési szervek vezetőit a 2020. évi költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

10. § (1) Az önállóan működő és gazdálkodó Kovácshidai Közös Önkormányzati Hivatal költségvetési szerv vezetője előirányzat-módosítási hatáskörében a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételével a kiadási és bevételi előirányzatát megemelheti, és a végrehajtott előirányzat-módosításról az I. félévi és az éves gazdálkodásról szóló beszámoló keretében ad számot.

(2) A többletbevétel felhasználására a képviselő-testület a költségvetési szerv vezetője részre 1 M ft. értékhatárig előzetes engedélyt ad.

(3) Saját hatáskörű előirányzat-módosítástámogatási többletigénnyel sem a költségvetési évben, sem a következő években nem járhat.

(4) Az előző évi pénzmaradvány a felügyeleti szerv által történő felülvizsgálatot követően előirányzat-módosítás után használható fel.

(5) Fentieken túlmenő előirányzat-módosítás (létszám, bér, járulék, dologi) csak a Képviselő-testület rendelete alapján történhet.

11. § (1) A költségvetés végrehajtása során a költségvetési szerv az Alapító Okiratban meghatározott feladatát látja el.

(2) A költségvetési szervnek a 30 napot meghaladó elismert tartozásállományáról adatszolgáltatási kötelezettsége van az önkormányzat felé.

(3) A költségvetési szerv finanszírozása a költségvetési rendeletben meghatározott keretek között havonta történik a székhely önkormányzat költségvetési elszámolási számlájáról.

12. § (1) Az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságát veszélyeztető elemi csapás, illetőleg következményeinek az elhárítása érdekében (veszélyhelyzetben) a polgármester az önkormányzat költségvetése körében átmeneti intézkedést hozhat, amelyről a képviselő-testület legközelebbi ülésén beszámol.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott jogkörben a polgármester az előirányzatok között átcsoportosítást hajthat végre, egyes kiadási előirányzatok teljesítését felfüggesztheti, a költségvetési rendeletben nem szereplő kiadásokat is teljesíthet.

13. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy e rendelet 6. mellékletében felsorolt felhalmozási kiadási előirányzatok erejéig - az ott meghatározott feladatok szerint - kötelezettséget vállaljon.

14. § (1) Az önkormányzat a gazdálkodás során év közben átmenetileg szabad pénzeszközeit értékpapír, befektetési jegy, vásárlás-, illetve pénzintézeti lekötés útján hasznosítja.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott pénzügyi műveletekkel kapcsolatos szerződések megkötésére a képviselő-testület a polgármestert felhatalmazza.

15. § A képviselő-testület elfogadta a polgármester beszámolóját a költségvetési rendelet megalkotásáig a helyi önkormányzatot megillető bevételek beszedéséről és az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások teljesítéséről, melyeket ez a rendelet beépítve tartalmaz.

IV. FEJEZET Záró rendelkezések

16.§ (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de a jóváhagyott előirányzatok 2020. január 1. napjától alkalmazandók.

(2) E rendelet mellékletét képezik a 3. §-6. § -okban felsoroltakon kívül a Képviselő-testület részére tájékoztatásul bemutatott következő mérlegek és kimutatások:

a) 1. melléklet: Az önkormányzat 2020. évi költségvetési mérlege közgazdasági tagolásban,

b) 4. melléklet: Finanszírozási kiadások

c) 5. melléklet: Finanszírozási bevételek

d) 9. melléklet: Az önkormányzat a többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve

e) 10. melléklet: Az önkormányzat 2020. évi előirányzat felhasználási terve,

f) 12. melléklet : Az önkormányzat 2020. állami támogatásokból származó bevételei

g) 14. melléklet: Az önkormányzat 2020. évi a közvetett támogatásainak kimutatása

(3) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

1. melléklet

KOVÁCSHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS PÉNZFORGALMI MÉRLEGE

( Ft-ban)

B E V É T E L E K

K I A D Á S O K

Megnevezés

Rovat száma

2020. évi költségvetési javaslat

Megnevezés

Rovat száma

2020. évi költségvetési javaslat

M Ű K Ö D T E T É S

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

11 482 200

Személyi juttatások

K1

16 252 000

Közhatalmi bevételek

B3

1 425 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adója

K2

2 055 000

Működési bevételek

B4

82 000

Dologi kiadások

K3

23 014 282

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

7 465 000

Önkormányzatok költségvetési támogatása

B816

143 442 624

Egyéb működési célú kiadások

K5

16 214 236

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

156 431 824

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

65 000 518

F E L H A L M O Z Á S

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

42 000 000

Beruházás

K6

17 000 000

Felhalmozási bevételek

B5

0

Felújítás

K7

42 000 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

42 000 000

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

59 000 000

F I N A N S Z Í R O Z Á S I M Ű V E L E T E K

Pénzmaradvány

B813

29 554 694

Finanszírozási kiadások

K9

103 986 000

Egyéb finanszírozási bevételek

B8

Tartalék

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

29 554 694

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

103 986 000

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

227 986 518

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

227 986 518

2. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

rendelethez

Ssz

Bevételi jogcím

Rovat szám

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Állami (államig.) feladat

Eredeti előirányzat

Jogalkotás

Közcélú

Adók

Közs.gazd.

Önk.elsz.

Szoc. segély

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

B111

133 367 084

0

0

133 367 084

133 367 084

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

B112

0

0

0

0

03

Települési önkormányzatok szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

B113

8 275 540

0

0

8 275 540

8 275 540

04

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

B114

1 800 000

0

0

1 800 000

1 800 000

05

Működési célú központosított előirányzatok

B115

0

0

0

0

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

B116

0

0

0

0

0

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

143 442 624

0

0

143 442 624

0

0

0

0

143 442 624

0

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

0

0

0

09

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

0

0

0

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

0

0

0

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

0

0

0

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

11 482 200

0

0

11 482 200

11 482 200

KÖH

0

0

0

MÜK

0

0

Szoc.segélyek

0

0

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

B1

154 924 824

0

0

154 924 824

0

0

0

0

154 924 824

0

14

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

42 000 000

0

0

42 000 000

42000000

15

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B22

0

0

0

0

16

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B23

0

0

0

0

17

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B24

0

0

0

0

18

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B25

0

0

0

0

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

B2

42 000 000

0

0

42 000 000

42000000

0

0

0

0

0

20

Magánszemélyek jövedelemadói

B311

0

0

0

0

21

Társaságok jövedelemadói

B312

0

0

0

0

22

Jövedelemadók (=20+21)

B31

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

23

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

0

0

0

24

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

0

0

0

25

Vagyoni tipusú adók

B34

260 000

0

0

260 000

260000

26

Értékesítési és forgalmi adók (IPA)

B351

800 000

0

0

800 000

800000

27

Fogyasztási adók

B352

0

0

0

0

28

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

0

0

0

29

Gépjárműadók

B354

350 000

0

0

350 000

350000

30

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

0

0

0

0

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

B35

1 410 000

0

0

1 410 000

0

0

1 410 000

0

0

0

32

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

15 000

0

0

15 000

15000

pótlék, bírság

0

0

15000

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

B3

1 425 000

0

0

1 425 000

0

0

1 425 000

0

0

0

34

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

0

0

0

35

Szolgáltatások ellenértéke (traktor, telefon)

B402

0

0

0

0

36

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

0

0

0

0

37

Tulajdonosi bevételek

B404

50 000

0

50 000

50000

38

Ellátási díjak

B405

0

0

0

0

39

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

0

0

0

40

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

0

0

0

41

Kamatbevételek

B408

2 000

0

0

2 000

2 000

42

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0

0

43

Egyéb működési bevételek

B410

30 000

0

0

30 000

30000

MTZ

0

0

0

egyéb, bérleti díj,

0

0

0

44

Működési bevételek (=34+…+43)

B4

82 000

0

0

82 000

82000

0

0

0

0

0

45

Immateriális javak értékesítése

B51

0

0

0

0

46

Ingatlanok értékesítése

B52

0

0

0

0

47

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

0

0

0

48

Részesedések értékesítése

B54

0

0

0

0

49

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

0

0

0

50

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

B5

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

51

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B61

0

0

0

0

52

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B62

0

0

0

0

53

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

B63

0

0

0

0

54

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

B6

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

55

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

0

0

0

0

56

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

0

0

0

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

0

0

0

58

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

B7

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

59

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

B1-B7

198 431 824

0

0

198 431 824

42082000

0

1425000

0

154924824

0

3. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

3. melléklet a 1/2020. (III.13.) önkormányzati rendelethez

Ssz

Kiadásnem

Rovat szám

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Állami (államig.) feladat

Eredeti előirányzat

Jogalkotás

Közfogl.

Önk.elsz.

Közvilá -gítás

Közs. Gazd.

Faluház

Könyvtár

Szoc. segély

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek (PM, Közfogl.mbér)

K1101

8 802 000

0

0

8 802 000

8802000

02

Normatív jutalmak

K1102

0

0

0

0

03

Céljuttatás, projektprémium

K1103

0

0

0

0

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

0

0

0

0

05

Végkielégítés

K1105

0

0

0

0

06

Jubileumi jutalom

K1106

0

0

0

0

07

Béren kívüli juttatások

K1107

0

0

0

0

08

Ruházati költségtérítés

K1108

0

0

0

0

09

Közlekedési költségtérítés

K1109

0

0

0

10

Egyéb költségtérítések

K1110

0

0

0

0

11

Lakhatási támogatások

K1111

0

0

0

0

12

Szociális támogatások

K1112

0

0

0

0

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

250 000

0

0

250 000

0

250000

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

9 052 000

0

0

9 052 000

0

9052000

0

0

0

0

0

0

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

6 700 000

0

0

6 700 000

6700000

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

0

0

0

0

0

17

Egyéb külső személyi juttatások (könyvtáros megbízása, közfogl.mbér)

K123

500 000

0

0

500 000

0

500000

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

7 200 000

0

0

7 200 000

6700000

0

0

0

0

0

500000

0

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

16 252 000

0

0

16 252 000

6700000

9052000

0

0

0

0

500000

0

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

2 055 000

0

0

2 055 000

1 184 200

792 050

78750

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

35 000

0

0

35 000

35 000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

9 650 000

0

0

9 650 000

700000

803 150

1700000

irodaszer

0

0

0

200000

egyéb készlet

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

alkatrész

0

0

0

23

Árubeszerzés

K313

0

0

0

0

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

9 685 000

0

0

9 685 000

700000

838150

0

0

1700000

0

0

0

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

25 000

0

0

25 000

25 000

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

160 000

0

0

160 000

160 000

telefon

0

0

0

egyéb kommunikációs szolgáltatások (internet)

0

0

0

0

0

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

185 000

0

0

185 000

185000

0

0

0

0

0

0

0

28

Közüzemi díjak

K331

2 650 000

0

0

2 650 000

410 000

1133000

1 107 000

áram

0

0

0

250 000

1133000

gáz

110 000

víz

0

0

0

50000

29

Vásárolt élelmezés

K332

638 219

0

0

638 219

638 219

30

Bérleti és lízing díjak

K333

0

0

0

0

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (munkadíj)

K334

1 300 000

0

0

1 300 000

100000

600000

600000

32

Közvetített szolgáltatások

K335

0

0

0

0

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

2 780 000

0

0

2 780 000

1 880 000

500000

400000

34

Egyéb szolgáltatások (egyéb üzemeltetés, szemétszállítás)

K337

2 560 000

0

0

2 560 000

730000

500000

1330000

0

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

9 928 219

0

0

9 928 219

3120000

1600000

0

1133000

2330000

0

1 107 000

638219

36

Kiküldetések kiadásai

K341

120 000

0

0

120 000

120000

37

Reklám- és propagandakiadások

K342

0

0

0

0

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

120 000

0

0

120 000

120000

0

0

0

0

0

0

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

3 001 063

0

0

3 001 063

676 063

1100000

120000

860000

245000

40

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0

0

0

0

41

Kamatkiadások

K353

0

0

0

0

42

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0

0

0

0

43

Egyéb dologi kiadások

K355

100 000

0

0

100 000

100000

egyéb dologi kiadás

0

0

0

biztosítás

0

0

0

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

3 101 063

0

0

3 101 063

776063

1100000

0

120000

860000

0

245000

0

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

23 014 282

0

0

23 014 282

4901063

3538150

0

1253000

4890000

0

1352000

638219

46

Társadalombiztosítási ellátások

K41

0

0

0

0

47

Családi támogatások

K42

0

0

0

0

48

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

0

0

0

0

49

Betegséggel kapcsolatos ellátások (eg.károsodott)

K44

0

0

0

0

0

50

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

0

0

0

0

FHT

0

0

0

55 év feletti

0

0

0

51

Lakhatással kapcsolatos ellátások (lakásfenntartási)

K46

0

0

0

0

52

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0

0

0

53

Egyéb nem intézményi ellátások (önkormányzati segély)

K48

7 465 000

0

0

7 465 000

7465000

átmeneti

0

0

0

2405000

temetési

0

0

0

60000

önkormányzat saját hatáskörben adott ellátás

0

0

0

1000000

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

K4

7 465 000

0

0

7 465 000

0

0

0

0

0

0

0

7465000

Egyéb működési célú tám. államháztartáson kívülre

135 000

135 000

135000

60

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K5

16 079 236

0

0

16 079 236

16079236

0

0

Önkormányzatok

0

0

0

Háziorvos

0

0

0

Harkány

0

0

0

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

K5

16 214 236

0

0

16 214 236

16214236

0

0

0

0

0

0

0

75

Beruházások (=68+…+74)

K6

17 000 000

0

0

17 000 000

0

0

0

17000000

0

0

0

80

Felújítások (=76+...+79)

K7

42 000 000

0

0

42 000 000

0

0

0

42000000

0

0

0

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

K8

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

K1-K8

124 000 518

0

0

124 000 518

28999499

13382200

0

1253000

63890000

0

1930750

8103219

4. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Finanszírozási kiadás

Jogcím

Rovat szám

Eredeti előirányzat

841112

66020

999000

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=01+02+03)

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai (=05+…+08)

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

103986000

103986000

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai (=04+09+…+15)

K91

103986000

103986000

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai (=17+…+20)

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások (=16+21+22)

K9

103986000

103986000

5. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Finanszírozási bevételek

Jogcím

Rovat szám

Eredeti előirányzat

Jogalkotás

Önk.elsz.

Közs. gazd.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=01+02+03)

B811

0

0

0

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

0

0

0

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

29554694

29554694

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

29554694

0

0

29554694

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

0

Központi, irányító szervi támogatás

B816

0

Betétek megszüntetése

B817

0

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

0

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17)

B81

0

0

0

0

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

Külföldi finanszírozás bevételei (=19+…+22)

B82

0

0

0

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

Finanszírozási bevételek (=18+23+24)

B8

29554694

0

0

29554694

6. melléklet

Kovácshida Község 2020. évi költségvetés

Felhalmozási és tőkejellegű bevételek és kiadások

Bevételek

Kiadások

Jármű beszerzése

10 530 996

Tárgyi eszköz beszerzés

0

2 854 804

Int.beruh.áfája

3 614 200

Összesen

0

17 000 000

7. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Tartalékok

Általános tartalék

Az átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja

8. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérleg

Megnevezés

2020

2021

2022

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

11 482 200

10 682 200

9 682 200

Közhatalmi bevételek

1 425 000

1 425 000

1 425 000

Működési bevételek

82 000

82 000

82 000

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

Önkormányzatok költségvetési támogatása

143 442 624

116 000 000

116 000 000

Pénzmaradvány

29554694

17714709

17714709

MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

185 986 518

145 903 909

144 903 909

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

16 252 000

15 499 000

15 499 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adója

2 055 000

2 885 000

2 885 000

Dologi kiadások

23 014 282

22 000 000

22 000 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 465 000

7 465 000

7 465 000

Egyéb működési célú kiadások

16 214 236

17 859 109

16 859 109

Finanszírozási kiadás

103 986 000

80 195 800

80 195 800

MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

168 986 518

145 903 909

144 903 909

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

42 000 000

0

0

Felhalmozási bevételek

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

42 000 000

0

0

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

Felhalmozási kiadás

59 000 000

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

59 000 000

0

0

HIVATAL BEVÉTELEI ÖSSZESEN

227 986 518

145 903 909

144 903 909

HIVATAL KIADÁSAI ÖSSZESEN

227 986 518

145 903 909

144 903 909

9. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Több éves kihatással járó feladatok előirányzata éves bontásban

Kötelezettség megnevezése

Összes kötelezettség

2020

2021

2022

Összesen

0

0

0

0

Vállalt jövőbeni kötelezettségek

Összesen

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

10. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzata 2020. évi előirányzat felhasználási és likviditási terve

(adatok ezer Ft-ban)

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

2020. év összesen

I.

Bevételek

0

Működési célú támogatások állh.belülről

956

956

956

956

956

956

956

956

956

956

956

966

11 482

Közhatalmi bevételek

712

713

1 425

Működési bevételek

6

6

6

6

6

6

6

6

6

6

6

16

82

Működési célú átvett pénzeszközök

Felhalm. Bev.

42 000

42 000

Pénzmaradvány

9 851

9 851

9 853

29 555

Önk.költségvetés támogatása

17 213

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 475

11 480

143 443

Bevételek összesen

28 026

22 288

23 002

12 437

12 437

12 437

12 437

54 437

13 150

12 437

12 437

12 462

227 987

II.

Kiadások

0

Személyi juttatások

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 354

1 358

16 252

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj.

171

171

171

171

171

171

171

171

171

171

171

174

2 055

Dologi kiadás

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 917

1 927

23 014

Ellátottak pénzbeli juttatásai

622

622

622

622

622

622

622

622

622

622

622

623

7 465

Egyéb működési célú kiadások

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 351

1 353

16 214

Központi irányítószervi tám.

8 665

8 665

8 665

8 655

8 655

8 655

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 671

103 986

Felhalmozás

17 000

42 000

59 000

0

0

Kiadások összesen

14 080

14 080

14 080

14 070

14 070

31 070

14 080

14 080

14 080

56 080

14 080

14 106

227 987

Havi halmozott eltérés

13 946

22 154

31 076

29 443

27 810

9 177

7 534

47 891

46 961

3 318

1 675

31

11. melléklet

Ellátottak juttatása 2020.

KIADÁSOK

2019. évi teljesítés

2020. évi terv

Társadalombiztosítási ellátások (K41)

Családi támogatások (K42)

0

0

ebből: gyermektartásdíj megelőlegezése (K42)

ebből: óvodáztatási támogatás [Gyvt. 20/C. §] (K42)

ebből: az egyéb pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások (K42)

0

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések (K43)

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások (K44)

ebből: ápolási díj (K44)

ebből: helyi megállapítású közgyógyellátás [Szoctv.50. § (3) bek.] (K44)

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások (K45)

0

ebből: foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.] (K45)

Lakhatással kapcsolatos ellátások (K46)

1 793 500

2 200 000

ebből: lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok] (K46)

1 793 500

2 200 000

ebből: természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47. § (1) bek. b) pont] (K46)

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai (K47)

Egyéb nem intézményi ellátások (K48)

4 081 091

5 265 000

ebből: időskorúak járadéka [Szoctv. 32/B. § (1) bek.] (K48)

ebből: rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok] (K48)

ebből: átmeneti segély [Szoctv. 45. §] (K48)

1 972 500

2 405 000

ebből: egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás (K48)

1 833 434

800 000

ebből: természetben nyújtott rendszeres szociális segély [Szoctv. 47. § (1) bek. a) pont] (K48)

ebből: átmeneti segély [Szoctv. 47. § (1) bek. c) pont] (K48)

ebből: köztemetés [Szoctv. 48. §] (K48)

0

ebből: rászorultságtól függõ normatív kedvezmények [Gyvt. 151. § (5) bek.] (K48)

0

ebből: önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás (K48)

947 558

1 000 000

ebből: önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás (K48)

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

5 874 591

7 465 000

12. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat 2020. évi költségvetés

Állami támogatás

megnevezés

összesen

Önkormányzati hivatal műk.tám.

80 195 800

Zöldterület kezelés

1 504 440

Közvilágítás

1 440 000

Közutak karbantartása

812 660

Egyéb önkormányzati feladatok

5 000 000

Pénzbeli szociális juttatások

8 275 540

Kiegészítés működéshez

42 469 584

Könyvtár

1 800 000

Polgármesteri illetmény tám.

1 908 900

Egyéb

35 700

Köztemető

0

összesen:

143 442 624

13. melléklet

KOVÁCSHIDA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI LÉTSZÁMADATAI

Köztisztviselők

Egyéb dolgozók

Összesen

Engedélyezett létszám 2020.évre

Tényleges létszám 2018.XII.31-én

Átlagos létszám 2020. évre

Engedélye- zett létszám 2020.évre

Tényleges létszám 2019.XII.31-én

Átlagos létszám 2020. évre

Engedélye- zett létszám 2020.évre

Tényleges létszám 2019.XII.31-én

Átlagos létszám 2020. évre

Kovácshida Község Önkormányzata

Választott tisztségviselő

4,0

4,0

4,0

4,0

4,0

4,0

Polgármester

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

Ügyintéző

0,0

0,0

0,0

Közalkalmazott

0,0

0,0

0,0

Közfoglalkoztatottak

5,0

9,0

5,0

5,0

9,0

5,0

MINDÖSSZESEN

5,00

5,00

5,00

5,00

9,00

5,00

10,00

14,00

10,00

14. melléklet

Kovácshida Község Önkormányzat

2020. évi Közvetett támogatás

Jogcím

Összeg

15. melléklet

2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS PÉNZFORGALMI MÉRLEGE

( Ft-ban)

B E V É T E L E K

K I A D Á S O K

Megnevezés

Rovat száma

2020. évi költségvetési javaslat

Megnevezés

Rovat száma

2020. évi költségvetési javaslat

M Ű K Ö D T E T É S

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal

B1

103 986 000

Személyi juttatások

K1

90 462 800

Közhatalmi bevételek

B3

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adója

K2

15 681 260

Működési bevételek

B4

580 000

Dologi kiadások

K3

27 810 147

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

12 136 631

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

0

Önkormányzatok költségvetési támogatása

B816

0

Egyéb működési célú kiadások

K5

0

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

116 702 631

KÖLTSÉGVETÉSI MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

133 954 207

F E L H A L M O Z Á S

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

B2

0

Beruházás

K6

0

Felhalmozási bevételek

B5

0

Felújítás

K7

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

KÖLTSÉGVETÉSI FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

0

F I N A N S Z Í R O Z Á S I M Ű V E L E T E K

Pénzmaradvány

B813

17 251 576

Finanszírozási kiadások

K9

Egyéb finanszírozási bevételek

B8

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

17 251 576

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

0

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

133 954 207

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK MINDÖSSZESEN

133 954 207

16. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Ssz

Bevételi jogcím

Rovat szám

Eredeti előirányzat

Igazgatás

07

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

B11

0

-

08

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

09

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

B13

0

10

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

B14

0

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

B15

0

12

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

B16

12 136 631

12 136 631

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

B1

12 136 631

12 136 631

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

B2

0

-

22

Jövedelemadók (=20+21)

B31

0

-

31

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

B35

0

-

32

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

0

33

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

B3

0

-

34

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

35

Szolgáltatások ellenértéke

B402

480 000

480 000

36

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

B403

0

41

Kamatbevételek

B408

0

-

42

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

-

43

Egyéb működési bevételek

B410

100 000

100 000

44

Működési bevételek (=34+…+43)

B4

580 000

580 000

50

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

B5

0

-

54

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

B6

0

-

55

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

B71

0

56

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

B72

0

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B73

0

58

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

B7

0

-

59

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

B1-B7

12 716 631

12 716 631

17. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Ssz

Kiadásnem

Rovat szám

Eredeti előirányzat

Igazgatás

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

K1101

79 026 800

79026800

02

Normatív jutalmak

K1102

0

0

03

Teljesítményértékelés alapján jutalom

K1103

0

0

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

K1104

0

05

Végkielégítés

K1105

0

06

Jubileumi jutalom

K1106

2 280 000

2280000

07

Béren kívüli juttatások

K1107

3 300 000

3300000

08

Ruházati költségtérítés

K1108

0

09

Közlekedési költségtérítés

K1109

1 100 000

1100000

10

Egyéb költségtérítések

K1110

0

0

11

Lakhatási támogatások

K1111

0

12

Szociális támogatások

K1112

0

0

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

K1113

200 000

200000

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

K11

85 349 600

85906800

15

Választott tisztségviselők juttatásai

K121

0

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

K122

0

0

17

Egyéb külső személyi juttatások

K123

4 556 000

4556000

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

K12

4 312 000

4556000

19

Személyi juttatások (=14+18)

K1

89 661 600

90462800

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

K2

15 681 260

15681260

21

Szakmai anyagok beszerzése

K311

1 420 000

1420000

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

K312

4 503 000

4503000

irodaszer

1 500 000

1500000

egyéb készlet

kis értékű tárgyi eszköz

alkatrész

23

Árubeszerzés

K313

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

K31

5 940 000

5940000

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

K321

2 500 000

2500000

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

K322

600 000

600000

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

K32

3 600 000

3100000

28

Közüzemi díjak

K331

2 450 000

2450000

áram

850 000

850000

gáz

1 500 000

1500000

víz

100 000

100000

29

Vásárolt élelmezés

K332

0

30

Bérleti és lízing díjak

K333

500 000

500000

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások (munkadíj)

K334

500 000

500000

32

Közvetített szolgáltatások

K335

0

0

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

K336

2 800 000

2800000

34

Egyéb szolgáltatások (egyéb üzemeltetés, szemétszállítás)

K337

2 936 160

2936160

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

K33

9 186 160

9186160

36

Kiküldetések kiadásai

K341

3 000 000

3000000

37

Reklám- és propagandakiadások

K342

100 000

100000

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

K34

3 100 000

3100000

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

K351

3 000 987

3000987

40

Fizetendő általános forgalmi adó

K352

0

41

Kamatkiadások

K353

0

42

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

K354

0

0

43

Egyéb dologi kiadások

K355

3 500 000

3500000

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

K35

6 500 987

6500987

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

K3

27 810 147

27810147

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

K4

0

0

55

Nemzetközi kötelezettségek

K1155

0

56

Elvonások és befizetések

K1156

0

0

57

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

K1157

0

58

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

K1158

0

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

K1159

0

60

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

K5

0

0

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

K5

0

0

75

Beruházások (=68+…+74)

K6

0

0

80

Felújítások (=76+...+79)

K7

0

0

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

K8

0

0

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

K1-K8

133 954 207

133954207

18. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Finanszírozási kiadás

Jogcím

Rovat szám

Eredeti előirányzat

Igazgatás

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9111

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

K9112

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

K9113

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (=01+02+03)

K911

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9121

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

K9122

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

K9123

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

K9124

Belföldi értékpapírok kiadásai (=05+…+08)

K912

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása

K915

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

Belföldi finanszírozás kiadásai (=04+09+…+15)

K91

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

K921

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

K922

Külföldi értékpapírok beváltása

K923

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

K924

Külföldi finanszírozás kiadásai (=17+…+20)

K92

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek kiadásai

K93

Finanszírozási kiadások (=16+21+22)

K9

19. melléklet

Kovácshidai Közös Önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Finanszírozási bevételek

Jogcím

Rovat szám

Eredeti előirányzat

Igazgatás 841126

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8111

0

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

B8112

0

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

B8113

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (=01+02+03)

B811

0

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8121

0

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8122

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B8123

0

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

B8124

0

Belföldi értékpapírok bevételei (=05+..+08)

B812

0

0

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

B8131

17251576

17251576

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

B8132

0

Maradvány igénybevétele (=10+11)

B813

17251576

17251576

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

B815

0

Központi, irányító szervi támogatás

B816

103986000

103986000

Betétek megszüntetése

B817

0

Központi költségvetés sajátos finanszírozási bevételei

B818

0

Belföldi finanszírozás bevételei (=04+09+12+…+17)

B81

121237576

121237576

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B821

0

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

B822

0

Külföldi értékpapírok kibocsátása

B823

0

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

B824

0

Külföldi finanszírozás bevételei (=19+…+22)

B82

0

0

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

B83

0

Finanszírozási bevételek (=18+23+24)

B8

121237576

121237576

20. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Felhalmozási és tőkejellegű bevételek és kiadások

Bevételek

Kiadások

Informatikai eszköz beszerzés

0

Egyéb gépek, berendezések

0

0

Kis értékű tárgyi eszköz

0

Áfa

0

Összesen

0

0

21. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Tartalékok

Általános tartalék

Az átcsoportosítás jogát a Képviselő-testület gyakorolja

Céltartalék

0

Összesen

0

22. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások 3 éves alakulását bemutató mérleg

Megnevezés

2020

2021

2022

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

12 136 631

12 500 730

40 095 083

Finanszírozási bevételek

103 986 000

107 105 580

81 200 000

Működési bevételek

580 000

1 114 946

605 000

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Önkormányzatok költségvetési támogatása

0

0

Pénzmaradvány

17 251 576

17 251 576

9 713 000

MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

133 954 207

137 972 832

131 613 083

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

Személyi juttatások

90 462 800

93 176 684

86 032 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulás adója

15 681 260

16 151 697

17 306 545

Dologi kiadások

27 810 147

28 644 451

28 274 538

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

Egyéb működési célú kiadások

0

MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

133 954 207

137 972 832

131 613 083

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Felhalmozási bevételek

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

0

0

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK

Beruházás

Felújítás

Egyéb felhalmozási kiadás

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

0

HIVATAL BEVÉTELEI ÖSSZESEN

133 954 207

137 972 832

131613083

HIVATAL KIADÁSAI ÖSSZESEN

133 954 207

137 972 832

131613083

23. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi költségvetés

Több éves kihatással járó feladatok előirányzata éves bontásban

Kötelezettség megnevezése

Összes kötelezettség

2020

2021

2022

Összesen

0

0

0

0

Vállalt jövőbeni kötelezettségek

Összesen

0

0

0

0

24. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. évi előirányzat felhasználási és likviditási terve

(adatok ezer Ft-ban)

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

2020. év összesen

I.

Bevételek

0

Működési célú támogatások állh.belülről

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 011

1 016

12 137

Finanszírozási bevétel

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 665

8 671

103 986

Működési bevételek

48

48

48

48

48

48

48

48

48

48

48

52

580

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Pénzmaradvány

8 626

8 626

17 251

Önk.költségvetés támogatása

0

Bevételek összesen

18 350

18 350

9 724

9 724

9 724

9 724

9 724

9 724

9 724

9 724

9 724

9 739

133 954

II.

Kiadások

0

Személyi juttatások

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 538

7 545

90 463

Munkaadókat terhelő járulékok, szoc.hj.

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 306

1 315

15 681

Dologi kiadás

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 318

2 312

27 810

Egyéb működési célú kiadások

0

Beruházás

0

Felújítás

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

Kiadások összesen

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 162

11 172

133 954

Havi halmozott eltérés

7 188

14 376

12 938

11 500

10 062

8 624

7 186

5 748

4 310

2 872

1 434

1

25. melléklet

Kovácshidai Közös önkormányzati hivatal 2020. ÉVI LÉTSZÁMADATAI
Köztisztviselők Egyéb dolgozók Összesen
Engedélyezett létszám 2020.évre Tényleges létszám 2019.XII.31-én Átlagos létszám 2020. évre Engedélye- zett létszám 2020.évre Tényleges létszám 2019.XII.31-én Átlagos létszám 2020. évre Engedélyezett létszám 2020.évre Tényleges létszám 2019.XII.31-én Átlagos létszám 2020. évre
Kovácshidai Közös Hivatal
Köztisztvislő II. 19,0 19,0 19,0 19,0 19,0 19,0
Köztisztviselő I. 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0
Jegyző, aljegyző,vezető 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0 3,0
Egyéb dolgozó 0,0 0,0 0,0 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0 2,0
MINDÖSSZESEN 22,00 22,00 22,00 2,00 2,00 2,00 24,00 24,00 24,00