Zádor község képviselő testületének 1/2015 (II.13.) önkormányzati rendelete

Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelő közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2015. 02. 13

Zádor község Önkormányzat Képviselő-testületének

1/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete


Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és

közszolgálati ügykezelő közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről


Zádor község Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 142.§-ában, a 234. § (4) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja:



1. A rendelet hatálya

1. §


(1) A rendelet a Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatalban közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre és közszolgálati ügykezelőkre terjed ki. 



2. Juttatás, támogatások

2. §


(1) A közszolgálati tisztségviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152.§ (1) bekezdése alapján a köztisztviselő, és közszolgálati ügykezelő részére visszatérítendő, valamint vissza nem térítendő szociális jóléti, kulturális juttatás biztosítható.


(2) A Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői, közszolgálati ügykezelői az alábbi juttatásokban, támogatásokban részesülhetnek: 


a)visszatérítendő juttatásként: illetményelőleg

b)vissza nem térítendő juttatás: szociális jóléti, kulturális juttatás


(3)  A jegyző a juttatások és támogatások formáit, mértékét, feltételeit a közszolgálati tisztségviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 152.§ (2) bekezdése alapján a Közszolgálati Szabályzatban határozza meg.


 (4) A juttatás és támogatások fedezetéül szolgáló, a Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatal éves költségvetésében biztosított keretösszeget a Közszolgálati Szabályzatban foglaltak szerint kell felhasználni.


3. Illetménykiegészítés

3. §


A felsőfokú és középiskolai végzettségű köztisztviselők esetében az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 20 %-a. 







4. Képzettségi pótlék

4. §


A képzettségi pótlék mértéke akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vagy iskolarendszeren kívüli felsőfokú szakképzésben szerzett szakképesítés esetén az illetményalap 40%-a.



5. Záró rendelkezések

5. §


  1. A rendelet kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2015. január 1-jétől kell alkalmazni.
  2. A rendelet kihirdetésével egyidejűleg hatályát veszti a Kétújfalui Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és közszolgálati ügykezelő közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 14/2012.(XII.28.) önkormányzati rendelet.




Martinecz István                                                                             Hajas Endre

   polgármester                                                                                        jegyző




Záradék:


A rendelet 2015. február 13. napján kihirdetésre került.





Hajas Endre

    jegyző