Bürüs község képviselő testületének 3/2020 (III.13.) önkormányzati rendelete

Bürüs Község Önkormányzat Képviselő-testületének „A szociális ellátások helyi szabályozásáról” szóló 11/2018.(VIII.16) rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 03. 14- 2020. 03. 14



Bürüs Község Önkormányzat képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdése alapján, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45.§ (1) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.



1.§


„A szociális ellátások helyi szabályozásáról” szóló 11/2018.(VIII.16.) rendelet (a továbbiakban: Rendelet).9.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:



(1) Települési támogatás létfenntartási gondok enyhítése céljából annak a személynek állapítható meg, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át. A támogatás évente legfeljebb kettő alkalommal adható, s egy családban egyidejűleg csak egy személy jogosult. A támogatás összege legalább 5.000 Ft, legfeljebb 10.000 Ft.



2.§


A Rendelet 11.§ (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) Települési támogatásként az egészségi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való teljes vagy részbeni hozzájárulás állapítható meg annak a személynek, akinek alanyi vagy normatív alapon benyújtott közgyógyellátás iránti kérelmét a Járási Hivatal jogerős határozattal elutasította és családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át, továbbá havi rendszeres gyógyszerköltsége eléri, vagy meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 15%-át.



3.§


A Rendelet 15.§-a az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:


(5) Szöveges értékelésű iskolai bizonyítvány esetén az (1) bekezdésben foglalt feltételek akkor tekinthetők teljesítettnek, ha a diák valamennyi tantárgyból legalább „jó” vagy attól magasabb minősítést szerzett.




4.§


(1) E Rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.




                                                 Kolat Irén                                                             Király Zoltánné dr.

                                               polgármester                                                                       jegyző



Záradék:


A Rendelet 2020. március 13. napján kihirdetésre került.



Király Zoltánné dr.

          jegyző