Magyartelek Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2017. (X. 4.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelete módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 04- 2017. 10. 04

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelete módosításáról

2017.10.04.

Magyartelek Község Önkormányzat képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:

1. § A települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 4/2015. (II.27.) rendelet az alábbi 10 /A. §-szal egészül ki:

Települési lakásfenntartási támogatás

(1) A települési lakásfenntartási támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez nyújtott hozzájárulás. Az önkormányzat képviselő-testülete a villanyáram-, a vízfogyasztás és a tüzelőanyag költségeihez, lakbérekhez lakásfenntartási támogatást nyújt a jogosultnak.
(2) A lakásfenntartási támogatást elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában, és a lakásfenntartással összefüggő rendszeres kiadásokhoz kell nyújtani. A kérelem benyújtásával egyidejűleg a kérelmező a vízszolgáltató által kibocsátott számlával vagy igazolással köteles igazolni a víziközmű szolgáltatási díj kifizetését. Hátralék kiegyenlítéséig a lakásfenntartási támogatás teljes összege a vízdíj-hátralék kifizetésére fordítható.
(3) Települési lakásfenntartási támogatásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 %-át, egyedül élők esetében az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át.
(4) Az egy hónapra megállapítható települési lakásfenntartási támogatás összege egységesen 10650,- Ft.
(5) A települési lakásfenntartási támogatást a kérelem benyújtásának hónapjától az adott év utolsó napjáig terjedő időre kell megállapítani.
(6) Lakásfenntartási támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.
(7) Az (6) bekezdés alkalmazásában külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

2. §

Záró rendelkezések

(1) E rendelet 2017. év október 4. napján lép hatályba.
(2) A települési lakásfenntartási támogatás a kérelem benyújtásának hónapjától teljes havi összegben kerül kifizetésre.