Gyöngyfa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2016.(IV.13.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 04. 14- 2018. 12. 02

Gyöngyfa községi Önkormányzat képviselő-testülete „A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról” szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 48. § (4) bekezdése alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva „A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló” 3/2015. (II. 27.) rendeletét (a továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja:



1. §


A Rendelet a következő 14/A. §-szal egészül ki:


Köztemetés


14/A. §


(1) Az önkormányzat költségvetésének terhére biztosított köztemetés költségeinek megfizetésére az Szt. alapján az eltemettetésre köteles személy utólag kötelezhető.


(2)  Az eltemettetésre köteles személy kérelmére – a 4. § (1) bekezdésében foglaltak alapulvételével – a köztemetés költségeinek megtérítésére részletfizetési kedvezmény adható.


(3) A köztemetés költségeinek megfizetésére történő kötelezés esetében legfeljebb 12 havi részletfizetés engedélyezhető, amennyiben a temetésre kötelezett személy családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, egyedül élő személy esetén 200%-át nem haladja meg és vagyona nincs.


(4)  Az önkormányzat a köztemetés elrendelése esetén a részletfizetés ütemezése tárgyában a temetésre kötelezett személlyel, a köztemetést elrendelő határozat kézbesítését követő 10 napon belül megállapodást köt.


(5)  Amennyiben az eltemettetésre köteles személy a megállapodásban foglaltaknak nem tesz eleget, úgy az önkormányzat az igényét polgári úton érvényesíti.


(6) A köztemetéssel kapcsolatos eljárással, így különösen a részletfizetés engedélyezésének méltányossági jogkörben történő gyakorlásával, valamint a köztemetés költségeinek hagyatéki teherként az illetékes közjegyzőnél történő bejelentésével kapcsolatos hatáskört a képviselő-testület átruházza a polgármesterre.





2. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.


Gyöngyfa, 2016. március 31.



Nagy Attiláné                                                                                   Beák Laura

polgármester                                                                                         jegyző



Kihirdetve: 2016. április 13.



Beák Laura

                                                                                                               jegyző