Nemesnádudvar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2020 (III.13.) önkormányzati rendelete

a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2020. 03. 14

Nemesnádudvar Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143.§ (4) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében, valamint Nemesnádudvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (XI.22.) önkormányzati rendelet IX. Fejezet 7. pontjában meghatározott véleményezési jogkörében eljáró Nemesnádudvar Község Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1.§


(1) A képviselő-testület tiszteletdíjat állapít meg – a polgármester és az alpolgármester kivételével Nemesnádudvar község helyi önkormányzati képviselőinek (továbbiakban: képviselő).


(2) A képviselő munkájáért bruttó 38.000,-Ft havi tiszteletdíjra jogosult. A tiszteletdíj arra a hónapra jár, amikor a képviselő a képviselő-testületi ülésen részt vett.


(3) A képviselő-testület az általa alapított bizottság képviselő tagjának -több bizottság esetén is- a bizottságban végzett munkájára tekintettel az alapdíjon felül, bruttó 10.000,-Ft havi tiszteletdíjat állapít meg. A tiszteletdíj arra a hónapra jár, amikor a bizottság tagja a bizottsági ülésen részt vett.


(4) A bizottság nem képviselő tagja (külső tag) az önkormányzat bizottságában végzett munkájára tekintettel bruttó 10.000,-Ft havi tiszteletdíjban részesül. A tiszteletdíj arra a hónapra jár, amikor a bizottság tagja a bizottsági ülésen részt vett.


(5) A képviselő-testület az általa alapított bizottság elnökének – több tisztség, bizottsági tagság esetén is – a bizottságban végzett munkájára tekintettel a képviselői tiszteletdíjon felül , bruttó 15.000,-Ft havi tiszteletdíjat állapít meg. A tiszteletdíj arra hónapra jár, amikor a bizottság elnöke a bizottsági ülésen részt vett.

2.§


A tiszteletdíjat a következő hónap 10. napjáig kell kifizetni, melyről a jelenléti ívek alapján a jegyző gondoskodik.

3.§


(1) E rendelet 2020. március 14. napjától lép hatályba.


(2) 2020.március 14. napján hatályát veszti a Képviselő-testület tagjai, bizottsági elnökei, bizottsági tagjai tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és természetbeni juttatásáról szóló 18/2006. (X.30.) önkormányzati rendelet.




            Kucsoráné dr. Drégelyi Zita                                         Dr. Kovács István

                        jegyző                                                                 polgármester



Záradék:

A rendelet kihirdetve: Nemesnádudvar, 2020. március 13. napján.



Kucsoráné dr. Drégelyi Zita

                                                                                                                           jegyző